Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

STUDIESTART OCH INTRODUKTION, vecka 35-36

För dig som är ny student ordnar Högskolan i samarbete med Studentkåren en introduktionsvecka i samband med studiestarten. Årets introduktion blir lite annorlunda på grund av Corona och aktiviteterna är anpassade för följa rekommendationerna om avstånd.

Första veckan kommer du att välkomnas av Högskolans rektor, din programansvarig och annan personal som finns till som stöd för dig under din studietid. Du kommer få viktig information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier.

Informationen kommer att ges i olika former, både på campus och digitalt. Studentkåren kommer också ordna olika sociala aktiviteter och lekar.

Under introduktionen får du möjlighet att lära känna dina studiekamrater, bekanta dig med Högskolan och vårt vackra campusområde och studentstaden Skövde. Självklart blir det också välkomstfika!

Campusbaserade utbildningar

För att underlätta din första tid på högskolan kommer du också få en fadder. Faddern kommer att kontakta dig innan studiestarten och möta dig första dagen på campus.

Studiestarten och introduktionen för höstens campusutbildningar sker 28 augusti – 1 september 2020, beroende på vilket program du ska läsa. För vårdutbildningar startar introduktionen redan den 24 augusti 2020.

Distansutbildningar

Du som ska läsa en distansutbildning kan ha andra datum och tider för din programstart. Du är också välkommen att delta i de digitala aktiviteter som kommer att finnas i introduktionsschemat och inspelade informationspass. 

Du är självklart också välkommen i de fysiska aktiviteterna på campus om du har möjlighet.

Kursstudent

Om du läser fristående kurser är du också välkommen att ta del av och delta i de aktiviteter Högskolan och Studentkåren anordnar under introduktionen.

Programstart och introschema

Exakt vilket datum, tid och plats som gäller för just din programstart finns på Studentportalen, tillsammans med information från programansvarig. Klicka på ditt program på sidan Programstudent höstterminen 2020 så hittar du rätt.

Introduktionen för nya studenter pågår mellan 28 augusti och 4 september och schemat kommer att läggas upp på den här sidan när vi närmar oss studiestart.

Introduktionspass och aktiviteter

Hitta alla de aktiviteter och informationspass som anordnas för dig som ny student. Informationspassen finns även att tillgå i digital form.

Introduktion för internationella studenter

Internationella studenters introduktion startar redan 24 augusti. Den introduktionen är särskilt anpassad för internationella utbytesstudenter från våra partneruniversitetet och för internationella programstudenter.

Är du nationell student och registrerad på ett internationellt program rekommenderar vi att du i första hand följer den generella introduktionen som börjar 28 augusti, men självklart är du välkommen att delta i de aktiviteter och informationspass i internationella introschemat som är relevanta för dig.

Det internationella introschemat (på his.se)

Studentkårens aktiviteter

Studentkårens sociala aktiviteter hittar på Studentkårens webbplats. Ett tips är också att följa Studentkåren och Högskolan på Sociala medier. Dina faddrar har också info om intro-aktiviteterna.

Skapad: 2019-09-25