Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Studenthälsan

Att studera på högskola är oftast förenat med glädje, utveckling och kunskap för livet. Ibland händer det att studierna upplevs som allt för krävande. Du kanske känner dig stressad, orkeslös och får svårt att sova. Det kanske har hänt något i privatlivet som påverkar dig och dina studier negativt. Du som är student på Högskolan i Skövde är välkommen till oss på studenthälsan för rådgivning och stödjande samtal. Vi arbetar för att främja studenters hälsa och studier! Du hittar oss i hus E, på andra våningen.

Campus vy i vinkel

Råd och stöd

Alla människor upplever sin vardag och omgivning på olika sätt. Tankar, funderingar och problem skiljer sig åt. På Studenthälsan kan du få enskilda samtal och rådgivning om exempelvis stress, sömn, kost, oro/nedstämdhet, relationer eller vägledning i hur din livsstil påverkar din hälsa fysiskt och psykiskt.

Vi har också olika webbinarier och föreläsningar tillsammans med Högskolans studievägledare. Hållbart studentliv, prokrastinering och tentastress är några exempel på vad du kan ta del av.

Många av våra föreläsningar och informationsfilmer finns att tillgå digitalt.

Högskolan erbjuder också livsstilstester som du kan göra på egen hand. Vill du genomföra förändringar utifrån ditt testresultat kan studenthälsan hjälpa dig.

Besök hos studenthälsan

  • Vi är flera kuratorer som arbetar på Studenthälsan
  • Vi har tystnadsplikt och det kostar inget att besöka oss
  • Samtal sker på plats på Högskolan, via zoom eller telefon
  • Du är välkommen till oss oavsett om du studerar på campus eller på distans
  • Samtal bokas via studenthalsan@his.se

Om du blir sjuk eller skadar dig

Det finns en del saker som är bra att veta om du blir sjuk eller skadar dig under studietiden.

Söker du ett rum där du kan få meditera, be eller bara få ta en paus i lugn och tyst miljö? Stilla rummet är öppet för alla studenter och anställda oavsett tro eller livsåskådning.
Kyrkan på Högskolan erbjuder möjlighet till samtal för alla oavsett livsåskådning och tro.
På sidan hittar du olika förslag på funktioner som kan hjälpa dig vidare. Om du är osäker på vart du ska vända dig, hjälper vi på Studenthälsan gärna till.
Funderar du på om du behöver förändra något i dina levnadsvanor för att må bättre? Gör livsstilstester kring din fysisk aktivitet, mental hälsa med flera.
Uppdaterad: 2022-07-04 13:31:26
Skapad: 2019-09-17

Kontakt studenthälsan

Vid frågor, rådgivning och tidsbokning kontakta oss på telefon eller e-post. Samtal sker endast efter bokning.

E-post: studenthalsan@his.se

Tänk på att inte lämna ut känslig information eller personliga uppgifter via e-post. Du behöver inte uppge varför du önskar boka tid hos oss.

Studentkurator

Maria Cederlund

Maria Cederlund
E-post: studenthalsan@his.se

Studentkurator

Anneli Ottosson

Anneli Ottosson
E-post: studenthalsan@his.se

Studentkurator

Ellinor Almlöv

Ellinor Almlöv
E-post: studenthalsan@his.se

Du hittar oss i Hus E på andra våningen.

Nationell portal om studenthälsaLogotyp studenthälsa.se

Studenthalsa.se är en digital studenthälsa som är tillgänglig för alla studenter, oavsett var i landet du studerar. Den digitala studenthälsan är tänkt som ett komplement till den studenthälsa som finns här på Högskolan i Skövde. På webbsidan hittar du tips och råd samt digitala aktiviteter som kan hjälpa dig till ett hållbart studentliv och förebygga ohälsa.