Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Studieavbrott

Har du bestämt dig för att inte fullfölja utbildningen/kursen du är registrerad på? Då ska du anmäla studieavbrott.

Anmälan om studieavbrott kan endast ske under en pågående utbildning. Om du inte anger något datum för avbrott, räknas det datum vi får ditt mejl även som avbrottsdatum.

Vad är ett studieavbrott?

Studieavbrott innebär att du stryks från aktuella deltagarlistor, adresslistor från och med avbrottsdatum. Information om studieavbrottet läggs även in i det datorbaserade studiedokumentationssystemet (LADOK) för varje pågående programkurs respektive fristående kurs som avbrottet avser.

Obs! Tänk på att en anmälan om studieavbrott är ett definitivt beslut om att sluta en utbildning – inga examinationsmoment (exempelvis omtentamina eller inlämningsuppgifter) får göras efter avbrottsdatum. Har du haft studiemedel ska du också meddela CSN om avbrottet.

Godkända poäng finns kvar i LADOK

De poäng som du har godkänts på under din studietid på programmet/kursen berörs inte, utan ligger kvar i LADOK. Om du påbörjar samma utbildning igen, eller en annan högskoleutbildning, kan poängen eventuellt tillgodoräknas. Beslut om tillgodoräknande fattas av berörd högskola/universitet.

Kan jag läsa kursen senare?

Om avbrottet gjorts inom tre veckor från kursstart (och du inte har tagit några poäng) räknas det som ett tidigt avbrott och du kan söka kursen igen i konkurrens med andra sökande. Om avbrottet gjorts mer än tre veckor efter kursstart kan du inte söka kursen igen. I mån av plats kan du omregistrera dig på kursen genom att kontakta kursansvarig.

Anmäl studieavbrott

Studieavbrott ska göras via antagning@his.se.

Uppdaterad: 2022-01-12 14:00:51
Skapad: 2020-06-23

Kontakt

Telefontider antagningen

Måndag, tisdag, torsdag 
kl. 10:00–11:30

Telefon: 0500–448200

E-post: antagning@his.se