Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Registrera mobilnummer och e-postadress

Högskolan i Skövde kan inte längre använda BankID som inloggningsmetod för att återställa och skapa nya lösenord. Studenter rekommenderas därför att registrera kompletterande information.

Svensk E-identitet tillåter inte att mitt i inloggningsflödet växla över till en annan identitet när BankID används. Därför kan Högskolan i Skövde inte längre använda BankID som inloggningsmetod.

För att du i fortsättningen på ett snabbt och enkelt sätt ska kunna återställa ditt lösenord så rekommenderar vi dig att logga in med ditt vanliga användarkonto på konto.his.se och registrera ditt mobilnummer och din "privata" e-postadress (inte din @his.se-adress).

Byt lösenord

Vid glömt lösenord kan du genom https://konto.his.se/requestpasscode få en tidsbegränsad kod i två delar, var och en skickade till e-post och SMS och dessa behöver användas i kombination. Gäller bara om du som student är antagen vid Högskolan för innevarande termin samt har en e-postadress och mobilnummer förregistrerad i Högskolans användardatabas.

Andra sätt för återställning

Du kan även använda någon av metoderna nedan för återställning av lösenord.

  • Inloggning med bekräftad användare via eduID* i konto.his.se
  • Inloggning med en bekräftad användare via antagning.se i konto.his.se
  • Besök vid Helpdesk med godkänd identitetshandling

För dig som inte har eduID- eller antagnings-konto eller har möjlighet att komma till Skövde gäller nedanstående:

  • För student som är folkbokförd i Sverige skickas kod till folkbokföringsadress
  • För student som ej är folkbokförd i Sverige skickas kod till den adress som är bestyrkt genom foto på legitimation och kopia på till personen adresserad hushållsräkning.

*eduID är en digital identitet för personer som har svenskt personnummer och tillhör organisationer inom utbildning och forskning. En eduID-identitet kan användas före, under och efter studietiden. Läs mer på eduid.se

Uppdaterad: 2022-04-25 09:57:14
Skapad: 2021-11-24