Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Studiestart och introduktion

För dig som är ny student ordnar Högskolan i samarbete med Studentkåren två introduktionsveckor i samband med studiestarten, vecka 2 och 4. Introduktion vårterminen 2022 blir annorlunda på grund av pandemin och aktiviteterna kommer vara anpassade för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Första veckan kommer du att välkomnas av Högskolans rektor, din programansvarig och annan personal som finns till som stöd för dig under din studietid. Du kommer få viktig information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier.

Informationen kommer ges i olika former, både på campus och digitalt. Studentkåren kommer också ordna olika sociala aktiviteter.

Du kommer få möjlighet att lära känna dina studiekamrater, bekanta dig med Högskolan och vårt vackra campusområde och studentstaden Skövde. Självklart blir det också välkomstfika!

Campusbaserade utbildningar

För att underlätta din första tid på Högskolan kommer du få en fadder, som är student på Högskolan. Faddern kommer att kontakta dig innan studiestarten efter att du har registrerat dig på din utbildning.

Studiestarten och introduktionen för höstens campusutbildningar sker 14-21 januari 2022, beroende på vilket program du ska läsa. De flesta programmen startar under vecka 3.

Distansutbildningar

Du som ska läsa en distansutbildning kan ha andra datum och tider för din programstart. Du är också välkommen att delta i de digitala aktiviteter som kommer att finnas i introduktionsschemat och ta del av de inspelade informationspassen.

Även du som distansstudent kommer bli kontaktad av en fadder.

Kursstudent

Om du läser fristående kurser är du också välkommen att ta del av och delta i de aktiviteter som Högskolan och Studentkåren anordnar under introduktionen som är öppna för alla studenter.

Programstart

Exakt vilket datum, tid, plats eller möteslänk som gäller för just din programstart finns på Studentportalen, tillsammans med information från programansvarig:

Introduktionspass och aktiviteter

Introduktionen för nya studenter startar 14 januari.

Hitta alla de aktiviteter och informationspass som anordnas för dig som ny student. En del informationspass är förinspelande och andra kommer att sändas live via Zoom:

Introduktion för internationella studenter

Internationella studenters introduktion startar 12 januari. Den introduktionen är särskilt anpassad för internationella utbytesstudenter från våra partneruniversitetet och för internationella programstudenter.

Är du nationell student och registrerad på ett internationellt program rekommenderar vi att du i första hand följer den generella introduktionen som börjar 17 januari, men självklart är du välkommen att delta i de aktiviteter och informationspass i internationella introschemat som är relevanta för dig.

Det internationella introschemat (på his.se)

Studentkårens aktiviteter

Studentkårens sociala aktiviteter hittar på Studentkårens webbplats. Ett tips är också att följa Studentkåren och Högskolan på sociala medier. Dina faddrar har också info om intro-aktiviteterna.

Uppdaterad: 2021-12-17 15:26:06
Skapad: 2019-09-25

Introduktionsansvarig