Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Studentmeddelanden

Här publiceras information som är riktad till dig som student hos oss.

22 oktober 2021
Högskolan i Skövde följer regelbundet upp kvaliteten i sina utbildningar. Alla ämnen följs upp var sjätte år och uppföljningen av ämnet socialpsykologi är nu avslutad.
21 oktober 2021
Högskolans i Skövdes styrelse har fastställt kravprofilen för den person som ska bli Högskolans nästa rektor. Styrelsen letar efter en person som är stabilt förankrad i den akademiska världen och som har ledningserfarenhet.
19 oktober 2021
På torsdag, 21 oktober, kör Kriminalvårdens stora utställningstrailer in på Campusområdet. Besöket på Högskolan i Skövde är en del av en landsomfattande besöksturné.
15 oktober 2021
Välkommen till Studieverkstan för att ställa frågor om akademiskt skrivande, referenser och hur du tar dig an olika uppgifter.
14 oktober 2021
Som student kan du vaccinera dig mot covid-19 på campus. Nästa vaccinationstillfälle är måndag 18 oktober i Hus G, sal G326. Det är drop-in mellan klockan 9:00–13:00.
28 september 2021
Rektor Lars Niklasson skickar en liten hälsning till studenter och medarbetare inför den 4 oktober.
21 september 2021
Onsdag 22 september arrangeras en nationell studentdag i spåren av corona där nyckelorden är bemötande efter pandemin och synliggörande av studentstöd.
20 september 2021
Du som är studentmentor får ett utvecklande uppdrag där du hjälper en annan student att strukturera och planera sina studier.
17 september 2021
Alla, även du som inte har gjort någon intresseanmälan för vaccinering, får nu möjlighet att vaccinera dig på campus. Vaccinering sker på måndag, 20 september på Högskolan i hus G, rum G326. Det kommer att vara drop-in mellan klockan 09.00-13.00, både för dig som ska ta dos 1 och för dig som ska ta dos 2.
7 september 2021
Måndag 20 september ger Högskolebiblioteket en introduktion till referenshanteringsverktyget EndNote Web/Online via Zoom för studenter vid Högskolan.
7 september 2021
Sök MFS-stipendium senast 15 november.
3 september 2021
Avdelningen SITS söker studentmedarbetare för arbete med textning av Högskolans filmer. Uppdraget gäller timarvodering under höstterminen 2021 och vårterminen 2022.
31 augusti 2021
Som student vid Högskolan i Skövde kan du vaccinera dig mot covid-19 på campus. Vaccineringen inleds i september.
26 augusti 2021
Under vecka 35 kommer fastighetsägaren att genomföra byte av entrépartier i Portalen.
26 augusti 2021
14 lärare från Högskolan medverkar i en programserie om Spel och spelforskning. Det var i juni som Utbildningsradion, UR, spelade in TV-programmen på plats i Skövde och från 27 augusti kommer du kunna se programmen på UR:s webb, urplay.se och senare i höst på Kunskapskanalen.
24 augusti 2021
Nu utökar vi tillgängligheten till biblioteket och inför meröppet även på kvällstid.
18 augusti 2021
Under hela höstterminen kommer Studentstödet att hålla olika aktiviteter för dig som studerar på Högskolan i Skövde.
7 juni 2021
Nu är det sommaröppet på högskolebiblioteket. 7 juni-22 augusti är öppettiderna förändrade.
2 juni 2021
Högskolan i Skövde börjar höstterminen med en blandning av undervisning på distans och på campus. Hybridundervisningen gäller fram till i början av oktober. Därefter undervisning på campus resten av terminen. Det är Högskolans plan för höstterminen 2021.
2 juni 2021
SAGE Business Cases är en ämnesöverskridande databas med fallstudier från riktiga projekt med metodbeskrivningar. De inspirerar studenter att utveckla sina metoder och förbereda sig för ett framgångsrikt yrkesliv.
