Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Registrering

Du måste registrera dig på alla kurser du ska läsa på Högskolan – det är obligatoriskt.

Registreringsperiod

 • Vårterminen 2024: 2–8 januari
 • Sommar 2024: 13–20 maj
 • Hösttermin 2024: 5–12 augusti

Registrera dig i tid, annars förlorar du din plats! För fortsättningsstudier på program gäller registrering fram till kursstart, med undantag för sjuksköterskestudenters VFU-kurser. Är du antagen med villkor har du fram till kurs/programstart för att registrera dig.

Registrera dig på sidan Kursregistrering (inloggning krävs). Inloggningsuppgifter får du genom att aktivera ditt studentkonto

Nya studenter, som antagits via UniversityAdmissions.se och "exchange students", registrerar sig på annat sätt, läs mer på his.se under "Registration" och rubriken "How to register (per category)".

Omregistrering

Vill du läsa klart en oavslutad kurs kan du bli omregistrerad på kursen om det finns plats och om du behöver delta på föreläsningar, laborationer eller i andra praktiska moment.

För att kunna omregistreras

 • Du ska ha varit registrerad på den aktuella kursen tidigare.
 • Kursen måste ges den aktuella terminen.
 • Kursen du vill omregistreras på ska ha samma kurskod som när du var registrerad tidigare.

Vid omregistrering läser du enligt kursplan för aktuell kurs och termin med aktuella examinationsmoment. Det är viktigt att kontrollera om kursplanen har ändrats, särskilt examinationsmomenten.

 • Har kursplanen ändrats – Du kan eventuellt inte examineras enligt de examinationsmoment som var aktuella när du läste kursen förra gången.
 • Har examinationsmoment ändrats – Du behöver då ansöka om tillgodoräknande i Ladok för studenter (ladok.se) så att avslutade examinationsmoment på den tidigare kursen tillgodoräknas i den aktuella kursen.

Ansökan om omregistrering

Ansökan gör du genom att kontakta kursansvarig strax före eller i samband med kursstart. Ange vilken kurs det gäller, vilken vecka den startar och om det gäller en campuskurs eller distanskurs.

Om du medges omregistrering syns detta i Studentportalen. Du måste då aktivt genomföra registreringen på det nya kurstillfället för att omregistreringen ska gälla. Detta görs i Studentportalen samtidigt som registrering pågår för ordinarie kurser. Om omregistrering inte är möjlig meddelar kursansvarig detta.

Du behöver inte omregistreras

 • Om du bara ska göra en examination men inte behöver vara med på exempelvis föreläsningar eller laborationer. Anmälan till tentamen görs i Studentportalen eller genom att mejla tentamen@his.se.
 • Om du ska lämna in en inlämningsuppgift behöver du kontakta kursansvarig för överenskommelse hur inlämningsuppgiften ska lämnas in.
 • Om du vill examineras enligt den kursplan och provuppsättning som gällde när du läste kursen förra gången.
Uppdaterad: 2024-06-20 08:52:36
Skapad: 2020-01-16

Kontakt

Telefontider antagningen

Måndag, tisdag, torsdag 
kl. 10:00–11:30

Telefon: 0500–448200

E-post: antagning@his.se