Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Meddela oss om du har covid-19

Har du testat positivt för covid-19 behöver du meddela det till kursansvarig. Varför, kanske du undrar - du pluggar ju mest på distans ändå?

Vi har märkt att många studenter helt enkelt inte tänker på att meddela oss eftersom flertalet av er läser just på distans. Men med tanke på att det fortfarande förekommer en del praktiska moment som undervisning, besök på biblioteket, uthämtning av tentor, tentaplugg samt examinationer på campus, är det viktigt att personal på Högskolan får kännedom om fallen med covid-19. Det gäller fall både bland er studenter och bland personalen. Det är en förutsättning för att Högskolan ska kunna bidra till arbetet med bland annat smittspårning och att minska risken för smittspridning.

Allas ansvar att förhindra smittspridning

Smittspridningen av covid-19 är stor i Västra Götaland och i stora delar av landet. Från den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Sjukdomen är hos de flesta en luftvägsinfektion, men en rad olika symtom kan förekomma. Många får bara lindriga besvär och jämför det med en vanlig förkylning, för andra tar livet slut. Vi har alla en skyldighet nu att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Så ta ditt ansvar och kom även ihåg att meddela kursansvarig om du har drabbats covid-19.

Skapad: 2020-12-18