Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Hoppas öppna datorsalarna i början av nästa vecka

Ambitionen är att Högskolans datorsalar ska vara tillgängliga för både studenter och schemalagd undervisning i början av nästa vecka.

  • Ambitionen att datorsalarna ska fungera som vanligt i början av nästa vecka kvarstår. Det är dock under förutsättning att arbetet med skyddsåtgärderna fortlöper som planerat. Målsättningen är också att den så kallade VDI-miljön ska fungera igen i början av nästa vecka. Högskolan har hela tiden prioriterat att så fort som möjligt kunna öppna datorsalarna igen.
  • Sent i fredags, 22 april, fattade Högskolan ett snabbt beslut om att det var nödvändigt att genomföra en lösenordsåterställning för samtliga medarbetare och studenter. Återställningen gjordes sedan vid lunch på måndagen, 27 april. Det finns en del studenter som inte har gjort lösenordsbytet. De kan få hjälp att göra bytet via Zoom.  Mer information om lösenordsbyte över zoom finns på Studentportalen.
  • Det är fortsatt mycket phishing-mejl i omlopp – var vaksam.

Detta har hänt

Det var strax innan påskhelgen som Högskolan fick vetskap om ett försök att sprida skadlig kod i Högskolans IT-system. Högskolans IT-funktion satte in en mängd kraftiga åtgärder för att skydda systemen. Skyddsåtgärderna påverkar och har påverkat olika delar av Högskolans verksamhet sedan skärtorsdagen.

Skapad: 2022-04-27