Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Skyddsåtgärderna löper på enligt plan

Skyddsåtgärderna på IT-sidan påverkar fortfarande Högskolan i Skövdes verksamhet.

Det var strax innan påskhelgen som Högskolan fick vetskap om ett försök att sprida skadlig kod i Högskolans IT-system. Högskolans IT-funktion satte in en mängd kraftiga åtgärder för att skydda systemen. Skyddsåtgärderna påverkar och har påverkat olika delar av Högskolans verksamhet sedan skärtorsdagen. Det här är läget under torsdag eftermiddag den 28 april.

  • Ambitionen att datorsalarna ska fungera som vanligt i början av nästa vecka kvarstår. Det är dock under förutsättning att arbetet med skyddsåtgärderna fortlöper som planerat.

  • Högskolan har öppnat för möjligheten att byta lösenord via Zoom. Igår väntade studenter mycket länge i zoomrummet för att göra bytet. Helpdesk är extrabemannad för att klara situationen och situationen var bättre under torsdagen. Möjligheten att byta lösenord över Zoom kommer att hållas öppen även imorgon fredag, 29 april, mellan kl. 8.30-12.

  • Fortfarande är åtkomsten till Bibliotekets databaser begränsad. Men - en student som kopplar upp sig med egen dator till Eduroam från något annat svenskt campus kan använda flertalet av våra betaldatabaser från databaslistan. Läs mer om problemen här.
Skapad: 2022-04-28