Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Studentmeddelanden

Här publiceras information som är riktad till dig som student hos oss.

16 september 2020
Högskolan i Skövde följer regelbundet upp kvaliteten i sina utbildningar. Alla ämnen följs upp var sjätte år och nu är uppföljningen av ämnet nationalekonomi avslutad.
15 september 2020
Nu är bibliotekets chatt i gång. Ställ dina frågor till oss direkt i chatten på vår webbplats.
8 september 2020
Nya studenter har problem att skriva ut från terminaler på campus.
1 september 2020
Som en del av höstens introduktionsschema ges två informationspass kring pedagogiskt stöd.
26 augusti 2020
Tyvärr har en av bibliotekets leverantörer av e-böcker gått i konkurs. Det innebär att vissa titlar som vi tidigare haft tillgång till som e-böcker nu saknas. Vi arbetar för att lösa det här så fort som möjligt.
25 augusti 2020
Vi är så glada att ni studenter, både nya och gamla, är här på campus!
9 juli 2020
Vi planerar för att genomföra campusbaserad undervisning under höstterminen, efter att regeringen öppnat upp för det i juni. Det innebär självklart att vi behöver hjälpas åt att följa de rekommendationer som finns med anledning av corona/covid-19 och att Högskolan har vidtagit flera åtgärder för att göra campus så säkert som möjligt.
24 juni 2020
Högskolan i Skövde följer regelbundet upp kvaliteten i sina utbildningar, bland annat via uppföljning av ämnen och utbildningsprogram inom ramen för en sexårscykel. Den genomförda uppföljningen av ämnen och program på Institutionen för biovetenskap visar på ett gott resultat. De ämnesvisa rapporterna kommer nu att fungera som underlag för vidare utveckling av verksamheten.
23 juni 2020
Årets stipendier delades ut i samband med den digitala avslutningen i slutet av maj. Här kan du ta del av rektorns förkunnande av årets stipendiater.
5 juni 2020
Högskolans mångfaldsstipendium utlyses årligen och tilldelas ett examensarbete på grundnivå (lägst fördjupningsnivå G2E) eller avancerad nivå som särskilt utmärker sig på temat mångfald/lika villkor.
4 juni 2020
Högskolans rektor har nu fattat det formella beslutet att Högskolan ska ha campusundervisning höstterminen 2020. I beslutet finns också hänsyn till anpassningar av verksamheten för att Högskolan ska leva upp till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
3 juni 2020
Hur har den nya studiesituationen fungerat för studenterna vid Högskolan i Skövde? Under några veckor i maj genomförde Högskolan en enkät för att ta reda på hur ni upplever studiemiljön vid distansstudier.
29 maj 2020
Regeringen meddelade idag att gymnasieelever, högskolestudenter och vuxenstuderande kan återgå till sina respektive lärosäten från 15 juni. Det här innebär att Högskolan får möjlighet att bedriva campusundervisning till hösten.
28 maj 2020
Med start i slutet av maj pågår ombyggnation av personalrum och tyst läsesal på bibliotekets nedre plan.
28 maj 2020
Välkommen till en digital posterutställning av de examensarbeten som våra ingenjörsstudenter gjort nu under våren.
26 maj 2020
Varje år delar Studentkåren i Skövde ut Guldäpplet, Studentkårens pris för årets lärare. Det är studenterna själva som fått nominera sina lärare och under tisdagen publicerades en video där de fem vinnarna presenterades. Lärarna beskrevs i motiveringarna bland annat med ord som ”sprider glädje”, ”pedagogisk” och ”riktigt begåvad”.
25 maj 2020
Högskolan i Skövde planerar för undervisning på campus till hösten. Det är i dagsläget Högskolans huvudalternativ och det omfattar både nationella och internationella studenter. Men en scenarioplanering för fortsatt distansundervisning görs också.
19 maj 2020
Studie- och karriärvägledare Ulrika Granlid och studentkurator Susanne Söderberg ger dig några värdefulla tips om hur du kan hantera dina distansstudier.
18 maj 2020
Registreringen till sommarkurserna är öppen under perioden 11–24 maj. Du som ska studera på Högskolan i Skövde under sommaren måste registrera dig på de kurser du ska läsa.
6 maj 2020
Hur går det att studera på distans? Vi vill höra din åsikt om din nya studiesituation. Högskolan i Skövde skickar ut en enkät för att fånga upp både vad som är bra och vad som är dåligt.
