Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Ta chansen och anmäl dig till INGENIUM Hackathon online - för hållbar utveckling

Har du idéer om hur campusområdet kan blir mer hållbart? Sök till det första INGENIUM Hackathon för att tillsammans med andra europeiska studenter sätta fokus på hållbar utveckling. Det vinnande laget får åka till Frankrike i maj.

Det första INGENIUM Hackathon kommer att fokusera på hur FN:s globala mål för hållbar utveckling kan införas på campus. Studenter från INGENIUM-universitet i Europa kommer under två dagar jobba tillsammans för att skapa nya möjligheter för att göra våra campus mer hållbara.

När: 17–18 april - online
Var: Drivhuset Innovationscenter, Hus F, Högskolan i Skövde. Hackathon kommer att vara online vilket innebär att du måste ta med din dator.
Ansök senast 11 april. Fyll i formuläret nedan och mejla till pauline.vuillemin@univ-rouen.fr

Studenter från olika länder kommer i lag om fem till sex studenter, att samarbeta kring ett ämne som ni själva väljer. De olika ämnena kommer att vara relaterade de globala målen för en ekonomisk, socialt och miljömässigt hållbar utveckling som kan appliceras på campus.

Hackathon är en möjlighet för studenter att tillsammans arbeta med problem/möjligheter och implementering av lösningar för hållbar utveckling på campus. Varje lag kommer att i en virtuell miljö presentera sina lösningar för representanter från lokala myndigheter som är anslutna till INGENIUM-alliansen.

Vinnande laget åker till Frankrike

Det vinnande laget får åka till universitetet i Rouen, Frankrike som står värd för 10 Days of INGENIUM i slutet av maj i år. Projektet kommer att ingå i INGENIUM Sustainable Development Goals och European Green Deal Agenda och genomföras på längre sikt.

Application form (pdf)
Hackathon information (pdf)

Läs mer om Högskolans medverkan i lärosätesalliansen INGENIUM

Frågor: 
Sofia Grändinger, kommunikatör 
Kajsa Q Pahlen, verksamhetsledare, Drivhuset

Skapad: 2024-04-04