Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Ansökan om undantag av förkunskapskrav för kurs inom program

Du som läser ett program och inte uppfyller behörighetskrav för din programkurs kan ansöka om undantag. För att kunna ansöka om undantag behöver du beskriva hur du på annat sätt uppfyller behörighetskravet som motsvarar de examinationsmoment du saknar. Du måste även vara antagen till kursen med villkor eller anmäld/struken samt ansöka senast en vecka innan kursstart.

Ansökan om undantag av behörighetskrav

Undantag ansöker du om genom att fylla i nedanstående formulär (endast en kurs per ansökan). Du måste visa att du kan tillgodogöra dig kursen trots att du saknar den formella behörigheten.

Läs mer om reglerna kring ansökan om undantag av kurs inom program.

Ansökan

Ansökan ska ske senast en vecka innan kursstart.

OBS!

Observera att från söndagen 25 augusti klockan 23:59 är undantagsansökan för kurser som börjar vecka 36 stängd. Ansökningar som inkommer efter detta datum kommer att avskrivas utan åtgärd.

När du har gjort din ansökan om undantag kommer du få ett mejl med ett casenummer (ärendenummer) från oss. Kontakta Antagningen om du inte har fått detta mejl.

Jag är antagen med villkor eller anmäld/struken till följande kurs innevarande termin:

Jag söker undantag för följande behörighetskrav:

Beskriv den kunskap (akademisk eller förvärvad på annat sätt) du har som motsvarar de examinationsmoment du saknar (bifoga handlingar nedan vid behov)

Jag har tagit del av informationen om reglerna kring ansökan om undantag av kurs inom program. Information om reglerna hittar du i en länk ovan på denna sida.
Jag har skickat med beskrivning och all information som styrker att jag har förutsättningar att kunna tillgodogöra mig kursen.

De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

Uppdaterad: 2024-03-15 08:29:47
Skapad: 2021-01-12

Kontakt

Telefontider antagningen

Måndag, tisdag, torsdag 
kl. 10:00–11:30

Telefon: 0500–448200

E-post: antagning@his.se