Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Studiestart och introduktion

För dig som är ny student ordnar Högskolan i samarbete med Studentkåren en introduktionsvecka i samband med studiestarten. Introduktion vårterminen 2021 blir annorlunda på grund av corona och kommer att genomföras digitalt.

Första veckan kommer du att välkomnas av Högskolans rektor, din programansvarig och annan personal som finns till som stöd för dig under din studietid. Du kommer få viktig information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier.

Informationen kommer att ges digitalt. Studentkåren kommer också ordna sociala aktiviteter digitalt.

Under introduktionen får du möjlighet att lära känna dina studiekamrater, bekanta dig med Högskolan och vårt vackra campusområde och studentstaden Skövde. 

Campusbaserade utbildningar

För att underlätta din första tid på Högskolan kommer du också få en fadder. Faddern kommer att kontakta dig innan studiestarten.

Studiestarten och introduktionen för höstens campusutbildningar sker 18-20 januari 2021, beroende på vilket program du ska läsa.

Distansutbildningar

Du som ska läsa en distansutbildning kan ha andra datum och tider för din programstart. Du är också välkommen att delta i de digitala aktiviteter som kommer att finnas i introduktionsschemat och ta del av de inspelade informationspassen.

Kursstudent

Om du läser fristående kurser är du också välkommen att ta del av och delta i de aktiviteter Högskolan och Studentkåren anordnar under introduktionen som är öppna för alla studenter.

Programstart

Exakt vilket datum, tid och möteslänk som gäller för just din programstart finns på Studentportalen, tillsammans med information från programansvarig:

Introduktionspass och aktiviteter

Introduktionen för nya studenter pågår 18-20 januari 2021.

Hitta alla de aktiviteter och informationspass som anordnas för dig som ny student. En del av informationspass är förinspelande och andra kommer att sändas live via Zoom:

Introduktion för internationella studenter

Internationella studenters introduktion startar redan 13 januari. Den introduktionen är särskilt anpassad för internationella utbytesstudenter från våra partneruniversitetet och för internationella programstudenter.

Är du nationell student och registrerad på ett internationellt program rekommenderar vi att du i första hand följer den generella introduktionen som börjar 18 januari, men självklart är du välkommen att delta i de aktiviteter och informationspass i internationella introschemat som är relevanta för dig.

Det internationella introschemat (på his.se)

Studentkårens aktiviteter

Studentkårens sociala aktiviteter hittar på Studentkårens webbplats. Ett tips är också att följa Studentkåren och Högskolan på Sociala medier. Dina faddrar har också info om intro-aktiviteterna.

Uppdaterad: 2020-12-17 14:51:11
Skapad: 2019-09-25

Introduktionsansvarig