28 maj 2021
Varje år delar Studentkåren i Skövde ut Guldäpplet, Studentkårens pris för årets lärare. Det är studenterna på Högskolan i Skövde som fått nominera sina lärare och under fredagen publicerades en video där de fem vinnarna presenterades. I motiveringarna beskrivs att lärarna bland annat är pedagogiska, motiverande, att de vidgar vyer och har ansträngt sig lite extra under året med distansundervisning.
28 maj 2021
Högskolan i Skövde delar varje år ut ett mångfaldsstipendium. Stipendiet ska tilldelas en eller flera studenter som skrivit ett examensarbete som särskilt utmärkt sig inom temat mångfald. Högskolans mångfaldsstipendium tilldelas Josefin Kristensen som får stipendiet för sin uppsats ”Hållbar tillgänglighet ur ett User Experience Perspective”.
20 maj 2021
Pandemin har hindrat mycket, men det stoppar inte er studenter från att ta examen, och det måste firas! Den 28 maj är du som tar examen vid Högskolan i Skövde under vårterminen -21 varmt välkommen på Studentkårens digitala vårbal på Discord.
11 maj 2021
Sedan förra våren har Högskolans studenter i stor utsträckning haft undervisning på distans. En stor omställning som ställt höga krav på studenterna. Därför genomförde Högskolan nu för andra gången en enkät för att få höra vad studenterna tycker om distansstudierna. - Vi uppskattar verkligen att så många studenter har svarat på enkäten och lämnat synpunkter. Det tar vi med oss i vårt fortsatta arbete, säger Elizabeth Persson, biträdande chef för Avdelningen för utbildnings- och studentstöd.
3 maj 2021
Högskolan i Skövde följer regelbundet upp kvaliteten i sina utbildningar och ämnesområden. Den nyligen genomförda uppföljningen av ämnen och program på Institutionen för hälsovetenskaper (IHV) visar på ett gott resultat. Rapporterna kommer nu att fungera som underlag för att vidareutveckla verksamheten.
28 april 2021
Buddy är ett lättillgängligt stöd i din mobil som hjälper dig att förändra dina levnadsvanor.
23 april 2021
Nu finns det nya drop-in-tider för hjälp inför Zoom-tentor. Under de populära träffarna kan du kan ställa frågor till tentamenshandläggarna bland annat om hur zoomtentor fungerar.
21 april 2021
Bidra till Skövdes framtida behov och utveckling av studentbostäder.
21 april 2021
Många av er studenter är nu inne i en intensiv fas med uppsatsskrivande. Behöver du hjälp med att bolla textens struktur, språk och allt som rör skrivprocessen? Då är du välkommen till Studieverkstan.
15 april 2021
O'Reilly for Higher Education innehåller cirka 44 000 e-böcker och cirka 30 000 timmar video från olika förlag (O’Reilly, Pearson, Packt, Wiley, HarperCollins etc.).
13 april 2021
På Högskolan i Skövde har studenter med funktionsvariation möjlighet att få hjälp av en studentmentor. Du som väljer att vara studentmentor får ett utvecklande uppdrag där du hjälper en annan student att strukturera och planera sina studier. Frida Johansson studerar sista året på programmet Personal, organisation och ledarskap, och har sedan oktober 2019 varit studentmentor. Vi ställde några frågor till henne.
13 april 2021
Högskolans avslutningshögtid för avgångsstudenter ställs in i sin fysiska form även i år. Men det betyder inte att avgångsstudenterna inte uppmärksammas. Istället kommer vi, som förra året, att spela in en film där rektor Lars Niklasson och Studentkårens ordförande Simon Wallin håller sina traditionsenliga tal till avgångsstudenterna.
6 april 2021
Lyssna på eller delta i samtal om ensamhet. Studenthälsan ihop med Kyrkan på Högskolan bjuder in till föredrag och samtal kring ensamhet.
1 april 2021
Tentamenshandläggarna erbjuder nu fler drop-in tider där du kan ställa frågor om hur zoomtentor fungerar.
31 mars 2021
15 maj är sista dag att söka utlandsstudier inför vårterminen 2022.
30 mars 2021
Det finns många stipendier att söka när du studerar vid högskola eller universitet. Några av dem har nu fått förlängd ansökningstid till 14 april.