30 april 2020
Från och med måndag 4 maj kommer passerkortsutlämningen i G-huset att vara stängd.
29 april 2020
Det blir distansundervisning vårterminen ut för Högskolans studenter. Även sommarkurserna kommer att ges på distans. Det meddelade Högskolans rektor Lars Niklasson den 29 april.
29 april 2020
Nu hittar du ordinarie tentor och omtentor, som infaller under läsperiod 2, fram till 7/6 i ditt schema (TimeEdit/Studentportalen). Glöm inte att anmäla dig till tentan i Studentportalen även om tentamen ges online/på distans! Mer information om tentan får du i Canvas.
27 april 2020
Studenter som är på campus för att plugga - tänk på att hålla avstånd från varandra. När ni sitter med grupparbeten i datorsalarna eller i grupprum, sitt inte för nära varandra, även om det är smidigt. Håll avstånd.
27 april 2020
Kom och fika med Studenthälsan via Zoom!
22 april 2020
Är du en av våra nya mentorer?
17 april 2020
Högskolans IT-avdelning har tagit fram en informationssäkerhetsguide. Guiden gäller för studier hemifrån/på distans under en kortare, tillfällig period.
17 april 2020
Sök MFS-stipendium senast 27 maj!
15 april 2020
Vill du upptäcka världen, studera utomlands och knyta internationella kontakter? Då kanske utlandsstudier är något för dig?
1 april 2020
Högskolebiblioteket håller fortfarande öppet för tillgång till samlingar och studiemiljö, men öppethållande är begränsat till kl. 10-16 måndag-fredag. Informationsdisken är bemannad under hela öppethållandet.
31 mars 2020
Rektor Lars Niklasson har beslutat att Högskolan i Skövdes avslutningshögtid, som skulle genomföras 20 maj 2020, ställs in.
25 mars 2020
IT-service har fått några frågor om vilka programvaror i datorsalar som är tillgängliga nu när undervisningen ska ske på distans.
24 mars 2020
Kommer du ihåg hur nervöst och stort det var första gången du kom till Högskolan? Men så fanns de där, alla goa faddrar i färggranna T-shirts som välkomnade, visade runt på Campus, såg till att du träffade dina kurskamrater och till slut hamnade i rätt sal.
19 mars 2020
Nu finns det en FAQ för dig som undrar över distansundervisning och examination.
18 mars 2020
Ändrade öppettider i Högskolans lokaler och Högskolebiblioteket.
18 mars 2020
Götasalen öppnar igen torsdagen 19 mars men kommer att banta ned sin meny en aning.
17 mars 2020
Högskolan i Skövde följer regeringens rekommendationer och rektor Lars Niklasson har idag, 17 mars, tagit beslut om att ställa om till distansundervisning. Beslutet gäller från och med den 18 mars.
13 mars 2020
Institutionen för ingenjörsvetenskap testar att i större skala bedriva undervisning via Zoom. Testet görs som en förberedelse för att hantera en situation där möjligheten att bedriva campusundervisning påverkas av Corona-viruset. Om du är student på ING och har ett schemalagt undervisningstillfälle på måndag den 16 mars kan det vara flyttat till nätet. Håll utkik i ditt schema och i lärplattformen Canvas. Läs mer om hur testet går till nedan.
13 mars 2020
Högskolan i Skövde följer fortsatt UDs och folkhälsomyndighetens rekommendationer.
12 mars 2020
Rektor Lars Niklasson har, mot bakgrund av regeringens beslut gällande större sammankomster, beslutat att ställa in Öppet Hus på Högskolan nu på lördag 14 mars, 2020.
2 mars 2020
Vill du stötta och hjälpa nya studenter som kommer till Högskolan i Skövde? Att vara fadder är både givande och roligt samtidigt som du lär känna massa nya studenterna!
20 februari 2020
UD uppdaterade den 17 februari sin rekommendation gällande resor till Kina ”UD avråder från alla resor till Hubei-provinsen. Vidare avråder UD från icke nödvändiga resor till övriga delar av Kina, med undantag för Hongkong och Macao. Avrådan gäller tills vidare”. Som anledning anger UD inte i första hand smittspridning, utan att det kan förekomma restriktioner i resandet och att sjukvårdsresurserna i Kina är ansträngda.
6 februari 2020
På tisdag händer det! Den 11 februari kommer du mötas av en helt ny webbplats på his.se. Kanske hittar du inte allting direkt från start, men vi jobbar kontinuerligt med att fylla den nya webbsidan med innehåll.
