Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Inga nya covid-fall bland studenter

Under den här veckan är det inga nya kända bekräftade fall av covid-19 på det tidigare drabbade studentboendet. Många berörda studenter har följt uppmaningen från Smittskydd Västra Götaland och testat sig. Inför påskhelgen uppmanar nu smittskyddsläkaren alla att följa rekommendationerna och inte ha några fester.

Andra veckan i mars fick Högskolan kännedom om covid-19-smitta bland studenter på ett studentboende i Skövde. Högskolan agerade utifrån framtagen Handlingsplan vid konstaterad covid-19 smitta inom Högskolan och kontaktade Smittskydd Västra Götaland. För att minska risken för smittspridning beslutade Smittskydd Västra Götaland och Vårdcentralen Centrum om covid-19 snabbtester för vissa studenter.

– Många studenter på berörda boenden har testat sig och följt rekommendationerna. Det är vi väldigt tacksamma för och på så sätt har de bidragit till att minska risken för smittspridning, säger Elizabeth Persson, biträdande chef för Avdelningen för utbildnings- och studentstöd.

Högskolan har tillsammans med smittskyddsläkare även haft två möten med berörda studenter för att ge information och svara på frågor.

Fortsatt skärpta råd i Västra Götaland

– Nu inför påsken är det viktigt att alla fortsätter att följa de råd och rekommendationer som finns, så att vi gemensamt kan bromsa smittspridningen. Vi har alla ett personligt ansvar. Tänk på att verkligen hålla avstånd, umgås helst utomhus, undvika nya kontakter och ha inga fester, säger Eva Lindgren, biträdande smittskyddsläkare Västra Götaland.

Samhällsspridningen av covid-19 är omfattande i Västra Götaland och de skärpta regionala rekommendationerna har förlängts till 18 april.

  • Begränsa antalet kontakter och umgås bara med de personer du normalt träffar
  • Undvik platser med risk för trängsel (kollektivtrafik, köpcentrum, butiker)
  • Avstå från icke nödvändiga resor. Om du reser kollektivt ska du använda engångsmunskydd
  • Använd munskydd i situationer där nära kontakt under längre tid inte går att undvika. Men munskydd ersätter inte regeln att undvika nära kontakt och att hålla avstånd

Om du har luftvägssymtom, även lindriga, stanna hemma.
På 1177 kan du boka tid för ett covidtest på en vårdcentral i Skövde. Testet är gratis.

Vi önskar dig en fin påskhelg och ta hand om dig!

 

 

Skapad: 2021-03-26