Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

"Det är en väldigt skön känsla att kunna hjälpa någon"

På Högskolan i Skövde har studenter med funktionsvariation möjlighet att få hjälp av en studentmentor. Du som väljer att vara studentmentor får ett utvecklande uppdrag där du hjälper en annan student att strukturera och planera sina studier. Sanna Ylvén studerade Dataspelsutveckling och var studentmentor. Vi ställde några frågor till henne.

Sanna Ylven

Varför valde du att bli studentmentor?
Det började med att jag och min sambo pratade om att det kanske skulle vara kul att göra. Sedan fick jag frågan om jag ville bli en mentor, och jag sa ja. Det kändes helt enkelt rätt att kunna finnas till hjälp för någon.

Vad har du fått göra som studentmentor?
Det mesta är möten med den du är mentor för. Så det är mycket prat om arbetsmetoder och studietekniker. Alla personer behöver lite olika saker från sin mentor, och de sakerna förändras från kurs till kurs. Men det blir en del hjälp med motivation och bekräftelse på att de tänker rätt när det kommer till olika uppgifter.

Vad har varit roligast/mest lärorikt?
Det roligaste har varit att bara snacka med den som får mentorsstöd. Jag har haft turen att ha några riktigt trevliga personer, och sen att också se dem lyckas med uppgiften är väldigt roligt! Jag fick även möjlighet att skaffa en kattunge från den student jag var mentor åt, det var ett stort plus!

Varför ska man bli studentmentor?
Det är en väldigt skön känsla att kunna hjälpa någon. Samtidigt är det bra påminnelser för en själv när det kommer till studierna. De extra pengarna skadar inte heller.

Har du några användbara tips och råd för den som är intresserad?
Var inte orolig! Det kanske verkar som ett jättesvårt uppdrag men ofta handlar det mest om att de behöver någon att prata med. Att studenten du är mentor för ska lyckas ligger inte på dina axlar, men bara stödet från dig kan hjälpa dem klara sig så mycket bättre här på Högskolan. 

» Läs mer om vad det innebär att vara studentmentor 

Skapad: 2019-05-06