Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Distansundervisning vid stora föreläsningar

Från den 17 januari kommer Högskolan att ha en del av undervisningen på distans. Det handlar om undervisningstillfällen där det är fler än 50 studenter i samma grupp.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderar att högskolor och universitet, i så stor utsträckning som möjligt, har undervisning och examinationer på campus. Distansundervisning kan användas som ett verktyg för att få större avstånd mellan personer i undervisningslokalerna. Högskolan kommer därför att ge föreläsningar för fler än 50 personer på distans fram till och med den 20 februari. På schemat i TimeEdit kan du se vad som gäller för dig. Salstentamen genomförs fortsatt på campus med förebyggande smittskyddsåtgärder.

- Efter samråd med smittskyddsläkaren på Skaraborgs sjukhus har vi beslutat att använda det här verktyget under en period. På det sättet vill vi bidra till att minska risken för smittspridning på campus och i samhället, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

På campus finns en rad förebyggande smittskyddsåtgärder för att studiemiljön ska bli så ”covid-19-säker” som möjligt. Möbleringen har glesats ut och precis som tidigare finns det plexiglas vid receptionerna och möjlighet att chatta med personal på såväl bibliotek som studentstöd. Runt om på campus finns också hygienstationer med handsprit och tillgång till munskydd. Det är viktigt att vi hjälps åt att hålla avstånd. Vi gör det här tillsammans.

Ta hand om dig, och välkommen till vårterminen!

Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa om vilka rekommendationer och råd som gäller.

Skapad: 2022-01-12