Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Studiestart och introduktion

För dig som är ny student ordnar Högskolan i samarbete med Studentkåren en introduktion i samband med studiestarten.

För dig som börjar läsa sjuksköterskeprogrammet eller någon av specialistsjuksköterskeprogrammen startar introduktionen vecka 35, mer information om din start hittar du på din programsida.

För alla andra program startar introduktionen vecka 36, den 2 septermber.

Den första veckan

Första veckan kommer du att välkomnas av Högskolans rektor, din programansvarig och annan personal som finns till som stöd för dig under din studietid. Du kommer få viktig information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier.

Informationen kommer ges i olika former, både på campus och digitalt. Studentkåren kommer också ordna olika sociala aktiviteter.

Du kommer få möjlighet att lära känna dina studiekamrater, bekanta dig med Högskolan och vårt vackra campusområde och studentstaden Skövde.

Campusbaserade utbildningar

För att underlätta din första tid på Högskolan kommer du ha faddrar, som är studenter på Högskolan. Faddrarna kommer att kontakta dig innan studiestarten efter att du har registrerat dig på din utbildning.

Kursstudent eller distansutbildning

Om du läser fristående kurser eller på en av våra distansutbildningar är du också välkommen att ta del av och delta i de aktiviteter som Högskolan och Studentkåren anordnar under introduktionen som är öppna för alla studenter.

Programstart

Exakt vilket datum, tid, plats eller möteslänk som gäller för just din programstart finns på Studentportalen, tillsammans med information från programansvarig.

Introduktion och aktiviteter

Introduktionen startar officiellt måndag 2 september kl 09:30 med en välkomstceremoni på Högskolan i Skövde. Från klockan 09:00 finns det kaffe och du blir välkomnad av faddrar på campusområde. Veckan innan finns det möjlighet att smygstarta digitalt. Mer information om det och andra introaktiviteter hittar du på vårt Introduktionsschema.

Det finns även en hel del inspelat material du kan ta del av: Introduktionsfilmer

Introduktion för internationella studenter

Internationella studenters introduktion startar 26 augusti. Den introduktionen är särskilt anpassad för internationella utbytesstudenter från våra partneruniversitetet och för internationella programstudenter.

Studentkårens aktiviteter

Studentkårens sociala aktiviteter hittar du på Studentkårens webbplats. Ett tips är också att följa Studentkåren och Högskolan på sociala medier. Dina faddrar har också info om intro-aktiviteterna.

Uppdaterad: 2024-06-28 10:21:19
Skapad: 2019-09-25

Introduktionsansvarig