Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Nytt bibliotekssystem och automatiska omlån

Nu har biblioteket ett nytt system för hantering av tryckta böcker. För att kunna låna, reservera och se dina lån behöver du på nytt välja en pinkod.

Återställ ditt lösenord och välj ny pinkod till ditt lånekonto för att använda det nya systemet.

För vissa låntagare som har haft flera kort registrerade kan problem uppstå vid nästa lånetillfälle, eftersom du bara kan använda ett lånekort i Koha. Vänd dig i så fall till bibliotekets informationsdisk så knyter vi det kort du önskar – lånekort, passerkort eller kort från Mellansjöbiblioteken – till ditt lånekonto. Du kan numera även välja att låna utan kort genom att logga in med personnummer och pinkod i automaterna. Observera att det i nuläget inte fungerar att låna i automaterna med tillfälliga personnummer, så kallade T-nummer.

Om du inte redan har ett lånekonto kan du ansöka om detta direkt i Studentportalen och du behöver endast vända dig till informationsdisken om du vill koppla ett kort till ditt konto.

En annan nyhet är automatiska omlån. Dina lån förlängs automatiskt när lånetiden går ut, så länge ingen annan står på kö. Studenter har efter en första låneperiod på 28 dagar fyra automatiska omlån á 14 dagar, sammanlagt en maximal lånetid på cirka tre månader.

Viss utveckling återstår i LibSearch gällande hur böcker presenteras och det tar några dagar innan det åter är möjligt att reservera utlånade böcker. Det kan också dröja något innan våra utlånings- och återlämningsautomater fungerar fullt ut.

Välkommen att höra av dig till biblioteket@his.se om du har frågor!

Skapad: 2021-11-02