Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Studenters önskemål blir ny mötesplats vid A-huset

I den senaste Studentbarometern framförde studenter önskemål om en bättre utemiljö med fler mötes- och sittplatser på campus. Nu pågår arbetet för fullt med en ombyggnation utanför A-huset och i början av nästa år ska det nya området vara klart.

Tillsammans med Akademiska Hus har Högskolan utformat hur området ska se ut efter ombyggnationen och fokus är att skapa ett mer hållbart och socialt campus.

– I undersökningen Studentbarometern har många studenter lyft att de tycker det behövs fler sittplatser och samlingsplatser utomhus, platser för återhämtning och att utomhusmiljön ska bli mer inbjudande. Högskolan har tidigare gjort i ordning utemiljön mellan D- och E-husen, men nu blir studenternas önskemål även verklighet utanför A-huset, konstaterar Elizabeth Persson, biträdande chef på Avdelningen för utbildning- och studentstöd.

Under hösten ska området förvandlas till en grön mötesplats. En plats där det ska vara lätt att träffas och när vädret tillåter kanske även sitta och plugga, luncha, spela spel eller bara ta det lugnt när vårsolen tittar fram. På området görs det plats för både aktivitet och vila med flera bord och bänkar. Här kommer det dessutom finnas hängmattor och även en pergola med belysning. Buskar och träd kommer också att planteras.

– Det känns oerhört bra att vi har kommit igång med den här ombyggnationen nu. Ambitionen är att skapa en riktigt inbjudande mötesplats för både studenter och personal, säger Magnus Littmarck, fastighetscontroller.

Skapad: 2022-09-01