Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Dags att studera utomlands

Funderar du på att läsa utomlands? Du har möjlighet att åka i väg på utbytesstudier till något av Högskolans partneruniversitet runt om i världen. Du kan även göra din praktik eller genomföra delar av ditt examensarbete utomlands. Oavsett vilket sätt du väljer – upptäck världen!

Det första du ska göra när du funderar på att studera utomlands är att ta kontakt med oss på utlandsstudier. Tillsammans kan ni gå igenom tänkbara alternativ för dig. Det finns många olika möjligheter för utlandsstudier, beroende på vad du läser och vart du vill åka. Eftersom det tar lång tid att förbereda för studier och praktik utomlands är det bra att du hör av dig så tidigt som möjligt.

Som student på Högskolan i Skövde kan du läsa delar av din utbildning vid något av våra många partneruniversitet.

Det går också bra att åka på egen hand, både till de lärosäten Högskolan har kontrakt med eller till helt andra skolor och länder. Du kan söka ett MFS-stipendium (Minor Field Studies) för att åka till ett utvecklingsland för att genomföra fältstudier och samla data till din uppsats.
Studerar du på Sjuksköterskeprogrammet, omvårdnad finns en sida om studier och praktik för sjuksköterskor och barnmorskor.

Utlandserfarenhet – en lönsam resa

Många arbetsgivare efterfrågar egenskaper som kommunikativ förmåga, social kompetens, initiativförmåga och att du är flexibel. Det är egenskaper de tror att studenter som läst eller praktiserat utomlands har visar en rapport från Svensk Näringsliv. Att ha studerat utomlands är en klar konkurrensfördel. Utlandserfarenheter ger dig dessutom bättre språkkunskaper, nya perspektiv och vänner från andra delar av världen.

– Det är en once in a lifetime experience! Det låter som en kliché, men det är sant.

Läs hela intervjun med Sofie Bilberg som åkte till USA för att plugga, trots att pandemin ställde till det med planeringen.

Visumbekymmer stoppade inte Sofie från att studera i USA

Läs också intervjun med Sofia Fredin som pluggade på King's College i London.

"Det finns inte en enda nackdel med att studera utomlands."

Uppdaterad: 2021-07-03 07:43:45
Skapad: 2019-09-25
Internationell koordinator
Studentstöd

Deadline för ansökan

Missa inte! 1 december är sista ansökningsdag för nästkommande hösttermin och helårsplats. 15 maj är sista ansökningsdag för nästkommande vårtermin.