Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Specialistsjuksköterskeprogram – vård av äldre

Grattis till att du har blivit antagen till Specialistsjuksköterskeprogram – vård av äldre. Vårt främsta mål för programmet är att du ska få en utbildning som väl rustar dig för framtiden. Vi är övertygade om att du gör rätt i att satsa på en högskoleutbildning till specialistsjuksköterska.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du här på Studentportalen mellan 2 och 8 januari. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 8 januari. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart och introduktion

Vårterminen startar måndagen den 16 januari 2023.

  • 08:15-10:00 har vi programstart i sal G327, G-huset

Du kommer att få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. Därefter sker introduktion till den första kursen samt att dagen fortsätter med föreläsningar och på tisdagen 17 januari hålls kursens första seminarium.

Vad läser du?

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning vård av äldre omfattar två års halvfartsstudier. Omvårdnad är programmets huvudområde. Studierna är såväl teoretiska som praktiska (kliniska). När det gäller kliniska studier, verksamhetsförlagd utbildning (vfu), kan Högskolan enbart ge platsgaranti inom det egna området, det vill säga Skaraborg.

Resultat och framtid

Dina studieresultat kommer att vara betydelsefulla för din framtid. Vi hoppas att du under dina år här i Skövde kommer att trivas med dina studier till specialistsjuksköterska. Med en specialistsjuksköterskeexamen har du en bred arbetsmarknad att se fram emot.

Frihet under ansvar

Du kommer troligtvis märka att högskolestudier i mångt och mycket innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom detta kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid Högskolan men också inför framtiden.

Smittspridning

Genom att hålla dig informerad och minska risken för smittspridning av covid-19 bidrar du till en säker studiemiljö när du börjar studierna. Tänk på att:

  • Hålla avstånd i Högskolans lokaler och på campus
  • Tvätta händerna
  • Stanna hemma om du är sjuk, och även vid lindriga symptom

Har du frågor?

Undrar du något får du gärna mejla eller ringa mig, annars ses vi snart!

Rune Svanström,
Programansvarig

Mer information om programmet hittar du på programmets webbsida

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen med mera. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bland annat litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i sökfunktionen för kursplaner här på Studentportalen.

Skapad: 2021-12-17