Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Ansökan om undantag av förkunskapskrav för kurs inom program

Om du som läser ett program vid Högskolan i Skövde inte uppfyller förkunskapskraven för din programkurs och har blivit antagen med villkor kan du ansöka om undantag innan kursstart. Ansökan ska ske senast en vecka innan kursstart.

Ansökan om undantag av förkunskapskrav

Undantag ansöker du om genom att fylla i nedanstående formulär (endast en kurs per ansökan). Du måste visa att du kan klara av kursen trots att du saknar formell behörighet.

Läs mer om reglerna kring ansökan om undantag av kurs inom program.

Ansökan

Ansökan ska ske senast en vecka innan kursstart.

OBS!

Observera att från söndagen den 19 mars kl 23:59 är undantagsansökan för kurser som börjar vecka 13 stängd. Ansökningar som inkommer efter detta datum kommer att avskrivas utan åtgärd.

När du har gjort din ansökan om undantag ska du få ett mejl med ett casenummer (ärendenummer) från oss. Kontakta Antagningen om du inte har fått detta mejl.

Jag är antagen med villkor till följande kurs:

Jag söker undantag för följande behörighetskrav:

Jag har tagit del av informationen om reglerna kring ansökan om undantag av kurs inom program. Information om reglerna hittar du i en länk ovan på denna sida.

De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

Uppdaterad: 2023-03-23 12:18:39
Skapad: 2021-01-12

Kontakt

Telefontider antagningen

Måndag, tisdag, torsdag 
kl. 10:00–11:30

Telefon: 0500–448200

E-post: antagning@his.se