Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Är din lärare på TV?

14 lärare från Högskolan medverkar i en programserie om Spel och spelforskning. Det var i juni som Utbildningsradion, UR, spelade in TV-programmen på plats i Skövde och från 27 augusti kommer du kunna se programmen på UR:s webb, urplay.se och senare i höst på Kunskapskanalen.

Inspelning med UR

Det är sex halvtimmeslånga program och de olika avsnitten berör bland annat ämnena ”spelundret”, spel som kulturform, positiv skärmtid, hur man gör ett spel samt vem det är som spelar.

Programmen är av formatet ”soffprogram” där Högskolans lärare diskuterar ett ämne under halvtimmeslånga avsnitt. Varje samtal leds av ståupparen och radioprofilen Ina Lundström. Det är lärarna själva som fått bestämma varje ämne, och syftet har varit att belysa och berätta om de positiva aspekterna av spelande och spelskapande.

En av de medverkande är Marcus Toftedahl, spelforskare på Högskolan i Skövde. Han menar att det är viktigt att studera och prata om spel och spelskapande ur många olika synvinklar.
- Vi vet att spelutveckling är ett komplext område. Vi har inte ens en enhetlig syn inom Avdelningen för spelutveckling här på Högskolan, men vi vet att det är komplext och att vi måste belysa det från olika vinklar för att förstå. Spel blir en allt större del av vårt samhälle och vår vardag. Det pratas om att spelbranschen är vår nya basindustri. Då måste vi veta hur den fungerar och hur den ska kunna utvecklas vidare. I det ingår inte bara hur spel utvecklas och säljs, men också hur och varför det är en kulturbärare där åsikter, uttryck, identitet kommer fram, säger Marcus Toftedahl.

Programserien har premiär på UR:s webbsida urplay.se fredagen 27 augusti. Den kommer under hösten även att sändas på Kunskapskanalen.

Uppdaterad: 2021-08-27 07:51:49
Skapad: 2021-08-26