Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Dags att studera utomlands

Funderar du på att läsa utomlands? Du har möjlighet att åka i väg på utbytesstudier till något av Högskolans partneruniversitet runt om i världen. Du kan även göra din praktik eller genomföra delar av ditt examensarbete utomlands. Oavsett vilket sätt du väljer – upptäck världen!

Det första du ska göra när du funderar på att studera utomlands är att ta kontakt med oss. Tillsammans kan ni gå igenom tänkbara alternativ för dig. Det finns många olika möjligheter för utlandsstudier, beroende på vad du läser och vart du vill åka. Eftersom det tar lång tid att förbereda för studier och praktik utomlands är det bra att du hör av dig så tidigt som möjligt.

Som student på Högskolan i Skövde kan du läsa delar av din utbildning vid något av våra många partneruniversitet. Studerar du omvårdnad finns en sida om studier och praktik för sjuksköterskor och barnmorskor.

Du kan även söka ett MFS-stipendium (Minor Field Studies) för att åka till ett utvecklingsland för att genomföra fältstudier och samla data till din uppsats.

Utlandserfarenhet – en lönsam resa

Många arbetsgivare efterfrågar egenskaper som kommunikativ förmåga, social kompetens, initiativförmåga och att du är flexibel. Det är egenskaper de tror att studenter som läst eller praktiserat utomlands har visar en rapport från Svensk Näringsliv. Att ha studerat utomlands är en klar konkurrensfördel. Utlandserfarenheter ger dig dessutom bättre språkkunskaper, nya perspektiv och vänner från andra delar av världen.

Uppdaterad: 2023-09-22 09:32:17
Skapad: 2019-09-25

Kontakt

Erika Eriksson Hjelm 
E-post: utlandsstudier@his.se

Frida Lindgren 
E-postutlandsstudier@his.se
(föräldraledig till december 2023)

Informationsmöte

Är du nyfiken på att studera utomlands? Kom till vårt allmänna informationsmöte! Vi träffas på Zoom och går igenom vilka alternativ som finns, hur man praktiskt går till väga, varför utlandsstudier är bra att ha på sitt cv och mycket annat.

Tid: 10 oktober 2023, klockan 17:15-19:00
Plats: https://his-se.zoom.us/j/69395599375

Deadline för ansökan

Missa inte! 1 december är sista ansökningsdag för nästkommande hösttermin och helårsplats. 15 maj är sista ansökningsdag för nästkommande vårtermin.

"Once in a lifetime experience! Det låter som en kliché, men det är sant"

Läs intervjuerna med Sofie Bilberg och Sofia Fredin som reste till USA och Storbritannien för att plugga.