Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Kärlek och AI

Studenten Kristoffer Wall ställer ut sina dikter om att våga älska. Tillsammans med AI-genererade bilder visas utställningen i bibliotekets entré.

Kristoffer Wall tog sin kandidatexamen i kognitiv neurovetenskap på Högskolan i Skövde i somras. Numera läser han en masterutbildning i hälsa och livsstil på distans vid Högskolan i Halmstad. Men han bor med sin flickvän i Skövde.

Det är första gången Kristoffer visar sina dikter offentligt. Diktsviten ”Sommaren du kom!” är en samling av hans poesi och AI-bilder.

- Dikterna går i kärlekens tema. De handlar i huvudsak om att hitta en kärlek som varar mer än bara en årstid, den livslånga kärleken.

Dikterna illustreras av färgstarka bilder. Bilderna är genererade av artificiell intelligens med hjälp av prompts (den skriftliga informationen eller meningen som användaren ger som inmatning till en chatbot för att få ett genererat svar eller bild) från hans dikter.

Skrivit hela sitt liv

Startskottet för diktsviten var kursen ”Att läsa och skriva poesi” på Linneuniversitet som Kristoffer läste i somras.

- Då fick jag möjligheten att utforska mitt skrivande med hjälp av feedback från erfarna lärare och författare.

Men skrivandet har alltid funnits i Kristoffers liv.

- Skrivandet var ett sätt för mig att hantera min vardag när jag var yngre. Jag har fört en lång kamp mot en ätstörning och att skriva ned mina problem gjorde dem på ett vis lättare att bära, berättar han.

I framtiden drömmer Kristoffer om att hjälpa människor att förbättra sin hälsa men också att få arbeta med sitt skrivande.

Välkommen till utställningen i bibliotekets entré!

Skapad: 2023-11-14

Kontakt

Högskolebiblioteket

Webbplats: https://www.his.se/biblioteket/
E-post: biblioteket@his.se
Telefon: 0500-448060 
Besöksadress: Högskolevägen 4