Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Studentmeddelanden

Här publiceras information som är riktad till dig som student hos oss.

3 april 2020
Kom och fika med Studenthälsan via Zoom!
3 april 2020
Från och med måndag den 6 april gäller nya öppettider för Studentservice.
1 april 2020
Högskolebiblioteket håller fortfarande öppet för tillgång till samlingar och studiemiljö, men öppethållande är begränsat till kl. 10-16 måndag-fredag. Informationsdisken är bemannad under hela öppethållandet.
31 mars 2020
Rektor Lars Niklasson har beslutat att Högskolan i Skövdes avslutningshögtid, som skulle genomföras 20 maj 2020, ställs in.
25 mars 2020
IT-service har fått några frågor om vilka programvaror i datorsalar som är tillgängliga nu när undervisningen ska ske på distans.
24 mars 2020
Kommer du ihåg hur nervöst och stort det var första gången du kom till Högskolan? Men så fanns de där, alla goa faddrar i färggranna T-shirts som välkomnade, visade runt på Campus, såg till att du träffade dina kurskamrater och till slut hamnade i rätt sal.
19 mars 2020
Nu finns det en FAQ för dig som undrar över distansundervisning och examination.
18 mars 2020
Ändrade öppettider i Högskolans lokaler och Högskolebiblioteket.
18 mars 2020
Götasalen öppnar igen torsdagen 19 mars men kommer att banta ned sin meny en aning.
17 mars 2020
Högskolan i Skövde följer regeringens rekommendationer och rektor Lars Niklasson har idag, 17 mars, tagit beslut om att ställa om till distansundervisning. Beslutet gäller från och med den 18 mars.
13 mars 2020
Institutionen för ingenjörsvetenskap testar att i större skala bedriva undervisning via Zoom. Testet görs som en förberedelse för att hantera en situation där möjligheten att bedriva campusundervisning påverkas av Corona-viruset. Om du är student på ING och har ett schemalagt undervisningstillfälle på måndag den 16 mars kan det vara flyttat till nätet. Håll utkik i ditt schema och i lärplattformen Canvas. Läs mer om hur testet går till nedan.
13 mars 2020
Högskolan i Skövde följer fortsatt UDs och folkhälsomyndighetens rekommendationer.
12 mars 2020
Rektor Lars Niklasson har, mot bakgrund av regeringens beslut gällande större sammankomster, beslutat att ställa in Öppet Hus på Högskolan nu på lördag 14 mars, 2020.
2 mars 2020
Vill du stötta och hjälpa nya studenter som kommer till Högskolan i Skövde? Att vara fadder är både givande och roligt samtidigt som du lär känna massa nya studenterna!
20 februari 2020
UD uppdaterade den 17 februari sin rekommendation gällande resor till Kina ”UD avråder från alla resor till Hubei-provinsen. Vidare avråder UD från icke nödvändiga resor till övriga delar av Kina, med undantag för Hongkong och Macao. Avrådan gäller tills vidare”. Som anledning anger UD inte i första hand smittspridning, utan att det kan förekomma restriktioner i resandet och att sjukvårdsresurserna i Kina är ansträngda.
6 februari 2020
På tisdag händer det! Den 11 februari kommer du mötas av en helt ny webbplats på his.se. Kanske hittar du inte allting direkt från start, men vi jobbar kontinuerligt med att fylla den nya webbsidan med innehåll.
4 februari 2020
Då och då kommer det e-postmeddelanden till anställda och studenter där man ombeds att uppgradera eller verifiera sitt e-postkonto via någon mer eller mindre suspekt länk. Detta är försök till så kallat nätfiske (phishing) och det bästa du kan göra när du får ett sådant är att slänga meddelandet.
4 februari 2020
Högskolebibliotekets nya tjänst för samsökning i olika databaser är LibSearch.
29 januari 2020
Högskolan i Skövde följer nogsamt utvecklingen och UD:s och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i ärendet.
21 januari 2020
Nytt innehåll på Studentportalen.
14 januari 2020
Du kanske har sett det under lunchen eller på fikarasten. På en av väggarna i Götasalen har någonting avlångt hängt sedan december, övertäckt med papp. Under högtidliga former på måndagseftermiddagen avslöjades vad det var – ett över sex meter långt konstverk som skapats i samarbete med Skaraborgs hemslöjdsförening och Högskolans studenter.
