Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Systembiologi med inriktning mot bioinformatik – masterprogram

Grattis till att ha blivit antagen till masterprogrammet Systembiologi med inriktning mot bioinformatik! Vi hoppas att denna utbildning blir det första steget i din framtida karriär. Under dina studier kommer du lära dig om ett spännande och snabbt växande område som har blivit oumbärligt för modern biomedicinsk forskning.

Registrering

Om du har sökt till programmet via Antagning.se, måste du innan programstarten registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du här på Studentportalen mellan 3 och 15 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Om du sökt programmet via Universityadmissions.se, hittar du information på Registration (his.se/en) om hur du går till väga för att registrera dig. Se under rubriken ”How to register (per category)” och läs informationen under den studentkategori du tillhör. Om du inte registrerar dig mister du din programplats.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig via e-post.

Programstart och introduktion

Programstarten är måndagen den 30 augusti 2021, kl 10.15 till ca 15.00 i G316, i hus G

Under programinstruktionen sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna

Vad händer under vårterminen?

Programmet börjar med tre kurser som introducerar dig till området bioinformatik, programmering, statistik och dataanalys. Kursen Bioinformatiska koncept och metoder ger dig en översikt över fältet, viktiga verktyg och databaser.

I Pythonprogrammering för bioinformatiker kommer du att introduceras till programmering och algoritmer som används för att lösa biologiska problem.

Kursen Dataanalys inom biovetenskap introducerar grundläggande statistiska koncept och innehåller praktiska övningar för analys av biologisk data.

Python- och dataanalyskursen fortsätter i den andra läsperioden, och då kommer du även läsa Aktuell forskning inom systembiologi och bioinformatik. Den här kursen introducerar pågående forskning i fältet och hur man formulerar en forskningsplan.

Karriärmöjligheter

Arbetsmarknaden inom systembiologi och bioinformatik är i ständig utveckling. Allt eftersom tillgången till nya biologiska data ökar så stiger behovet av kvalificerade dataanalytiker. Jobb finns till exempel inom bioteknikföretag, inklusive läkemedelsföretag. Tjänster finns också inom forskningsinstitut och du kan söka till forskarutbildningar.

Självständiga studier

Högskolestudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Några frågor?

Om du har några frågor kan du alltid kontakta mig via e-post eller telefon. Jag ser fram emot att träffa er vid programintroduktionen!

Benjamin Ulfenborg, programansvarig
Telefon: +46 500-44 86 83
E-post: benjamin.ulfenborg@his.se

Uppdaterad: 2021-06-23 13:09:58
Skapad: 2021-06-08

 

Viktigt om covid-19

Håll dig informerad om vad Högskolan gör för att minska risken för smittspridning och vad du kan göra för att bidra till en säker studiemiljö när du börjar studierna. Tänk på att:

• Hålla avstånd i Högskolans lokaler och på campus
• Tvätta händerna
• Stanna hemma om du är sjuk, och även vid lindriga symptom

Mer viktig information om covid-19