Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Examensceremoni ersätter avslutningshögtiden

Högskolan introducerar en examensceremoni under höstterminen, för alla studenter som tagit sin examen. Ceremonin ersätter den tidigare avslutningshögtiden.

Vad innebär en examensceremoni?

Examensceremoni är en ceremoniell avslutning och avtackning till dig som tagit din examen vid Högskolan i Skövde. Det är Högskolans officiella avslutning och en chans för oss att få säga tack för din tid som student och önska lycka till i framtiden.

Kravet för att kunna närvara är att du tagit ut ditt examensbevis. Du kommer kunna ta med dig upp till tre gäster till ceremonin.

Varför en övergång till examensceremoni?

Till skillnad från andra utbildningar har inte högre utbildning ett tydligt ”slutdatum” då du officiellt är klar. Istället är du klar när du uppfyller kraven för din examen.

Problemet med en avslutningshögtid under vårterminen är att de flesta studenter då är mitt uppe i arbetet med sitt examensarbete. Det har uppfattats som svårt att ge ett starkt och stolt avsked till studenterna från Högskolans sida vid den tidpunkten.

Studenter som genomfört sin utbildning förtjänar en värdig och minnesvärd avslutning och avtackning. Därför läggs nu ceremonin så att du hinner få ditt examensbevis och därmed kan visa att du uppfyller kraven för din examen.

Blir det ingen avslutning alls till sommaren?

Institutioner och program har fortfarande möjlighet att ha egna avslutningar, som till exempel sjuksköterskornas licensieringsceremoni. Men det är inte något som är centralt samordnat, utan håll utkik efter information från ditt program och institution.

Studentkåren i Skövde arrangerar fortfarande sin traditionella vårbal, i år med namnet examensbal. I år arrangeras examensbalen den 24 maj på Valhall, i Kulturhuset i Skövde. Håll koll på Studentkåren i Skövdes sociala medier och Orbi för mer information.

Mer information

Sidan Examensceremoni (his.se) kommer löpande uppdateras med mer information under våren. Där kommer även anmälan läggas upp till sommaren.

Skapad: 2024-02-29

Kontakt

Simon Wallin
studentstadssamordnare
simon.wallin@his.se
0500-448255