26 mars 2021
Under den här veckan är det inga nya kända bekräftade fall av covid-19 på det tidigare drabbade studentboendet. Många berörda studenter har följt uppmaningen från Smittskydd Västra Götaland och testat sig. Inför påskhelgen uppmanar nu smittskyddsläkaren alla att följa rekommendationerna och inte ha några fester.
25 mars 2021
Högskolan planerar för en introduktion på campus till hösten – anmäl dig som fadder och få möjlighet att hjälpa nya studenter.
24 mars 2021
Högskolan i Skövde fortsätter med distansundervisning även under sommarterminen men till hösten kan undervisning på campus bli aktuellt.
19 mars 2021
Det förkommer flera fall av covid-19 bland studenter på två studentboenden i Skövde. Studentboendena är inte en del av Högskolan, men Högskolan samarbetar med Smittskydd i Västra Götaland för att hjälpa till att hindra smittspridning.
5 mars 2021
Distansundervisning inleddes för första gången för nästan ett år sedan på grund av pandemin. Redan förra våren genomförde vi en enkät för att fånga upp vad ni studenter tyckte var bra eller dåligt med distansundervisningen efter några månader. Nu är det dags igen.
3 mars 2021
Vill du stötta och hjälpa nya studenter som kommer till Högskolan i Skövde till hösten? Att vara fadder är både givande och roligt samtidigt som du lär känna massa nya studenter!
3 mars 2021
När biblioteket är obemannat, måndag till fredag kl. 10-12, behöver du använda ditt passerkort för att komma in i lokalerna.
25 februari 2021
Karriärmässan Framtid 2021 hålls helt digitalt den 4 mars mellan kl. 10 – 14
18 februari 2021
Under hela våren kommer Studentstödet att hålla aktiviteter för dig som studerar på Högskolan i Skövde. Syftet är att underlätta och ge stöd till dig som nu läser på distans, oavsett om du valt distansstudier eller inte.
3 februari 2021
I bibliotekets drop-in svarar vi på dina frågor om sökteknik och om att värdera källor. Även Studieverkstan erbjuder drop-in.
29 januari 2021
Under våren kommer en del av salstentorna att genomföras på distans med övervakning via zoom.
21 januari 2021
Från och med den 25 januari öppnar vi upp Högskolebiblioteket något mer. Som student vid Högskolan har du tillgång till biblioteket vardagar kl. 10-16.
21 januari 2021
Har du svenska som andraspråk och vill bli bättre på svenska? Då kan du gå en MOOC (Massive Open Online Course).
8 januari 2021
På grund av rådande omständigheter har campusrestaurangen Götasalen och Caffè Dallucci tagit beslutet att hålla stängt under vårterminen.
22 december 2020
På grund av det allvarliga läge vi befinner oss i, med stark smittspridning av covid-19, presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten nya restriktioner den 18 december. Det innebär att vissa av Högskolans verksamheter påverkas, bland annat Högskolebiblioteket och Studentservice.
22 december 2020
Vi har sammanställt information som kan vara bra för dig att tänka på inför tentaveckan och även när du är på campus.
18 december 2020
Har du testat positivt för covid-19 behöver du meddela det till kursansvarig. Varför, kanske du undrar - du pluggar ju mest på distans ändå?
15 december 2020
Under denna period är utlämning av passerkort stängd. Vid behov av passerkort kan man kontakta receptionen.
11 december 2020
Mellan 21 december och 10 januari har Högskolans campus ändrade öppettider.
7 december 2020
Hur ska vi se till att alla får tillgång till utbildning? Hur kan vi, med hjälp av utbildning, skapa den framtid som vi drömmer om?
7 december 2020
Välkommen till Studieverkstans drop-in i Zoom som startar 9 december.
1 december 2020
"How Culture Shapes Behaviours – Cracking the Scandinavian code"
26 november 2020
I och med utökade restriktioner på grund av covid-19 ändras antal personer som får vistas i bibliotekets grupprum.
