Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Bioinformatik – magisterprogram

Grattis till att ha blivit antagen till magisterprogrammet i bioinformatik! Vi hoppas att denna utbildning blir det första steget i din framtida karriär. Under dina studier kommer du lära dig om ett spännande och snabbt växande område som har blivit oumbärligt för modern biomedicinsk forskning.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du här på Studentportalen mellan 2 och 8 januari. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 8 januari. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Read more in English

Welcome letter and information from programme co-ordinator.

Programstart och introduktion

Vårterminen startar måndagen den 15 januari 2024.

  • 09:00-10:00 träffas vi i Insikten, Portalen, för fika och välkomstceremoni
  • 10:15-12:00 har vi programstart i sal G202, G-huset

Under programintroduktionen sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna.

Vad händer under vårterminen?

Programmet börjar med två kurser som är avsedda att introducera dig till området bioinformatik. Kursen Bioinformatiska koncept och metoder ger dig en översikt över fältet, viktiga verktyg och databaser. I Bioinformatisk analys med Python 1 kommer du att introduceras till programmering och algoritmer som används för att lösa biologiska problem. Under den andra läsperioden kommer du att läsa Bioinformatisk analys med R och Bioinformatik forskningsprocessen, som omfattar analys av storskaliga data och hur man formulerar en forskningsplan. Detta förbereder dig för examensarbetet under andra terminen.

Karriärmöjligheter

Arbetsmarknaden inom bioinformatik är i ständig utveckling. Allt eftersom tillgången till nya biologiska data ökar så stiger behovet av kvalificerade bioinformatiker. Jobb finns till exempel inom bioteknikföretag, inklusive läkemedelsföretag. Beroende på vad du har studerat i din grundutbildning kan du till exempel arbeta som molekylärbiolog genom att tillämpa bioinformatiska metoder eller som en bioinformatiker som utvecklar nya bioinformatiska metoder och verktyg.

Självständiga studier

Högskolestudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Några frågor?

Om du har några frågor kan du alltid kontakta mig via e-post eller telefon. Jag ser fram emot att träffa er vid programintroduktionen!

Benjamin Ulfenborg, programansvarig
Telefon: +46 500-88 86 83
Epost: benjamin.ulfenborg@his.se

Uppdaterad: 2023-12-13 09:58:29
Skapad: 2020-12-17