Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Ny student

Välkommen till Högskolan i Skövde! Vi vet att du antagligen har många frågor inför studietiden här, och om hur allt går till. Här hjälper vi dig med svaren på de viktigaste frågorna.

Checklista för blivande studenter

I checklistan för blivande studenter finns de viktigaste stegen för att börja dina studier. Missa inte att du både måste tacka ja till din plats hos antagning.se och registrera dig online här på Studentportalen för att behålla din plats. All info du behöver för att lösa det finns i checklistan.

Introduktionspass och aktiviteter

Hitta alla de aktiviteter och informationspass som anordnas för dig som ny student. En del av informationspass är förinspelande och andra kommer att sändas live via Zoom:

Information med anledning av Corona

Högskolan i Skövde planerar för distansundervisning om möjligt och campusundervisning om det behövs i så stor utsträckning som möjligt under vårterminen 2021. Introduktionen kommer därför vara digital. För de undervisningsmoment/examinationer som kommer behöva ges på campus har högskolan satt in åtgärder för att corona-säkra campuset. Läs mer om våra åtgärder och vad du behöver tänka om du kommer till campus. Högskolans åtgärder för en corona-säker studiemiljö.

Fråga oss om studier och Högskolan

Har du frågor som mer praktiskt rör studierna eller hur Högskolan funkar kan du vända dig till:

Under introduktionen kommer du även att få en campustour där du får se var bland annat de här funktionerna håller hus.

Faddrarna är där för dig

Under introduktionen kan du alltid vända dig till faddrarna (studenter vid Högskolan), som du känner igen på deras blå faddertröjor. De kan svara på praktiska frågor om allt från var en viss byggnad ligger på campus till var man hittar närmsta mataffär.

Digital campusvandring

Vill du lära känna högskolan och hitta runt på vårt vackra campusområde, kolla in vår digitala campusvandring "Hitta på Högskolan".

I vår studentreception, Studentservice, hjälper vi dig med olika studierelaterade frågor och hänvisar vidare om du inte vet vart du ska vända dig.
Här hittar du information om olika bostadsalternativ och hur du gör för att söka bostad.

Uppdaterad: 2020-12-18 10:42:59
Skapad: 2019-05-27