Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Högskolan utökar distansundervisningen

Distansundervisning om möjligt och campusundervisning om det behövs. Situationen med ökad smittspridning av coronaviruset gör nu att Högskolan i Skövde utökar distansundervisningen. Högskolans rektor, Lars Niklasson, uppmanar institutionerna att öka graden av distansundervisning.

Under slutet av oktober har smittspridningen av coronaviruset ökat i både Västra Götaland och i stora delar av landet. Flera län, bland annat Västra Götaland, omfattas av Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd. De gäller från 29 oktober till 19 november, men kan förlängas. Högskolans rektor uppmanar nu till utökad distansundervisning under resterande del av höstterminen.

Håll koll på ditt schema

För dig som student är det viktigt att hålla koll på ditt schema i TimeEdit och Canvas för att se eventuella ändringar. På schemat kommer det att framgå om du har undervisning/examinationer på plats på campus eller om undervisning/examinationer sker med digitalt stöd på distans. Hur stor del av undervisningen som blir på distans kommer att skilja sig åt mellan olika institutioner, men också mellan olika utbildningar och kurser på institutionerna.

– Det finns också utbildnings- och examinationsmoment som inte kan utföras på distans, även om vi skulle vilja det. Det kan bero på att det inte går att ändra i planeringen på så kort tid, att utbildningen kräver en viss utrustning som finns på campus eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla vid distans, förklarar rektor Lars Niklasson.

Tänk på att avståndet

Vi vill också påminna om att hålla avstånd till andra personer både inomhus och utomhus. Tänk också på att tvätta händerna eller använda handsprit. Undvik kollektivtrafik om du kan och andra platser där det riskerar att bli trängsel. Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk, eller gå hem om du börjar känna dig dålig. På Studentportalen kommer vi fortlöpande att uppdatera om situationen förändras. 

Högskolan är öppen

Högskolan kommer att vara öppen som vanligt. Lokaler är sedan tidigare anpassade för att minska risken för smittspridning med bland annat ändrad möblering, utökad städning, plexiskydd vid receptionsdiskar och många hygienstationer. Högskolan i Skövde följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats

Skapad: 2020-11-04