Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Datorer och program

Datorsalar finns i flera av Högskolans byggnader. Olika salar är anpassade för olika utbildningar vilket gör att du behöver ta reda på i vilka salar de programvaror du ska använda finns. Som student på Högskolan i Skövde har du också möjlighet att installera vissa av Högskolans programvaror på din privata dator.

Datorsalar

Datorsalar finns i hus A, D, E, G, biblioteket och portalen. För att komma in i salarna krävs passerkort eller kod (ej biblioteket). Dina koder hittar du i Studentportalen.

Det finns ett antal datorer som inte kräver pinkod eller passerkort till datorsalar. Dessa finns på följande platser: entréplan hus G, vån 2 hus G, entréplan hus E, utanför Studentservice/Helpdesk vån 2 hus E.

Programvaror i datorsalar

Vilka programvaror som är tillgängliga i vilken datorsal är beroende på om det är en sal med arbetsstationer eller om det är en sal med tunna klienter. I salar med tunna klienter skiljer sig programutbudet dessutom åt beroende på vilken institution du tillhör. 

Standardprogramvaror, till exempel Officepaketet, Adobe-program och packningsprogramvara (7-zip) finns i alla datorsalar.

Fjärranslutning

Du kan fjärransluta till Högskolans IT-miljö för att kunna arbeta med dina studieuppgifter eller projekt, till exempel om du studerar på distans eller inte vill ta dig till campus. På his.se/helpit finns guider för hur du fjärransluter.

Programvaror att ladda ner

E-post

Du hittar webmailen på https://mail.his.se/

Vill du vidarebefordra din student-e-post till en annan adress, följ den här guiden.

Skapad: 2019-09-12