Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Systembiologi med inriktning mot bioinformatik – masterprogram

Grattis till att ha blivit antagen till masterprogrammet Systembiologi med inriktning mot bioinformatik! Vi hoppas att denna utbildning blir det första steget i din framtida karriär. Under dina studier kommer du lära dig om ett spännande och snabbt växande område som har blivit oumbärligt för modern biomedicinsk forskning.

Registrering

Om du har sökt till programmet via Antagning.se, måste du innan programstarten registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Om du sökt programmet via Universityadmissions.se, hittar du information på Registration (his.se/en) om hur du går till väga för att registrera dig. Se under rubriken ”How to register (per category)” och läs informationen under den studentkategori du tillhör. Om du inte registrerar dig mister du din programplats.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post.

Programstart och introduktion

  • Programstarten är måndagen 28 augusti 2023, kl 10:15 till 12:00 i G111, i hus G.
  • Dagen fortsätter med campusvandring tillsammans med faddrar kl 13:15-15:00.

Under programinstruktionen sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna.

Vad händer under höstterminen?

Programmet inleds med två kurser som introducerar dig till området bioinformatik, statistik och dataanalys. Kursen Bioinformatiska koncept och metoder ger dig en översikt över fältet, viktiga verktyg och databaser.

Kursen Dataanalys inom biovetenskap introducerar grundläggande statistiska koncept och innehåller praktiska övningar för analys av biologisk data.

Efter kursen i dataanalys påbörjar du Pythonprogrammering för bioinformatiker, där du att introduceras till programmering och algoritmer som används för att lösa biologiska problem.

Under andra läsperioden läser du även Aktuell forskning inom systembiologi och bioinformatik. Den här kursen introducerar pågående forskning i fältet och hur man formulerar en forskningsplan.

Karriärmöjligheter

Arbetsmarknaden inom systembiologi och bioinformatik är i ständig utveckling. Allt eftersom tillgången till nya biologiska data ökar så stiger behovet av kvalificerade dataanalytiker. Jobb finns till exempel inom bioteknikföretag, inklusive läkemedelsföretag. Tjänster finns också inom forskningsinstitut och du kan söka till forskarutbildningar.

Faddrar väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från studenter på Högskolan, som kommer vara faddrar för dig under introduktionen. Faddrarna kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor.

Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på. Mer information om vad som händer under introduktionen hittar du i Introschemat för HT23.

Frihet under ansvar

Högskolestudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom dessa kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid Högskolan men också inför framtiden.

Kontakt

Om du har några frågor kan du alltid kontakta mig via e-post eller telefon. Jag ser fram emot att träffa er vid programintroduktionen!

Benjamin Ulfenborg, programansvarig
Telefon: +46 500-44 86 83
E-post: benjamin.ulfenborg@his.se

Uppdaterad: 2023-06-27 13:21:32
Skapad: 2021-06-08

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!