Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Studenthälsan – vi finns här för dig!

Det kan vara krävande att studera och som student kan du uppleva både stress, nedstämdhet eller sömnsvårigheter. Studenthälsan finns för just dig som är student på Högskolan i Skövde. Vi som jobbar på studenthälsan vill hjälpa dig och du kan kontakta oss för exempelvis rådgivning och samtalsstöd. Ett besök hos oss kostar ingenting och vi har självklart tystnadsplikt. Du hittar oss i hus E, på andra våningen.

Campus vy i vinkel

  • Vid behov av kontakt med hälso- och sjukvård hittar du mer info på vår webbsida om du blir sju.
  • Vid akuta ärenden kontakta sjukvården på 1177 eller 112.
  • Psykiatrisk akutmottagning når du dygnet runt på 0515-876 00.

Är du ny student på Högskolan och har en pågående behandling eller utredning inom till exempel specialpsykiatrin på din hemort så rekommenderar vi att du ber om en remiss från din behandlande enhet till Skövdes psykiatri för att underlätta övergången.

Under våren kommer vi erbjuda föreläsningar om tentastress, uppskjutandebeteende mm för att du ska lyckas bättre i dina studier. Håll utkik vid terminsstarten. Välkommen!
Söker du ett rum där du kan få meditera, be eller bara få ta en paus i lugn och tyst miljö? Stilla rummet är öppet för alla studenter och anställda oavsett tro eller livsåskådning.
Vill du ha eller vara en kompis på Campus? Kolla in vad Kyrkan i Högskolan arrangerar där du kan träffa andra studenter.
Skapad: 2019-09-17

Kontakt studenthälsan

Vid frågor, rådgivning och tidsbokning kontakta oss på telefon eller e-post. Samtal sker endast efter bokning.

E-post: studenthalsan@his.se

Tänk på att inte lämna ut känslig information eller personliga uppgifter via e-post. Du behöver inte uppge varför du önskar boka tid hos oss.

Studentkurator
Studentstöd
Studentkurator
Studentstöd