Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Bli fadder

Att vara fadder är ett mycket roligt och viktigt uppdrag där du blir en del av de nya studenternas introduktion till studentlivet. Du blir en förebild och en representant för Högskolan i Skövde. Att vara fadder är en spännande och givande utmaning som är en bra merit för dig att ha med dig i ditt kommande arbetsliv. Varmt välkommen med din ansökan och möjligheten att vara en guide för våra nya studenter in i det spännande studentlivet!

Faddrar står mot scen under introt på campus 2019.

Anmäl dig som fadder

Anmälan för att bli fadder HT23 har nu stängt. Har du några frågor hör av dig till introansvarig@his.se.

Fadder

När du registrerar dig som fadder förväntas du ta hand om de nya studenterna inom ett program. Vi försöker i största möjliga utsträckning se till att du blir fadder för ditt eget program.

Kontaktfadder

Att vara kontaktfadder innebär att du kommer bistå din programansvarig i att planera första dagens programträff och vara en kanal till de andra programfaddrarna på ditt program. Du kommer även att vara en kanal mot de nya studenterna genom att se till att de kontaktas via mejl/sociala medier inför introt.

Internationell fadder

På Högskolan i Skövde finns också studenter från stora delar av världen och de behöver dig. Att flytta till ett nytt land och börja plugga är en stor omställning.

Som internationell fadder blir du ett stort och viktigt stöd under den första tiden för någon i ett nytt land. För dig som fadder är det en chans att lära känna nya personer från andra länder på din hemmaplan. Som internationell fadder förväntas du vara med på den internationella introduktionen.

Vi ger dig fadderutbildning

För att förbereda dig på uppdraget som fadder håller introduktionsansvarig på Högskolan tillsammans med Studentkåren och Studenthälsan en obligatorisk fadderutbildning som är uppdelad i två delar.

  • Du som inte varit fadder tidigare, måste vara med på både del 1 och 2.
  • Du som varit fadder tidigare behöver bara vara med på del 2.

Utbildning del 1

Utbildning del 2

  • Del 2 äger rum 15 maj kl 17:30 på Kårhuset Boulogner.

Vi förväntar oss att du under introduktionsveckorna, när alla nya studenter kommer och deltar i de gemensamma aktiviteterna.

Bidra utan att vara fadder

Är det så att du vill vara delaktig under introduktionsveckorna, men kanske inte riktigt har tid att vara fadder? Lugn, det behövs funktionärer också. Studentkåren behöver hjälp med en rad praktiska saker under de första veckorna på terminen. Eller så kanske din studentförening behöver dig när ni ska berätta om föreningens aktiviteter och värva nya medlemmar. Kontakta Studentkårens introgeneral på introgeneral@studentkaren.se för intresseanmälan!

Uppdaterad: 2023-05-08 08:25:28
Skapad: 2019-05-27

Kontakt Introduktionsansvarig

Maria Cederlund
E-post: introansvarig@his.se

Simon Wallin
E-post: introansvarig@his.se

Erika Eriksson Hjelm
E-post: utlandsstudier@his.se

Kontakt Studentkåren

Adriana Savaia
E-post: introgeneral@studentkaren.se