Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Information till studenter om coronaviruset

Högskolan i Skövde bevakar kontinuerligt läget med anledning av covid-19 och följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Informationen på Studentportalen och Medarbetarportalen uppdateras löpande. Högskolan uppmanar alla studenter och  medarbetare att följa ansvariga myndigheters webbsidor och rekommendationer.

Information nedan uppdaterad 4 februari

Distansundervisning under hela vårterminen 

Distansundervisning om möjligt och campusundervisning om det behövs. Det är Högskolans övergripande förhållningssätt för hela vårterminen 2021. 

Högskolan i Skövde följer rekommendationer från regeringen, Folkhälsomyndigheten och UD. Regeringens har infört ett förbud mot sammankomster och offentliga tillställningar för fler än åtta personer. Högskolans verksamhet med undervisning och examinationer räknas inte som allmänna sammankomster. Sedan december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.  

Håll koll på ditt schema

För dig som student är det viktigt att hålla koll på ditt schema i TimeEdit och Canvas för att se eventuella ändringar. På schemat kommer det att framgå om du har undervisning/examinationer på plats på campus eller om undervisning/examinationer sker med digitalt stöd på distans.

Hur stor del av undervisningen som blir på distans kommer att skilja sig åt mellan olika institutioner, men också mellan olika utbildningar och kurser på institutionerna. Det finns också utbildnings- och examinationsmoment som inte kan utföras på distans. Det kan bero på att utbildningen kräver en viss utrustning som finns på campus eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla vid distans.

Att tänka på inför tentaveckan och när du är på campus

Kom i håg att meddela kursansvarig om du har covid-19

Högskolan är öppen

Högskolan är öppen och lokalerna är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiglasskydd vid receptionsdiskar och många hygienstationer. Ytterdörrarna låses klockan 17.00, men du kommer in med ditt passerkort.

Så här arbetar Högskolan

Högskolan bevakar kontinuerligt läget och följer ansvariga myndigheternas rekommendationer. Högskolan har kontinuerlig kontakt med smittskyddsläkare. Vi uppdaterar informationen på Studentportalen löpande.

Situationen kan ändras snabbt när det gäller Coronaviruset. Här kan du läsa mer:

Uppdaterad: 2021-02-16 13:28:16
Skapad: 2020-03-10

Ytterligare information angående corona

Tips!

Studentstödets webbinarier under vårterminen

Under hela våren kommer Studentstödet att hålla webbinarier för att stötta dig som nu läser på distans. Programmet är helt digitalt och det krävs ingen föranmälan.