Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Bli fadder

Att vara fadder är ett mycket roligt och viktigt uppdrag där du blir en del av de nya studenternas introduktion till studentlivet. Du blir en förebild och en representant för Högskolan i Skövde. Att vara fadder är en spännande och givande utmaning som är en bra merit för dig att ha med dig i ditt kommande arbetsliv. Varmt välkommen med din ansökan och möjligheten att vara en guide för våra nya studenter in i det spännande studentlivet!

Faddrar står mot scen under introt på campus 2019.

Anmäl dig som fadder

Fyll i anmälningsformuläret senast 18 april för att anmäla dig som fadder till höstterminen 2022.

Internationell fadder

På Högskolan i Skövde finns också studenter från stora delar av världen och de behöver dig. Att flytta till ett nytt land och börja plugga är en stor omställning. Det är många saker som en svensk student tar för givet, men som kan kännas och upplevas väldigt annorlunda om man kommer från en annan kultur. Som att alltid ställa sig i kö, att upptäcka att filmjölk inte är något som passar i kaffet och svenskar är ett punktligt folk som inte är så kramiga.

Därför betyder det väldigt mycket att ha någon att fråga om de där små sakerna som ändå påverkar livet i stort. Som skillnaden på filmjölk och mjölk. Som fadder blir du ett stort och viktigt stöd under den första tiden för någon i ett nytt land. För dig som fadder är det en chans att lära känna nya personer från andra länder på din hemmaplan. Stora delar av världen finns faktiskt representerad här på Högskolan. Att bli fadder är en möjlighet för alla. Ta den!

Kontaktfadder

Att vara kontaktfadder innebär att du kommer bistå din programansvarig i att planera första dagens programträff och vara en kanal till de andra programfaddrarna på ditt program. Du kommer även att vara en kanal mot de nya studenterna genom att se till att de kontaktas via mejl/Facebook inför introt.

Sektionsfadder

Att vara sektionsfadder innebär att man som styrelseledamot från sektionen kan stötta upp programfaddrarna om de behöver hjälp.
De som vill vara sektionsfaddrar ska också gå fadderutbildning så att alla har samma förutsättningar samt vara med och planerar sektions aktiviteter ihop med studentkåren.

Digital fadder

I takt med att fler utbildningar ges på distans och med följderna av pandemin finns även behov av faddrar som har ett uppdrag att finnas till hands för frågor och aktiviteter digitalt för studenter som studerar på distans. Är det du intresserad av ett digitalt uppdrag som fadder har du nu möjlighet att engagera dig.

Vi ger dig fadderutbildning

För att förbereda dig på uppdraget som fadder håller introduktionsansvarig på Högskolan tillsammans med studentkåren och studenthälsan en obligatorisk fadderutbildning som är uppdelad i två delar. Du som inte varit fadder tidigare, anmäler dig till ett datum i både del ett och två Och du som varit fadder tidigare anmäler dig till ett datum i del 2. Vi förväntar oss att du under introduktionsveckorna, när alla nya studenter kommer, deltar i de gemensamma aktiviteterna. Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt se till att du blir programfadder åt någon som börjar på samma utbildningsprogram som du själv går.

Bidra utan att vara fadder

Men är det så att du vill vara delaktig under introduktionsveckorna, men kanske inte riktigt har tid att vara fadder? Lugn, det behövs funktionärer också. Studentkåren behöver hjälp med en rad praktiska saker under de första veckorna på terminen. Eller så kanske din studentförening behöver dig när ni ska berätta om föreningens aktiviteter och värva nya medlemmar. Kontakta Studentkårens introgeneral för intresseanmälan!

Uppdaterad: 2022-03-04 11:29:46
Skapad: 2019-05-27

Kontakt Introduktionsansvarig

Maria Cederlund
E-post: introansvarig@his.se

Kontakt Studentkåren

Adriana Savaia
E-post: introgeneral@studentkaren.se

Anmäl dig som fadder

Fyll i anmälningsformuläret