19 november 2020
Nu gäller ändrade öppettider för både undervisningshus och undervisningslokaler.
6 november 2020
En personaldator har blivit stulen från Högskolans lokaler. Händelsen är polisanmäld och anmäld som personuppgiftsincident till datainspektionen.
4 november 2020
Distansundervisning om möjligt och campusundervisning om det behövs. Situationen med ökad smittspridning av coronaviruset gör nu att Högskolan i Skövde utökar distansundervisningen. Högskolans rektor, Lars Niklasson, uppmanar institutionerna att öka graden av distansundervisning.
4 november 2020
Högskolebibliotekets öppettider ändras tillfälligt till mån-fre kl. 10-17, från fredag 6 november. Samtidigt utökas chattens öppethållande till mån-fre kl. 8-14. Förändringen görs med anledning av de skärpta allmänna råden som gäller i Västra Götaland.
2 november 2020
1 december är sista ansökningsdag för utlandsstudier till höstterminen 2021 och därför är det hög tid att börja fundera på var du vill åka och studera!
30 oktober 2020
Med anledning av nya råd från Folkhälsomyndigheten om corona, 29 oktober.
28 oktober 2020
Avdelningen SITS söker studentmedarbetare för arbete med textning av Högskolans filmer, samt arbete med support kring lärosalar.
21 oktober 2020
Den pågående pandemin påverkar oss alla och 2020 är ett annorlunda år. Hittills har Högskolan i Skövde klarat sig utan utbrott av covid-19. TACK för att du håller ut och håller avstånd!
20 oktober 2020
Studerar du på någon av dataspelsutbildningarna? Registreringen för att delta på plats på ASSAR under Sweden Game Conference, är nu öppen för dig. Konferensen kommer också att streamas på swedengameconference.se den 21-23 oktober.
14 oktober 2020
Vill du delta på introduktionsutbildning och bli ny studentmentor? Anmäl dig till höstens kurs.
9 oktober 2020
I Studieverkstan kan du få hjälp med att förbättra ditt akademiska skrivande, både på svenska och engelska.
9 oktober 2020
Högskolan har flera stipendier att dela ut till studenter som vill göra sina exjobb på plats i utvecklingsländer. Sök MFS-stipendiet senast 15 november.
7 oktober 2020
Nytt sistadatum! Nu har du din chans att tycka till om Skövde som stad. Hur är det att studera här? Vad är unikt med Skövde och hur skulle staden kunna utvecklas framåt? Skövde kommun och Next Skövde genomför just nu en enkät för att få reda på vad just du tycker.
5 oktober 2020
Ta del av våra tentatips och ge dig själv de bästa möjligheterna för att lyckas göra ett bra jobb.
29 september 2020
Under sitt andra år på Biomedicinprogrammet i Skövde åkte Sofia Fredin till King’s College London för att studera. Vistelsen blev kortvarig på grund av pandemin, men Sofia tyckte ändå att det var en värdefull erfarenhet inför framtiden. Till de som är osäkra på om de ska studera utomlands eller inte, säger hon "Do it now or regret it later."
16 september 2020
Högskolan i Skövde följer regelbundet upp kvaliteten i sina utbildningar. Alla ämnen följs upp var sjätte år och nu är uppföljningen av ämnet nationalekonomi avslutad.
15 september 2020
Nu är bibliotekets chatt i gång. Ställ dina frågor till oss direkt i chatten på vår webbplats.
8 september 2020
Nya studenter har problem att skriva ut från terminaler på campus.
1 september 2020
Som en del av höstens introduktionsschema ges två informationspass kring pedagogiskt stöd.
26 augusti 2020
Tyvärr har en av bibliotekets leverantörer av e-böcker gått i konkurs. Det innebär att vissa titlar som vi tidigare haft tillgång till som e-böcker nu saknas. Vi arbetar för att lösa det här så fort som möjligt.
25 augusti 2020
Vi är så glada att ni studenter, både nya och gamla, är här på campus!
