Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Information till studenter om coronaviruset

Högskolan i Skövde bevakar kontinuerligt läget med anledning av covid-19 och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Informationen på Studentportalen och Medarbetarportalen uppdateras löpande. Högskolan uppmanar alla studenter och  medarbetare att följa ansvariga myndigheters webbsidor och rekommendationer.

Information nedan uppdaterad 19 januari

Campusundervisning men stora föreläsningar ges på distans

Flera tillfälliga råd och rekommendationer har införts för att begränsa smittspridningen av covid-19 i samhället. Enligt rekommendationerna kan högskolor och universitet fortsätta med undervisning och examination på campus, men med smittskyddsförebyggande åtgärder. Men Högskolans rektor har beslutat att föreläsningar för fler än 50 personer ska hållas digitalt. Du kan se på ditt schema vad som gäller vid olika föreläsningar.

Regeringen är tydlig med att högskolor och universitet, i nuläget, ska fortsätta att ha undervisning på plats på campus, men införa smittskyddsåtgärder. Högskolan i Skövde följer rekommendationer från regeringen och  Folkhälsomyndigheten. 

På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vilka råd och rekommendationer som gäller. På 1177.se hittar du information om PCR-provtagning i Västra Götaland, uppdaterat 17 januari.

Att tänka på inför tentaveckan

Kom i håg att meddela kursansvarig om du har covid-19

Så här arbetar Högskolan

Högskolan bevakar kontinuerligt läget och följer ansvariga myndigheternas rekommendationer om covid-19. Högskolan har kontinuerlig kontakt med smittskyddsläkare. Lokalerna är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiglasskydd vid receptionsdiskar och många hygienstationer. Vi uppdaterar informationen på Studentportalen löpande. 

Situationen kan ändras snabbt när det gäller Coronaviruset. Här kan du läsa mer:

Uppdaterad: 2022-01-19 07:25:13
Skapad: 2020-03-10