Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Årets lärare prisade av studenterna

Varje år delar Studentkåren i Skövde ut Guldäpplet, Studentkårens pris för årets lärare. Det är studenterna på Högskolan i Skövde som fått nominera sina lärare och under fredagen publicerades en video där de fem vinnarna presenterades. I motiveringarna beskrivs att lärarna bland annat är pedagogiska, motiverande, att de vidgar vyer och har ansträngt sig lite extra under året med distansundervisning.

Studentkåren i Skövde har ett eget pris, Guldäpplet. Det delas ut årligen för att lyfta engagerande lärare som har visat en excellens inom pedagogik. Priset är också ett sätt för Högskolans studenter att visa sin uppskattning för lärarens arbete.

Guldäpplet tilldelas en lärare vid varje institution på Högskolan och liksom förra året fick prisutdelningen ske under lite annorlunda former. Under fredagen publicerades en film, i vilken Studentkårens ordförande, Simon Wallin, och vice ordförande Sabina Gudomlund Lindberg, läste upp motiveringarna för de fem lärare som i år tilldelas priset.

Årets pristagare är Oskar MacGregor vid Institutionen för biovetenskap, Christer Thörnqvist vid Institutionen för handel och företagande, Malin Alander Persson vid Institutionen för hälsovetenskaper, Arslan Tursic vid Institutionen för informationsteknologi samt Ola Nyqvist vid Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Motiveringar

Oskar MacGregor

MacGregor skapar en avslappnad och välkomnande miljö i sina Zoom-möten. Han är hjälpsam och ger utförlig feedback, det är tydligt att han vill se sina studenter utvecklas. Men kanske det viktigaste av allt: han lägger fokus på att man ska lära sig av uppgifter och examinationsmoment. Hans föreläsningar och metoder för att lära ut har varit motiverande och involverande. Där andra lärt ut monotont till en kamera har han hållit lektionerna levande och konkreta.

Oskars pedagogik har dels gjort att vi har gått från betygssträvan till att genuint vilja lära oss, och dels minskat ångesten kring skolan och examinationer, något som är väl behövligt i dessa tider.

Christer Thörnqvist

En lärare som visar mycket engagemang mot sina studenter och verkligen bryr sig om dem. Han är alltid positiv och vill allas bästa. Han lyckas skapa en känsla av gemenskap med studenter även under senaste året då all undervisning skett på distans. Under och mellan föreläsningar är det alltid ett öppet klimat där frågor varmt välkomnas.

Christer är otroligt engagerad i allt han gör. Det märks att han lägger ned mycket energi för att studenternas kurser ska bli så bra som möjligt.

Malin Alander Persson

Väl genomtänkt och utarbetat digitalt material har varit viktigt det senaste året, något Malin är duktig på att ta fram. Malin har stort engagemang och sätter stort värde på att lära ut och vara så pedagogisk som möjligt för att förmedla och motivera studenterna.

Man upplever att hon ’ser’ och bryr sig om oss studenter och vår inlärningsprocess till hundra procent. Hon ger så bra exempel vid föreläsning och vidgar vyer med praktiska exempel och erfarenheter.

Arslan Tursic

Arslan Tursics passion för sitt ämne återspeglas i hans pedagogik och ett driv att lära ut. Han förstår oss studenter och anpassar utbildningen efter oss på ett sätt som väldigt få lärare gör. Han är en person som alltid ser det bra i ens verk, och ger mycket konstruktiv feedback som hjälper oss att utvecklas som studenter och konstnärer.

Han får oss att känna oss som likvärdiga individer med intressanta och värdefulla idéer, snarare än studenter i en klass.

Ola Nyqvist

Ola är väldigt mån om att alla ska förstå och hänga med. Denna lärare får många att förstå kurser som man från början uppfattar som svåra. Han är alltid glad, trevlig och positiv mot studenterna. Han är peppande och trevlig, vilket motiverar studierna.

Man har aldrig träffat en lärare som är så mån om att studenterna ska göra bra ifrån sig, som Ola. Man märker verkligen att han vill att alla ska klara kurserna.

Se filmen där årets pristagare presenterades (filmen saknar textning).

Uppdaterad: 2021-06-01 14:59:46
Skapad: 2021-05-28