Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Studenthälsan – vi finns här för dig!

Det kan vara krävande att studera och som student kan du uppleva både stress, nedstämdhet eller sömnsvårigheter. Studenthälsan finns för just dig som är student på Högskolan i Skövde. Vi som jobbar på studenthälsan vill hjälpa dig och du kan kontakta oss för exempelvis rådgivning och samtalsstöd. Ett besök hos oss kostar ingenting och vi har självklart tystnadsplikt. Du hittar oss i hus E, på andra våningen.

Campus vy i vinkel

Oro över covid-19

Världen har drabbats av en pandemi och den påverkar oss alla på olika sätt. Viruset bakom pandemin är ett corona-virus och sjukdomen viruset orsakar kallas för covid-19.

Tips för att hantera din oro kring covid-19

Distansstudier

Orolig eller stressad över dina distansstudier?
Svårt att komma igång med dina uppgifter?
– Studenthälsan finns här för dig!

Tips för dig som pluggar hemma

Studenthälsan erbjuder dig som student kostnadsfria kuratorsamtal och rådgivning. Du kan boka i första hand ett onlinesamtal (vi skickar dig en länk till ett digitalt mötesrum). Det går också bra att boka telefonmöte. Mejla oss på studenthalsan@his.se

  • Vid behov av kontakt med hälso- och sjukvård hittar du mer info på vår webbsida om du blir sjuk.
  • Vid akuta ärenden kontakta sjukvården på 1177 eller 112.
  • Psykiatrisk akutmottagning når du dygnet runt på 0515-876 00.

Är du ny student på Högskolan och har en pågående behandling eller utredning inom till exempel specialpsykiatrin på din hemort så rekommenderar vi att du ber om en remiss från din behandlande enhet till Skövdes psykiatri för att underlätta övergången.

Tentastress

Tips och råd om distansstudier

Under våren kommer vi erbjuda föreläsningar om tentastress, uppskjutandebeteende mm för att du ska lyckas bättre i dina studier. Håll utkik vid terminsstarten. Välkommen!
Söker du ett rum där du kan få meditera, be eller bara få ta en paus i lugn och tyst miljö? Stilla rummet är öppet för alla studenter och anställda oavsett tro eller livsåskådning.
Vill du ha eller vara en kompis på Campus? Kolla in vad Kyrkan i Högskolan arrangerar där du kan träffa andra studenter.
På sidan hittar du olika förslag på funktioner som kan hjälpa dig vidare. Om du är osäker på vart du ska vända dig, hjälper vi på Studenthälsan gärna till.

Funderar du på om du behöver förändra något i dina levnadsvanor för att må bättre? Gör livsstilstester kring din fysisk aktivitet, mental hälsa med flera.
Ideella verksamheter som erbjuder stöd i olika situationer. Här hittar du information och kontaktuppgifter till olika stödverksamheter.
Skapad: 2019-09-17

Kontakt studenthälsan

Vid frågor, rådgivning och tidsbokning kontakta oss på telefon eller e-post. Samtal sker endast efter bokning.

E-post: studenthalsan@his.se

Tänk på att inte lämna ut känslig information eller personliga uppgifter via e-post. Du behöver inte uppge varför du önskar boka tid hos oss.

Studentkurator
Studentstöd