Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Ny utställning: Brutiful och ramverket FED

Kommunikatör Cecilia Fransson och Addi Ait-Mlouk, programansvarig för magisterprogrammet Data Science, ställer ut i Högskolebiblioteket.

Cecilia Fransson är forskning- och samverkanskommunikatör på Högskolan i Skövde. I utställningen ”Det vackra möter det brutala” visar hon sina akryl- och akvarellmålningar.

Brutiful

Ledordet för målningarna är ordet ”Brutiful”.
– I måleriet arbetar jag ofta med människans form i fokus i sitt sammanhang i världen; en värld som kan vara både brutal och vacker på samma gång. Jag dras till dessa motsatser som tillsammans bildar en spännande komposition och jag arbetar ofta utifrån en känsla kopplad till bilden, säger Cecilia.

Hon förklarar vidare:
– Jag är intresserad av samspelet och spänningen mellan det abstrakta måleriet och figurativa former. I mitt måleri utforskar jag material och former i en begränsad färgskala där man gärna vill läsa in en berättelse i bilden.

Cecilia har haft två stora utställningar på Rosa Husets Sommargalleri i Skövde 2020 och 2021 och deltar varje år i Rosa Husets Sommar- och Vintersalonger.
Du hittar hennes konst på Cecilias Instagram @frufras

brutiful_cecilia_vt24.jpg

FED – ett nytt ramverk

Addi Ait-Mlouk, docent i AI och informationsteknologi på Högskolan i Skövde, visar en poster om sin forskning om FED, ett ramverk (källkod) som han utvecklat tillsammans med några andra forskare.
– We developed FEDn, a production-grade framework designed for easy scalability and deployment, serving both industrial applications and research exploration, berättar han.

Välkommen till utställningen i bibliotekets entré!

Vill du också ställa ut i biblioteket? Kontakta Sara Sjöström, sara.sjostrom@his.se

Skapad: 2024-05-08