Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Studiestart och introduktion

För dig som är ny student ordnar Högskolan i samarbete med Studentkåren en introduktion i samband med studiestarten, vecka 3.

Första veckan kommer du att välkomnas av Högskolans rektor, din programansvarig och annan personal som finns till som stöd för dig under din studietid. Du kommer få viktig information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier.

Informationen kommer ges i olika former, både på campus och digitalt. Studentkåren kommer också ordna olika sociala aktiviteter.

Du kommer få möjlighet att lära känna dina studiekamrater, bekanta dig med Högskolan och vårt vackra campusområde och studentstaden Skövde. Självklart blir det också välkomstfika!

Campusbaserade utbildningar

För att underlätta din första tid på Högskolan kommer du ha faddrar, som är studenter på Högskolan. Faddrarna kommer att kontakta dig innan studiestarten efter att du har registrerat dig på din utbildning.

Kursstudent

Om du läser fristående kurser är du också välkommen att ta del av och delta i de aktiviteter som Högskolan och Studentkåren anordnar under introduktionen som är öppna för alla studenter.

Programstart

Exakt vilket datum, tid, plats eller möteslänk som gäller för just din programstart finns på Studentportalen, tillsammans med information från programansvarig:

Introduktionspass och aktiviteter

Introduktionen för nya studenter smygstartar digitalt 13 januari kl 13:00. Då du kan ta del av information om Högskolan, stödfunktioner och de system du kommer arbeta med under studietiden.

16 januari kl 09:00 startar introduktionen med en välkomstceremoni i Insikten, Portalen.

Hitta alla de aktiviteter och informationspass som anordnas för dig som ny student. En del informationspass är förinspelande och andra kommer att ges på campus och sändas live via Zoom:

Introduktion för internationella studenter

Internationella studenters introduktion startar 11 januari. Den introduktionen är särskilt anpassad för internationella utbytesstudenter från våra partneruniversitetet och för internationella programstudenter.

Studentkårens aktiviteter

Studentkårens sociala aktiviteter hittar du på Studentkårens webbplats. Ett tips är också att följa Studentkåren och Högskolan på sociala medier. Dina faddrar har också info om intro-aktiviteterna.

Uppdaterad: 2022-12-07 14:11:10
Skapad: 2019-09-25

Introduktionsansvarig