Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Stor internationell militärövning i Skövdeområdet

I april och maj genomför svensk och utländsk militär ett stort antal övningar på olika platser i Sverige. Under perioden 24 april till 2 maj sker en hel del av övningar i och omkring Skövde, men redan veckan efter påsk kommer du troligtvis märka av en ökad militär närvaro i området.

Från den 10 april kommer många militära förband till Skövde och antalet militära transporter på vägarna kommer att öka markant. I området och framför allt på Skövde skjut- och övningsfält ska armén öva med både tunga stridsfordon och med stora trupprörelser. Även i Karlsborg och Tibro placeras förband som ingår i övningen och det kommer därför att vara mycket militär trafik mellan Skövde och Karlsborg. 

Aurora 23 är namnet på den stora militärövningen med 26 000 deltagare från 14 nationer. I övningen deltar militärer från Sverige, USA, England, Finland, Norge, Ukraina, Lettland, Litauen, Estland, Danmark, Österrike, Tyskland, Polen och Frankrike.

Den 2 maj lämnar deltagarna i Aurora 23 Skövdetrakten för vidare transport till nya övningsområden längre söderut i Sverige.

Skapad: 2023-04-11