Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Välkommen till biblioteket

Högskolebiblioteket finns både digitalt och fysiskt. Det mesta kommer du åt med hjälp av ditt studentkonto, vill du låna böcker behöver du även ett lånekonto.

Biblioteksintroduktion och introduktionsfilmer

Håll utkik efter biblioteksintroduktionen i ditt schema, där berättar vi saker som är bra att känna till inför dina fortsatta studier. Det finns även introduktionsfilmer du kan titta på för att få information om biblioteket och bibliotekets tjänster.

Kurslitteratur

Kurslitteratur finns att läsa i biblioteket, det går inte att låna hem kurslitteraturen.

Databaser och artiklar

Databaser och tidskrifter kommer du behöva för att söka artiklar och annat material. På bibliotekets webbsidor finns även information om referenshantering, akademiskt skrivande, hur du söker artiklar effektivt med mera.

Låna böcker

Vill du låna böcker behöver du ett lånekonto. Registrera dig för ett lånekonto i Studentportalen genom att logga in på ditt konto och under Min profil fylla i ansökan om lånekonto. När du skaffat ett lånekonto kan du direkt låna med personnummer och pinkod i bibliotekets automater. Det går också att lägga till så du kan använda ditt passerkort som lånekort.

Biblioteket som studiemiljö

I biblioteket finns många olika typer av studie- och läsplatser, bokningsbara grupprum, datorer och tysta avdelningar. Ta hjälp av campuskartan för att hitta till det fysiska biblioteket eller fråga någon på campusområdet.

Utöver de vanliga öppettiderna har biblioteket meröppet och lokalerna är då tillgängliga för dig som har ett passerkort. 

Studieverkstan

I bibliotekets lokaler finns Studieverkstan. Med Studieverkstans personal kan du diskutera skrivande, studieteknik, referenshantering, med mera. Mer information om Studieverkstan.

Biblioteket för dig som distansstudent

Är du distansstudent? Du kan självklart också använda biblioteket. Mer information för dig som studerar på distans.

Inläst litteratur

Du som är student och har någon form av läsnedsättning, exempelvis dyslexi eller synnedsättning, kan få din kurslitteratur som talbok eller annat anpassat medium. Mer information om talböcker.

Bibliotekets webbplats

Mer information om biblioteket och våra tjänster hittar du på bibliotekets webbplats.

Skapad: 2022-08-30

Högskolebiblioteket

Högskolebiblioteket

Webbplats: https://www.his.se/biblioteket/
E-post: biblioteket@his.se
Telefon: 0500-448060 
Besöksadress: Högskolevägen 4