Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

”Det finns inte en enda nackdel med att studera utomlands”

Under sitt andra år på Biomedicinprogrammet i Skövde åkte Sofia Fredin till King’s College London för att studera. Vistelsen blev kortvarig på grund av pandemin, men Sofia tyckte ändå att det var en värdefull erfarenhet inför framtiden. Till de som är osäkra på om de ska studera utomlands eller inte, säger hon "Do it now or regret it later."

Vad tar du med dig för erfarenhet från dina utlandsstudier?

Det är både lärorikt och roligt att se hur andra universitet lägger upp sina studier och hur det är att bo på annan ort. Utöver studierna var det nyttigt att träffa nya vänner, skapa en vardag i en ny stad, leva i ett samhälle med en annan typ av politik och testa på att leva i en storstad som London. Jag älskade allt med mitt utbyte, staden, skolan och mina vänner. Tyvärr blev vistelsen kortare än det var tänkt eftersom jag fick läsa sista delen av terminen på distans på grund av pandemin. Då sattes verkligen disciplinen på prov. Jag var där från januari till april, men det var en fantastisk tid.

Skulle du rekommendera någon annan att studera utomlands?

JA JA JA! Det finns inte en enda nackdel med att studera utomlands. "Do it now or regret it later."

Vad skulle du säga till någon som var i valet och kvalet kring sitt beslut att åka?

YOU SNOOZE YOU LOSE! ÅK!

Det finns inget bättre tillfälle än nu att ta sig ut i världen. Dessutom knyter du nya kontakter på utbytesuniversitetet som kan vara fördelaktiga för ditt examensarbete eller en kommande anställning. Utöver det får du erfarenhet av att studera på ett annat universitet och att bo utomlands.

Nyfiken?

Läs mer om utlandsstudier på Dags att studera utomlands.

Skapad: 2020-09-29