9 juli 2020
Vi planerar för att genomföra campusbaserad undervisning under höstterminen, efter att regeringen öppnat upp för det i juni. Det innebär självklart att vi behöver hjälpas åt att följa de rekommendationer som finns med anledning av corona/covid-19 och att Högskolan har vidtagit flera åtgärder för att göra campus så säkert som möjligt.
24 juni 2020
Högskolan i Skövde följer regelbundet upp kvaliteten i sina utbildningar, bland annat via uppföljning av ämnen och utbildningsprogram inom ramen för en sexårscykel. Den genomförda uppföljningen av ämnen och program på Institutionen för biovetenskap visar på ett gott resultat. De ämnesvisa rapporterna kommer nu att fungera som underlag för vidare utveckling av verksamheten.
23 juni 2020
Årets stipendier delades ut i samband med den digitala avslutningen i slutet av maj. Här kan du ta del av rektorns förkunnande av årets stipendiater.
5 juni 2020
Högskolans mångfaldsstipendium utlyses årligen och tilldelas ett examensarbete på grundnivå (lägst fördjupningsnivå G2E) eller avancerad nivå som särskilt utmärker sig på temat mångfald/lika villkor.
4 juni 2020
Högskolans rektor har nu fattat det formella beslutet att Högskolan ska ha campusundervisning höstterminen 2020. I beslutet finns också hänsyn till anpassningar av verksamheten för att Högskolan ska leva upp till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
3 juni 2020
Hur har den nya studiesituationen fungerat för studenterna vid Högskolan i Skövde? Under några veckor i maj genomförde Högskolan en enkät för att ta reda på hur ni upplever studiemiljön vid distansstudier.
29 maj 2020
Regeringen meddelade idag att gymnasieelever, högskolestudenter och vuxenstuderande kan återgå till sina respektive lärosäten från 15 juni. Det här innebär att Högskolan får möjlighet att bedriva campusundervisning till hösten.
28 maj 2020
Med start i slutet av maj pågår ombyggnation av personalrum och tyst läsesal på bibliotekets nedre plan.
28 maj 2020
Välkommen till en digital posterutställning av de examensarbeten som våra ingenjörsstudenter gjort nu under våren.
26 maj 2020
Varje år delar Studentkåren i Skövde ut Guldäpplet, Studentkårens pris för årets lärare. Det är studenterna själva som fått nominera sina lärare och under tisdagen publicerades en video där de fem vinnarna presenterades. Lärarna beskrevs i motiveringarna bland annat med ord som ”sprider glädje”, ”pedagogisk” och ”riktigt begåvad”.
25 maj 2020
Högskolan i Skövde planerar för undervisning på campus till hösten. Det är i dagsläget Högskolans huvudalternativ och det omfattar både nationella och internationella studenter. Men en scenarioplanering för fortsatt distansundervisning görs också.
19 maj 2020
Studie- och karriärvägledare Ulrika Granlid och studentkurator Susanne Söderberg ger dig några värdefulla tips om hur du kan hantera dina distansstudier.
18 maj 2020
Registreringen till sommarkurserna är öppen under perioden 11–24 maj. Du som ska studera på Högskolan i Skövde under sommaren måste registrera dig på de kurser du ska läsa.
6 maj 2020
Hur går det att studera på distans? Vi vill höra din åsikt om din nya studiesituation. Högskolan i Skövde skickar ut en enkät för att fånga upp både vad som är bra och vad som är dåligt.
29 april 2020
Det blir distansundervisning vårterminen ut för Högskolans studenter. Även sommarkurserna kommer att ges på distans. Det meddelade Högskolans rektor Lars Niklasson den 29 april.
29 april 2020
Nu hittar du ordinarie tentor och omtentor, som infaller under läsperiod 2, fram till 7/6 i ditt schema (TimeEdit/Studentportalen). Glöm inte att anmäla dig till tentan i Studentportalen även om tentamen ges online/på distans! Mer information om tentan får du i Canvas.
27 april 2020
Studenter som är på campus för att plugga - tänk på att hålla avstånd från varandra. När ni sitter med grupparbeten i datorsalarna eller i grupprum, sitt inte för nära varandra, även om det är smidigt. Håll avstånd.
