Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Parkeringsavgift på campus hanteras av Parkster

Nu är det klart att det är appen Parkster vi ska använda för parkering på campus. Högskolans studenter och medarbetare kommer få behörighet att parkera på campusparkeringarna, och har möjlighet att skaffa ”månadsparkering”.

Från och med 1 januari 2024 kommer det att vara parkeringsavgift på samtliga Högskolans parkeringar. Parkeringarna kommer inledningsvis att vara tillgängliga både för studenter och personal. Nu är det klart att parkeringsavgiften kommer att hanteras via appen Parkster.

Krävs behörighet och biljett

För att parkera på campus kommer du att behöva ett Parkster-konto.

Har du redan ett Parkster-konto behöver du inte skapa ett nytt. Då behöver du endast ange din studentmejl första gången du ska köpa månadsbiljett – för att bli behörig.

Har du inget konto behöver du skapa ett. Det kan du göra med valfri e-post. För att ansöka om månadsparkering behöver du ange din studentmejl i appen första gången du köper biljett. Därefter kan du köpa månadsbiljett.

Bekanta dig gärna med Parkster i förväg. Du kan läsa mer på deras webbsida parkster.com. På sidan ”Frågor och svar” finns mer information och du kan läsa där redan nu om du har frågor. Där finns också detaljerad information om hur du hanterar appen.

Två typer av biljett

Det kommer finnas två olika typer av parkeringsbiljett: korttidsparkering och månadsparkering. Den senare kan endast nyttjas av studenter och personal.  Månadsparkeringen kommer också gå att förnya automatiskt och det kommer tydligt att framgå vilket datum biljetten förnyas. Autoförnyelsen går att avbryta, exempelvis vid terminens slut.

Fyll i den parkering du oftast står på

Parkeringarna på campus kommer att heta Hus G, Hus E och så vidare. Vid köp av biljett kommer du behöva uppge vilken av parkeringarna du står på. Detta gäller även när du köper månadsbiljett. Då fyller du helt enkelt i den parkering du oftast ställer din bil på. Du kommer inte bli bötfälld för att du står på en annan parkering än den du fyllt i.

Jag har flera bilar, hur ska jag göra?
Parkeringsbiljetten är personlig, så även om du åker till Högskolan i olika bilar varje dag behöver du bara ha en biljett. Men varje gång du parkerar med en ny bil måste du ”byta bil” i appen. Det är precis samma princip som om du skulle flyttat ett fysiskt parkeringstillstånd mellan dina bilar.

Jag åker motorcykel, behöver jag använda Parkster?
Mopeder och motorcyklar med registreringsnummer och som ställs på en parkeringsruta behöver registreras och betalas för i appen.

Vad kostar det?

Kostnaderna  för parkering är nu fastställda och gäller från 2024-01-01.

Timparkering

Vardagar klockan 07-17: Första två timmarna gratis, därefter 12 kronor per timme  
Övrig tid: 5 kronor per timme

Dygnsparkering

Per dygn: 70 kronor

Månadskort

Per månad: 300 kronor

Läs mer i vår tidigare nyhet Parkeringsavgifter införs på Högskolans parkeringar.

Skapad: 2023-11-09