Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Information till studenter om coronaviruset

Högskolan i Skövde bevakar kontinuerligt läget med anledning av covid-19 och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Informationen på Studentportalen och Medarbetarportalen uppdateras löpande. Högskolan uppmanar alla studenter och  medarbetare att följa ansvariga myndigheters webbsidor och rekommendationer.

Information nedan uppdaterad 7 juni 

Högskolan startar höstterminen i hybridläge

Högskolan i Skövde börjar höstterminen med en blandning av undervisning på distans och på campus. Hybridundervisningen gäller fram till i början av oktober. Därefter undervisning på campus resten av terminen. Det är Högskolans plan för höstterminen 2021.

Högskolan i Skövde planerar för en återgång till campus under hösten 2021 och återgången ska ske stegvis. Sedan tidigare är det beslutat att sommarterminen ska genomföras på distans om möjligt och på campus vid behov. Höstterminen däremot kommer att inledas med en blandning av både campus- och distansundervisning. Till och med den 3 oktober ska alla föreläsningar som samlar fler än 50 studenter hållas som distansundervisning. Den 4 oktober övergår Högskolan till vanlig campusundervisning.

Högskolan är öppen

Högskolan är öppen och lokalerna är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiglasskydd vid receptionsdiskar och många hygienstationer. Ytterdörrarna låses klockan 17.00, men du kommer in med ditt passerkort.

Håll koll på ditt schema

För dig som student är det viktigt att hålla koll på ditt schema i TimeEdit och Canvas för att se eventuella ändringar. På schemat kommer det att framgå om du har undervisning/examinationer på plats på campus eller om undervisning/examinationer sker med digitalt stöd på distans.

Hur stor del av undervisningen som är på distans kommer att skilja sig åt mellan olika institutioner, men också mellan olika utbildningar och kurser på institutionerna. Det finns också utbildnings- och examinationsmoment som inte kan utföras på distans. Det kan bero på att utbildningen kräver en viss utrustning som finns på campus eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla vid distans.

Att tänka på inför tentaveckan och när du är på campus

Kom i håg att meddela kursansvarig om du har covid-19

Så här arbetar Högskolan

Högskolan bevakar kontinuerligt läget och följer ansvariga myndigheternas rekommendationer. Högskolan har kontinuerlig kontakt med smittskyddsläkare. Vi uppdaterar informationen på Studentportalen löpande.

Högskolan i Skövde följer rekommendationer från regeringen och  Folkhälsomyndigheten.

Situationen kan ändras snabbt när det gäller Coronaviruset. Här kan du läsa mer:

Uppdaterad: 2021-06-04 15:36:35
Skapad: 2020-03-10