Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Registrering

Du behöver registrera dig på alla kurser du ska läsa på Högskolan. Det är obligatoriskt att registrera sig.

Registreringsperiod

  • Vårterminen 2023: 2-8 januari

Det är viktigt att du registrerar dig i tid, annars förlorar du din plats. För fortsättningstudier på program gäller registrering fram till kursstart.

Registrera dig på sidan Kursregistrering (inloggning krävs). Inloggningsuppgifter får du genom att aktivera ditt studentkonto.

Nya studenter som antagits till program via UniversityAdmissions.se och "for exchange students" registrerar sig på annat sätt, läs mer på his.se under "Registration" och rubriken "How to register (per category)".

Om du är antagen med villkor har du fram till kurs-/programstart för att registrera dig.

Omregistrering

Du som vill läsa om en kurs du inte har avslutat kan bli omregistrerad i mån av plats.

Ansökan om omregistrering gör du genom att kontakta kursansvarig före eller i samband med kursstart. Ange vilken kurs det gäller, vilken vecka den startar och om det gäller en campuskurs eller distanskurs. Om du omregistreras syns detta i Studentportalen. Om omregistreringen inte är möjlig meddelar kursansvarig detta.

Omregistreringar görs i mån av plats. För att examineras behöver du inte omregistreras. Ska du skriva en salstentamen anmäler du dig via Studentportalen eller genom att mejla tentamen@his.se.

För att bli omregistrerad

  • Måste du ha varit registrerad på kursen tidigare.
  • Måste kursen du vill omregistreras på ha samma kurskod som den kurs du var registrerad på.

Du kan inte bli omregistrerad

  • På en kurs som inte ges den aktuella terminen.
  • Om du redan är registrerad på 45 hp eller mer. Du måste i så fall ansöka om utökat studieåtagande innan du ansöker om att bli omregistrerad på ytterligare kurser.

Du ska omregistrera dig

Du ska inte omregistrera dig

  • Om du bara ska examineras, det vill säga bara göra en tentamen och inte vara med på föreläsningar, laborationer med mera. Anmälan till tentamen görs i Studentportalen eller Studentservice. Ska du lämna in en inlämningsuppgift ska du kontakta kursansvarig för överenskommelse hur inlämningsuppgiften kan/ska lämnas in.
  • Om du vill examineras enligt den kursplan och provuppsättning som gällde när du läste kursen förra gången. Läs mer under konsekvenser vid omregistrering.

Konsekvenser vid omregistrering

Vid omregistrering kommer du att läsa enligt kursplan för aktuell kurs, aktuell termin med aktuella examinationsmoment. Det betyder att du vid omregistrering eventuellt inte kan examineras enligt de examinationsmoment som var aktuella när du läste kursen förra gången. Det är viktigt att kontrollera om ändringar har skett i kursplanen, särskilt examinationsmomenten.

Om du omregistreras på en kurs där examinationsmoment har ändrats, behöver du ansöka om tillgodoräknande, det vill säga att avslutade examinationsmoment på tidigare kursen tillgodoräknas i den aktuella kursen.

Uppdaterad: 2022-12-07 13:25:01
Skapad: 2020-01-16

Kontakt

Telefontider antagningen

Måndag, tisdag, torsdag 
kl. 10:00–11:30

Telefon: 0500–448200

E-post: antagning@his.se