Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Ny student

Välkommen till Högskolan i Skövde! Vi vet att du antagligen har många frågor inför studietiden här, och om hur allt går till. Här hjälper vi dig med svaren på de viktigaste frågorna.

Checklista för blivande studenter

I checklistan för blivande studenter finns de viktigaste stegen för att börja dina studier. Missa inte att du både måste tacka ja till din plats hos antagning.se och registrera dig online här på Studentportalen för att behålla din plats. All info du behöver för att lösa det finns i checklistan.

Introduktionspass och aktiviteter

Hitta alla de aktiviteter och informationspass som anordnas för dig som ny student. En del av informationspass är förinspelade och andra kommer att sändas live via Zoom:

Fråga oss om studier och Högskolan

Har du frågor som mer praktiskt rör studierna eller hur Högskolan funkar kan du vända dig till:

Under introduktionen kommer du även att få en campusvandring av faddrarna där du får lära känna högskoleområdet och lära dig hitta till de olika stöd- och servicefunktionerna som finns till för studenterna.

Faddrarna är där för dig

Under introduktionen kan du alltid vända dig till faddrarna (studenter vid Högskolan), som du känner igen på deras rosa faddertröjor. De kan svara på praktiska frågor om allt från var en viss byggnad ligger på campus till var man hittar närmsta mataffär.

I vår studentreception, Studentservice, hjälper vi dig med olika studierelaterade frågor och hänvisar vidare om du inte vet vart du ska vända dig.
Här hittar du information om olika bostadsalternativ och hur du gör för att söka bostad.

Uppdaterad: 2022-06-15 13:19:07
Skapad: 2019-05-27

Akademisk ordlista

Vi använder en hel del ord och begrepp som inte är så vanliga utanför den akademiska världen. Kolla på vår akademiska ordlista om du vill ha en snabb förklaring på några av de vanligaste orden!

Akademisk ordlista (his.se)