Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Covid-fall bland studenter

Det förkommer flera fall av covid-19 bland studenter på två studentboenden i Skövde. Studentboendena är inte en del av Högskolan, men Högskolan samarbetar med Smittskydd i Västra Götaland för att hjälpa till att hindra smittspridning.

Texten är uppdaterad 19 mars

De studenter på Högskolan som kan ha varit i nära kontakt med någon av de smittade i studenterna, i samband med sin undervisning på Högskolan, får information från sin kursansvariga lärare eller någon annan från institutionen. Det framgår hur personen ska agera när det gäller att testa sig och förhålla sig till sociala kontakter.

Högskolan i Skövde genomför nu ett antal åtgärder för att hjälpa till att hindra fortsatt smittspridning. I dialog med smittskyddsläkare utreder Högskolan situationen och de närmaste berörda är kontaktade och har fått information. Om du som student berörs av en sådan åtgärd får du information om detta från din kursansvariga lärare eller från någon annan på din institution.

Högskolan agerar utifrån framtagen Handlingsplan vid konstaterad covid-19 smitta inom Högskolan, och har kontakt med smittskyddsläkare på Skaraborgs sjukhus.

På 1177 kan du boka tid för ett covidtest på en vårdcentral i Skövde. Testet är gratis. Är du smittad, kontakta med en gång kursansvarig och tala om vilka studenter och/eller personal på Högskolan du har varit i kontakt med 48 timmar före symptom och/eller positivt testresultat.

Vi vill påminna om att det är väldigt viktigt att du håller avstånd till andra personer inomhus och utomhus. Och att du stannar i din bostad om du inte mår bra.

Ta hand om er!

Boka covid-19-test hos 1177

Skapad: 2021-03-19