Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Tillbaka till campus – men visir och handsprit kvar

Den 21 februari börjar Högskolan ge stora föreläsningar på campus igen. Men en del smittskyddsåtgärder får vara kvar till slutet av mars.

Den 9 februari tog regeringen bort de flesta restriktioner som är kopplade till covid-19-pandemin i Sverige. Högskolan i Skövde gör en gradvis återanpassning och från den 21 februari kommer stora föreläsningar, för fler än 50 studenter, åter hållas på campus. Utbildningarna ska ges som det står i kursplanerna. Det finns inte längre någon nationell rekommendation om hemarbete vid statliga myndigheter. Det innebär att personalen kommer vara på plats mer som vanligt.

Smittskyddsåtgärder kvar under mars

Vissa smittskyddsåtgärder som Högskolan har infört under pandemin försvinner inte direkt den 21 februari. Hygienstationerna med handsprit och munskydd som finns runt på campus får vara kvar ett tag. Detsamma gäller möjligheten att använda visir i labb och datorsalar samt plexiglasskydden vid Högskolans olika servicedeskar. Även skyltningen på campus som uppmanar till att hålla avstånd är kvar några veckor. I nuläget är det tänkt att dessa smittskyddsåtgärder ska vara kvar till årets andra läsperiod som börjar den 28 mars.

Pandemin är inte över

Även om regeringen och Folkhälsomyndigheten har tagit bort en del restriktioner är pandemin inte över. Det är därför viktigt att både studenter och medarbetare följer de rekommendationer som fortfarande finns kvar.
Du kan läsa mer om rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Skapad: 2022-02-16