Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Nygammal ledning för Studentkåren 2024

Den 30 november höll Studentkåren i Skövde sin årliga höststämma, där kårstyrelsen väljs. Ordförandeposterna för 2024 är nygamla. Alfred Carlsson sitter kvar som ordförande, men får sällskap av en ny vice, Mie Unenge.

Nya kårstyrelsen för 2024: Alfred Carlsson, ordförande, Mie Unenge, vice ordförande, Caroline Wibjörk, introgeneral, Paulina Sjödin, Information Officer. 

Alfred Carlsson har varit ordförande för Studentkåren i Skövde sedan början av 2022. Nu valdes han till ordförande ytterligare en mandatperiod.

Vem är du, Alfred Carlsson?

– Jag flyttade hit från Göteborg 2017 och har varit kvar här sen dess. Jag har pluggat Dataspelsutveckling – design och efter examen läste jag ett och ett halvt år på programmet Dataspelsutveckling – ljud. Jag har varit engagerad i kåren sedan jag flyttade hit och varit inblandad i allt med Skövde Sexmästeri, både i barverksamheten på kårhuset och som DJ. Jag har suttit som Evenemangsordförande i två år, ordförande för IT-sektionen Skills och sedan ledde min väg mig till ordförande för Studentkåren i Skövde, där jag nu har suttit sedan början av 2022.

– Mina hjärtefrågor är fortfarande studentbostäder och vägen från studier till arbetsmarknaden. Om vi pratar internt så är det att skapa en stark grund för framtida styrelser att stå på. Man ska inte behövt vara med i fem år för att kunna svara på frågor. Något som brinner lite extra i knutarna nu är självklart studenters ekonomi. Det är inte lätt att vara student i nuläget och det är något jag kommer kämpa för på nationell nivå!

– Det jag ser fram emot är att styra båten i hamn med nya mandatperioder för presidiet och se till att vi ligger i samma ordning som resten av student-Sverige.* Det kommer underlätta något enormt för oss och även möjligheten för nya studenter att engagera sig på en högre nivå i Studentkåren. Sen är det självklart tråkigt att inte jobba med Calle längre men det är också spännande att få jobba med någon ny!

* I andra studentkårer är det vanligt att mandatperioden för ordförandeskapet är samma som ett läsår istället för kalenderår, vilket är gällande i Studentkåren i Skövde idag.

Mie Unenge, ny vice kårordförande

Mie Unenge är ny vice ordförande och tar över efter Carl Ågren, som haft posten under två år. Mie är 26 år gammal och kommer från Skara, men bor sedan tre år tillbaka i Skövde med sin fästman.

– Jag har under min, hittills ganska korta, tid på Högskolan i Skövde redan haft ett intresse för hur Studentkåren fungerar och engagerar sig. Redan under mitt första år blev jag vice ordförande för Studentkårens ekonomsektion Safir och kände ganska tidigt att det var något jag ville fortsätta med. Det ledde mig nu till vice ordförande för Studentkåren i Skövde.

Vem är du, Mie Unenge?

– Jag gillar att läsa böcker och är intresserad av fotografi. Jag läser andra året på Personal, organisation och ledarskap, POL-programmet.

– Min hjärtefråga är att alla studenter på Högskolan ska få en så bra utbildning som möjligt och jag vill kunna hjälpa alla att få en så härlig studietid det bara går. Jag vill även fortsätta upprätthålla den härliga stämningen som är med de olika lärare, professorer och likande som jag kommer att jobba ihop med. Jag vill kunna vara en förebild för välbefinnande, och vara en person alla studenter känner att de kan vända sig till.

– Det jag ser fram emot är lärdomarna som kommer att komma med den för mig nya rollen, och att utveckla rollen. Jag hoppas på att kunna få med fler personer som vill vara engagerade i kåren och i det arbete vi gör för alla studenter, både på grundnivå och avancerad nivå.

Vi önskar er ett stort lycka till!

Skapad: 2023-12-19