Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Med anledning av coronaviruset

UD uppdaterade den 17 februari sin rekommendation gällande resor till Kina ”UD avråder från alla resor till Hubei-provinsen. Vidare avråder UD från icke nödvändiga resor till övriga delar av Kina, med undantag för Hongkong och Macao. Avrådan gäller tills vidare”. Som anledning anger UD inte i första hand smittspridning, utan att det kan förekomma restriktioner i resandet och att sjukvårdsresurserna i Kina är ansträngda.

Med anledning av UD:s nya rekommendation har krisgruppen på Högskolan fört dialog med rektor och rektorsfunktionen och kommit fram till följande:

Med omtanke om vår personal och studenter har HS gjort följande ställningstagande - vi genomför inte planerade aktiviteter till och från Kina för tillfället.

Högskolan i Skövde följer UDs rekommendationer och avråder all personal och studenter från att resa till Kina. Situationen kan förändras snabbt, du som berörs uppmanas att följa informationen på följande sidor:

Krisgruppen fortsätter att träffas regelbundet, följer utvecklingen och gör riskbedömningar när det gäller coronaviruset.

Har du varit i Kina under den senaste månaden och har influensaliknande symptom med besvär i luftvägarna, kontakta Sjukvårdsupplysningen på telefon 1177.

Skapad: 2020-02-20