4 februari 2020
Då och då kommer det e-postmeddelanden till anställda och studenter där man ombeds att uppgradera eller verifiera sitt e-postkonto via någon mer eller mindre suspekt länk. Detta är försök till så kallat nätfiske (phishing) och det bästa du kan göra när du får ett sådant är att slänga meddelandet.
4 februari 2020
Högskolebibliotekets nya tjänst för samsökning i olika databaser är LibSearch.
29 januari 2020
Högskolan i Skövde följer nogsamt utvecklingen och UD:s och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i ärendet.
21 januari 2020
Nytt innehåll på Studentportalen.
14 januari 2020
Du kanske har sett det under lunchen eller på fikarasten. På en av väggarna i Götasalen har någonting avlångt hängt sedan december, övertäckt med papp. Under högtidliga former på måndagseftermiddagen avslöjades vad det var – ett över sex meter långt konstverk som skapats i samarbete med Skaraborgs hemslöjdsförening och Högskolans studenter.
7 januari 2020
Glöm inte att ta ut era examen!
2 januari 2020
Högskolan i Skövde har instiftat ett resestipendium, i form av ett resebidrag, till en student inom grundutbildningen vid Högskolan i Skövde, som särskilt har utmärkt sig i sina studier.
2 januari 2020
Härmed utlyses ett av Skövde kommuns stipendier vid Högskolan i Skövde. Stipendiesumman är på 25 000 kronor.
1 januari 2020
Härmed utlyses stipendium/stipendier till personer som studerar/har studerat inom områdena äldrevård, rehabilitering, hospis och sjukgymnastik vid institutionen för hälsa och lärande (eller tidigare motsvarande institution) vid Högskolan i Skövde.
1 januari 2020
Vid årsskiftet tillträdde Alexandra Krettek, professor i folkhälsovetenskap, som ny dekan och Annie Jonsson, lektor i biovetenskap, som ny prodekan vid Högskolan i Skövde. Dekanerna leder fakultetsnämndens arbete, där dekan fungerar som ordförande och prodekan som vice ordförande. Fakultetsnämnden har det övergripande ansvaret för kvalitet inom utbildning och forskning.
2 december 2019
Ska du studera utomlands under 2020? Då har du möjlighet att ansöka Konsumentrapportens Internationella Stipendium på 10.000 kronor.
26 november 2019
Passerkortsutlämningen och Högskolebutiken flyttar till hus G.
15 november 2019
Två studenter från Högskolan i Skövde läser den här terminen vid City University of Hong Kong. Situationen i Hongkong gör nu att Högskolan rekommenderar studenterna att återvända till Sverige.
25 september 2019
Skjuter du upp saker? Är det ett problem? Snart startar en prokrastineringsgrupp där du kan få mer kunskap kring problemet och verktyg för att komma ur det.
16 september 2019
Uppföljningen av ämnen och program på institutionen för handel och företagande är nu avslutad. Uppföljningen visar att utbildningen i stort sett är väl fungerande. Flera goda exempel lyfts fram, men också några viktiga områden som behöver åtgärdas. Fakultetsnämnden föreslår att ämnet industriell ekonomi avvecklas av kvalitetsskäl. De ämnesvisa rapporterna kommer nu att fungera som underlag för vidare utveckling av verksamheten.
27 augusti 2019
Det finns många stipendier att söka när du studerar vid högskola eller universitet. Vi har samlat några av dem på vår stipendiesida och flera av dem har ansökan nu under hösten.
24 juli 2019
Styrelsen har fattat beslut om att ge Studentkåren i Skövde ställning som studentkår vid Högskolan i Skövde i ytterligare tre år.
10 juni 2019
Den 29 maj 2019 firade studenter på Folkhälsovetenskapliga programmet med avslutningsbuffé tillsammans med lärare.
6 maj 2019
På Högskolan i Skövde har studenter med funktionsvariation möjlighet att få hjälp av en studentmentor. Du som väljer att vara studentmentor får ett utvecklande uppdrag där du hjälper en annan student att strukturera och planera sina studier. Sanna Ylvén studerar Dataspelsutveckling – Game Writing, och har varit studentmentor under nuvarande läsår. Vi ställde några frågor till henne.
6 maj 2019
Ska du söka forskningsartiklar inom ett visst ämne? Då kan Scopus vara en bra start, och även ett bra komplement till ämnesspecifika databaser.