Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Information till studenter om coronaviruset

Högskolan i Skövde bevakar kontinuerligt läget med anledning av covid-19 och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Informationen på Studentportalen och Medarbetarportalen uppdateras löpande. Högskolan uppmanar alla studenter och  medarbetare att följa ansvariga myndigheters webbsidor och rekommendationer.

Information nedan uppdaterad 14 oktober

Undervisning på campus från 4 oktober

Högskolan i Skövde började höstterminen med en blandning av undervisning på distans och på campus. Hybridundervisningen gällde fram till i början av oktober, men sedan 4 oktober har Högskolan åter undervisning på campus.

Vaccination mot covid-19

Den 18 oktober kan du som student vaccinera dig mot covid-19 på campus. Läs mer om vaccination på campus. 
På sidan Bokningsbara tider kan du se om och var det finns lediga vaccinationstider på vårdcentraler nära dig. 

Har du varit utomlands?

På en del håll både i Sverige, men framför allt i Europa och i övriga världen finns fortfarande en samhällsspridning av covid-19 och därför rekommenderar Folkhälsomyndigheten alla, även svenska medborgare, som varit i länder utanför Norden att ta ett PCR-test för covid-19 vid ankomsten till Sverige. Den rekommendationen gäller även om du inte har symtom. Har du varit i ett så kallat tredjeland kan du även behöva stanna hemma i sju dagar efter ankomsten till Sverige. Har du rest inom Norden och är fullvaccinerad sedan minst två veckor behöver du inte testa dig. Det gäller även personer som visat upp ett negativt test för inresa i Sverige. Här kan du läsa mer om ”Skärpt rekommendation om testning för covid-19 efter utlandsvistelse”.

Håll koll på ditt schema

För dig som student är det viktigt att hålla koll på ditt schema i TimeEdit och Canvas för att se eventuella ändringar. På schemat kommer det att framgå om du har undervisning/examinationer på plats på campus eller om undervisning/examinationer sker med digitalt stöd på distans.

Att tänka på inför tentaveckan och när du är på campus

Kom i håg att meddela kursansvarig om du har covid-19

Så här arbetar Högskolan

Högskolan bevakar kontinuerligt läget och följer ansvariga myndigheternas rekommendationer. Högskolan har kontinuerlig kontakt med smittskyddsläkare. Lokalerna är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiglasskydd vid receptionsdiskar och många hygienstationer. Vi uppdaterar informationen på Studentportalen löpande. Högskolan i Skövde följer rekommendationer från regeringen och  Folkhälsomyndigheten.

Situationen kan ändras snabbt när det gäller Coronaviruset. Här kan du läsa mer:

Uppdaterad: 2021-10-14 11:45:42
Skapad: 2020-03-10