Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Slutföra påbörjad utbildning (senare del av utbildningsprogram)

Har du avbrutit eller pausat dina studier och vill återuppta dem igen, eller påbörjat ett program vid ett annat lärosäte och vill avsluta det vid Högskolan i Skövde, måste du ansöka om det.

För att ansöka om att slutföra en påbörjad utbildning fyller du i pdf-blanketten Anmälan till utbildningsprogram – senare del. Du ska bifoga resultatintyg samt kursplaner från den utbildningen du påbörjat.

För att anmälan ska kunna beaktas ska du uppfylla förkunskapskravet till sökt program och det måste finnas en ledig utbildningsplats. Anmälan ska vara inlämnad senast 1 juni inför höstterminen och 15 november inför vårterminen.

Du kan överklaga att du inte anses ha grundläggande behörighet eller särskild behörighet till programmet. Du kan inte överklaga inplacering i programmet eller att det inte finns plats. Mer information om hur du överklagar beslut om behörighet finns på anmälningsblanketten.

I vissa fall ska du inte göra en ansökan till senare del av utbildningsprogram om vissa kriterier är uppfyllda. Du kan istället behöva ansöka om så kallat återupptagande av studier. Kontakta därför din studievägledare för mer information innan du gör ansökan.

Sjuksköterskeprogrammet

Du som vill slutföra din sjuksköterskeutbildning ska inte anmäla dig via blanketten, utan istället fylla i en ansökan om fortsatta studier på Sjuksköterskeprogrammet.

Har du påbörjat din sjuksköterskeutbildning vid ett annat lärosäte och vill byta till Högskolan i Skövde måste ansöka till programmet via antagning.se.

Uppdaterad: 2023-03-03 15:01:22
Skapad: 2020-06-23

Kontakt

Telefontider antagningen

Måndag, tisdag, torsdag 
kl. 10:00–11:30

Telefon: 0500–448200

E-post: antagning@his.se