27 april 2020
Kom och fika med Studenthälsan via Zoom!
22 april 2020
Är du en av våra nya mentorer?
17 april 2020
Högskolans IT-avdelning har tagit fram en informationssäkerhetsguide. Guiden gäller för studier hemifrån/på distans under en kortare, tillfällig period.
17 april 2020
Sök MFS-stipendium senast 27 maj!
15 april 2020
Vill du upptäcka världen, studera utomlands och knyta internationella kontakter? Då kanske utlandsstudier är något för dig?
1 april 2020
Högskolebiblioteket håller fortfarande öppet för tillgång till samlingar och studiemiljö, men öppethållande är begränsat till kl. 10-16 måndag-fredag. Informationsdisken är bemannad under hela öppethållandet.
31 mars 2020
Rektor Lars Niklasson har beslutat att Högskolan i Skövdes avslutningshögtid, som skulle genomföras 20 maj 2020, ställs in.
25 mars 2020
IT-service har fått några frågor om vilka programvaror i datorsalar som är tillgängliga nu när undervisningen ska ske på distans.
24 mars 2020
Kommer du ihåg hur nervöst och stort det var första gången du kom till Högskolan? Men så fanns de där, alla goa faddrar i färggranna T-shirts som välkomnade, visade runt på Campus, såg till att du träffade dina kurskamrater och till slut hamnade i rätt sal.
19 mars 2020
Nu finns det en FAQ för dig som undrar över distansundervisning och examination.
18 mars 2020
Ändrade öppettider i Högskolans lokaler och Högskolebiblioteket.
18 mars 2020
Götasalen öppnar igen torsdagen 19 mars men kommer att banta ned sin meny en aning.
17 mars 2020
Högskolan i Skövde följer regeringens rekommendationer och rektor Lars Niklasson har idag, 17 mars, tagit beslut om att ställa om till distansundervisning. Beslutet gäller från och med den 18 mars.
13 mars 2020
Institutionen för ingenjörsvetenskap testar att i större skala bedriva undervisning via Zoom. Testet görs som en förberedelse för att hantera en situation där möjligheten att bedriva campusundervisning påverkas av Corona-viruset. Om du är student på ING och har ett schemalagt undervisningstillfälle på måndag den 16 mars kan det vara flyttat till nätet. Håll utkik i ditt schema och i lärplattformen Canvas. Läs mer om hur testet går till nedan.
13 mars 2020
Högskolan i Skövde följer fortsatt UDs och folkhälsomyndighetens rekommendationer.
12 mars 2020
Rektor Lars Niklasson har, mot bakgrund av regeringens beslut gällande större sammankomster, beslutat att ställa in Öppet Hus på Högskolan nu på lördag 14 mars, 2020.
2 mars 2020
Vill du stötta och hjälpa nya studenter som kommer till Högskolan i Skövde? Att vara fadder är både givande och roligt samtidigt som du lär känna massa nya studenterna!
20 februari 2020
UD uppdaterade den 17 februari sin rekommendation gällande resor till Kina ”UD avråder från alla resor till Hubei-provinsen. Vidare avråder UD från icke nödvändiga resor till övriga delar av Kina, med undantag för Hongkong och Macao. Avrådan gäller tills vidare”. Som anledning anger UD inte i första hand smittspridning, utan att det kan förekomma restriktioner i resandet och att sjukvårdsresurserna i Kina är ansträngda.
6 februari 2020
På tisdag händer det! Den 11 februari kommer du mötas av en helt ny webbplats på his.se. Kanske hittar du inte allting direkt från start, men vi jobbar kontinuerligt med att fylla den nya webbsidan med innehåll.
4 februari 2020
Då och då kommer det e-postmeddelanden till anställda och studenter där man ombeds att uppgradera eller verifiera sitt e-postkonto via någon mer eller mindre suspekt länk. Detta är försök till så kallat nätfiske (phishing) och det bästa du kan göra när du får ett sådant är att slänga meddelandet.
