Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Muriel Beser Hugosson föreslås som ny rektor

Högskolan i Skövdes styrelse vänder sig till regeringen och föreslår Muriel Beser Hugosson som ny rektor för lärosätet. Det beslutade Högskolans styrelse den 28 juni.

– Det är styrelsens uppfattning att Muriel Beser Hugosson har den kompetens, erfarenhet och de personliga egenskaper som Högskolan i Skövdes nästa rektor behöver ha. Vi känner att vi har hittat en person som kan föra Högskolan i Skövde in i framtiden, säger styrelseordförande Kerstin Norén.

Muriel Beser Hugosson är idag professor och skolchef på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm. Hon har varit verksam som skolchef sedan 2016 och som vice skolchef, samt prefekt sedan 2010. Hennes primära forskningsområde är transportmodellering. Hon har tagit fram flera prognosverktyg som används vid infrastrukturinvesteringar.

Det är regeringen som utser Högskolan i Skövdes rektor efter att lärosätets styrelse har lämnat förslag på en kandidat. Nuvarande rektor Lars Niklasson avslutar sitt rektorsuppdrag den 31 december i år, då hans sexåriga uppdragsperiod löper ut. 

Skapad: 2022-06-29