7 januari 2020
Glöm inte att ta ut era examen!
2 januari 2020
Högskolan i Skövde har instiftat ett resestipendium, i form av ett resebidrag, till en student inom grundutbildningen vid Högskolan i Skövde, som särskilt har utmärkt sig i sina studier.
2 januari 2020
Härmed utlyses ett av Skövde kommuns stipendier vid Högskolan i Skövde. Stipendiesumman är på 25 000 kronor.
1 januari 2020
Härmed utlyses stipendium/stipendier till personer som studerar/har studerat inom områdena äldrevård, rehabilitering, hospis och sjukgymnastik vid institutionen för hälsa och lärande (eller tidigare motsvarande institution) vid Högskolan i Skövde.
1 januari 2020
Vid årsskiftet tillträdde Alexandra Krettek, professor i folkhälsovetenskap, som ny dekan och Annie Jonsson, lektor i biovetenskap, som ny prodekan vid Högskolan i Skövde. Dekanerna leder fakultetsnämndens arbete, där dekan fungerar som ordförande och prodekan som vice ordförande. Fakultetsnämnden har det övergripande ansvaret för kvalitet inom utbildning och forskning.
2 december 2019
Ska du studera utomlands under 2020? Då har du möjlighet att ansöka Konsumentrapportens Internationella Stipendium på 10.000 kronor.
26 november 2019
Passerkortsutlämningen och Högskolebutiken flyttar till hus G.
15 november 2019
Två studenter från Högskolan i Skövde läser den här terminen vid City University of Hong Kong. Situationen i Hongkong gör nu att Högskolan rekommenderar studenterna att återvända till Sverige.
3 oktober 2019
Vill du upptäcka världen, studera utomlands och knyta internationella kontakter? Då kanske utlandsstudier är något för dig?
3 oktober 2019
Sök MFS-stipendium senast 15 november!
25 september 2019
Skjuter du upp saker? Är det ett problem? Snart startar en prokrastineringsgrupp där du kan få mer kunskap kring problemet och verktyg för att komma ur det.
16 september 2019
Uppföljningen av ämnen och program på institutionen för handel och företagande är nu avslutad. Uppföljningen visar att utbildningen i stort sett är väl fungerande. Flera goda exempel lyfts fram, men också några viktiga områden som behöver åtgärdas. Fakultetsnämnden föreslår att ämnet industriell ekonomi avvecklas av kvalitetsskäl. De ämnesvisa rapporterna kommer nu att fungera som underlag för vidare utveckling av verksamheten.
27 augusti 2019
Det finns många stipendier att söka när du studerar vid högskola eller universitet. Vi har samlat några av dem på vår stipendiesida och flera av dem har ansökan nu under hösten.
6 augusti 2019
Registreringen inför höstterminen är öppen under perioden 5 - 18 augusti. Du som ska studera på Högskolan i Skövde under hösten måste registrera dig på de kurser du ska ta. Det gäller även dig som ska läsa ett program.
24 juli 2019
Styrelsen har fattat beslut om att ge Studentkåren i Skövde ställning som studentkår vid Högskolan i Skövde i ytterligare tre år.
10 juni 2019
Den 29 maj 2019 firade studenter på Folkhälsovetenskapliga programmet med avslutningsbuffé tillsammans med lärare.
6 maj 2019
På Högskolan i Skövde har studenter med funktionsvariation möjlighet att få hjälp av en studentmentor. Du som väljer att vara studentmentor får ett utvecklande uppdrag där du hjälper en annan student att strukturera och planera sina studier. Sanna Ylvén studerar Dataspelsutveckling – Game Writing, och har varit studentmentor under nuvarande läsår. Vi ställde några frågor till henne.
6 maj 2019
Ska du söka forskningsartiklar inom ett visst ämne? Då kan Scopus vara en bra start, och även ett bra komplement till ämnesspecifika databaser.
23 april 2019
Högskolans mångfaldsstipendium utlyses årligen och tilldelas ett examensarbete på grundnivå (lägst fördjupningsnivå G2E) eller avancerad nivå som särskilt utmärker sig på temat mångfald/Lika villkor. Stipendiet för 2019 är på 7000 kr.