4 februari 2020
Högskolebibliotekets nya tjänst för samsökning i olika databaser är LibSearch.
29 januari 2020
Högskolan i Skövde följer nogsamt utvecklingen och UD:s och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i ärendet.
21 januari 2020
Nytt innehåll på Studentportalen.
14 januari 2020
Du kanske har sett det under lunchen eller på fikarasten. På en av väggarna i Götasalen har någonting avlångt hängt sedan december, övertäckt med papp. Under högtidliga former på måndagseftermiddagen avslöjades vad det var – ett över sex meter långt konstverk som skapats i samarbete med Skaraborgs hemslöjdsförening och Högskolans studenter.
7 januari 2020
Glöm inte att ta ut era examen!
2 januari 2020
Högskolan i Skövde har instiftat ett resestipendium, i form av ett resebidrag, till en student inom grundutbildningen vid Högskolan i Skövde, som särskilt har utmärkt sig i sina studier.
2 januari 2020
Härmed utlyses ett av Skövde kommuns stipendier vid Högskolan i Skövde. Stipendiesumman är på 25 000 kronor.
1 januari 2020
Härmed utlyses stipendium/stipendier till personer som studerar/har studerat inom områdena äldrevård, rehabilitering, hospis och sjukgymnastik vid institutionen för hälsa och lärande (eller tidigare motsvarande institution) vid Högskolan i Skövde.
1 januari 2020
Vid årsskiftet tillträdde Alexandra Krettek, professor i folkhälsovetenskap, som ny dekan och Annie Jonsson, lektor i biovetenskap, som ny prodekan vid Högskolan i Skövde. Dekanerna leder fakultetsnämndens arbete, där dekan fungerar som ordförande och prodekan som vice ordförande. Fakultetsnämnden har det övergripande ansvaret för kvalitet inom utbildning och forskning.
2 december 2019
Ska du studera utomlands under 2020? Då har du möjlighet att ansöka Konsumentrapportens Internationella Stipendium på 10.000 kronor.
26 november 2019
Passerkortsutlämningen och Högskolebutiken flyttar till hus G.
15 november 2019
Två studenter från Högskolan i Skövde läser den här terminen vid City University of Hong Kong. Situationen i Hongkong gör nu att Högskolan rekommenderar studenterna att återvända till Sverige.
25 september 2019
Skjuter du upp saker? Är det ett problem? Snart startar en prokrastineringsgrupp där du kan få mer kunskap kring problemet och verktyg för att komma ur det.
16 september 2019
Uppföljningen av ämnen och program på institutionen för handel och företagande är nu avslutad. Uppföljningen visar att utbildningen i stort sett är väl fungerande. Flera goda exempel lyfts fram, men också några viktiga områden som behöver åtgärdas. Fakultetsnämnden föreslår att ämnet industriell ekonomi avvecklas av kvalitetsskäl. De ämnesvisa rapporterna kommer nu att fungera som underlag för vidare utveckling av verksamheten.
27 augusti 2019
Det finns många stipendier att söka när du studerar vid högskola eller universitet. Vi har samlat några av dem på vår stipendiesida och flera av dem har ansökan nu under hösten.
24 juli 2019
Styrelsen har fattat beslut om att ge Studentkåren i Skövde ställning som studentkår vid Högskolan i Skövde i ytterligare tre år.
10 juni 2019
Den 29 maj 2019 firade studenter på Folkhälsovetenskapliga programmet med avslutningsbuffé tillsammans med lärare.
6 maj 2019
På Högskolan i Skövde har studenter med funktionsvariation möjlighet att få hjälp av en studentmentor. Du som väljer att vara studentmentor får ett utvecklande uppdrag där du hjälper en annan student att strukturera och planera sina studier. Sanna Ylvén studerar Dataspelsutveckling – Game Writing, och har varit studentmentor under nuvarande läsår. Vi ställde några frågor till henne.
6 maj 2019
Ska du söka forskningsartiklar inom ett visst ämne? Då kan Scopus vara en bra start, och även ett bra komplement till ämnesspecifika databaser.