Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Måndag 16 mars flyttar ING vissa föreläsningar från campus till nätet

Institutionen för ingenjörsvetenskap testar att i större skala bedriva undervisning via Zoom. Testet görs som en förberedelse för att hantera en situation där möjligheten att bedriva campusundervisning påverkas av Corona-viruset. Om du är student på ING och har ett schemalagt undervisningstillfälle på måndag den 16 mars kan det vara flyttat till nätet. Håll utkik i ditt schema och i lärplattformen Canvas. Läs mer om hur testet går till nedan.

Vi står inför en situation där spridningen av Corona-viruset i samhället kan påverka Högskolan I Skövdes möjlighet att bedriva undervisning på campus. Institutionen för ingenjörsvetenskap förbereder sig för att hantera en sådan situation genom att testa att på kort varsel flytta planerad campusundervisning och istället genomföra delar av undervisningen i videokonferensverktyget Zoom. Testet genomförs måndagen den 16 mars.

Som student ska du göra så här!

Steg 1: Logga in i studentportalen där du kan se ditt schema. Om det vid det planerade föreläsningstillfället står ”Detta moment sker online. Länk till momentet finner du på kursens Canvassida” så innebär detta att föreläsningstillfället är flyttat från campus till nätet.

Steg 2: Se till att du har Zoom installerat på din dator.
Om du inte tidigare har använt Zoom- kan du behöva installera en Zoom-klient på din dator. Logga i så fall in Studentportalen och klistra in den här länken – https://zero.comaround.com/link/ea9d5e1c232f417d870d08d76e9fc0db/ – i din browsers adressfält. Då kommer du till en instruktion om hur laddar ned och installerar Zoom.

Steg 3: Logga in högskolans lärplattform Canvas. I kursens Canvas-rum har den kursansvarige läraren publicerat en länk. Länken går till det Zoom-rum online där föreläsningen hålls klicka på länken Zoom-öppnas och du kommer till mötet.

Om du behöver hjälp med Zoom- ska du vända till högskolans IT-service helpdesk.
E-post: helpdesk@his.se
Telefon: 0500-44 88 00
Besök: Hus E, våning 2 (vid Studentservice expedition)

Skapad: 2020-03-13