Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)
 

Digitalt berättande – magisterprogram

Välkommen till det ettåriga magisterprogrammet Digitalt berättande: spel och kulturarv vid Högskolan i Skövde. Du kan här utöva dina magisterstudier i en kreativ miljö i samarbete med lärare/forskare, andra studenter och externa uppdragsgivare.

Registrering

Om du har sökt till programmet via Antagning.se, måste du innan programstarten registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du här på Studentportalen mellan 3 och 15 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Om du sökt programmet via Universityadmissions.se, hittar du information på Registration (his.se/en) om hur du går till väga för att registrera dig. Se under rubriken ”How to register (per category)” och läs informationen under den studentkategori du tillhör. Om du inte registrerar dig mister du din programplats.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig via e-post.

Programintroduktion

Höstterminen startar måndagen 30 augusti 2021 och programintroduktionen kommer att äga rum 31 augusti, kl. 10:15 till 12:00 i G203 (hus G), med Lars Vipsjö (kurs- och programkoordinator).

Du kommer att introduceras för programstrukturen och höstkurserna. Det kommer att finnas tid för frågor etc.

Vad händer under hösten?

Programmet startar med två parallella kurser: ME722A, Berättelse i nya medier som forskningsområde A1N, 7,5 hp (Stefan Ekman), en kurs som låter dig skapa en översikt över forskningsområdet; dess teorier och begrepp inom mediekonst, estetik och berättelse. Kursen diskuterar frågor om medieproduktion och konsumtion; text, användare / publik, syfte och produktion i olika medier.

Teorierna kan med fördel kopplas till projektet som utvecklas i parallellkursen ME721A Vetenskapliga perspektiv på digitalt berättande och transmedialitet A1N, 7,5 hp (Lars Vipsjö). Centralt för denna kurs är ett designmoment som du kan genomföra med / för en extern part. Dessa två första kurser kommer att vara en plattform för arbetet i nästa kurs, ME725A.

Karriärmöjligheter

Arbetsmarknaden inom digitalt berättande och spelutveckling kopplat till natur- och kulturarv och turistindustri är i kontinuerlig utveckling. Genom snabbt ökande tillgång till digital teknik ökar också behovet av kvalificerade digitala berättare. Beroende på vad du har studerat i dina grundläggande studier, kan du till exempel arbeta i ett företag med att utveckla spelapplikationer för besöksmål eller med digitalt berättande på ett större museum.

Fria studier

Universitetsstudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för lärarledd undervisning varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas själv planera dina studier, särskilt under icke-lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsjobb. Dina studier och studieresultat bygger på ditt eget ansvar och vi vid universitetet gör vårt bästa för att erbjuda dig bra undervisning och en trevlig studiestämning så att du kan lyckas och njuta av dina studier.

Frågor?

Om du har några frågor kan du alltid kontakta mig via e-post eller telefon. Jag ser fram emot att träffa dig vid programintroduktionen!

Lars Vipsjö, Programansvarig
Telefon: +46 500-44 88 44
E-post: lars.vipsjo@his.se

Uppdaterad: 2021-06-23 11:04:21
Skapad: 2021-06-22

 

Viktigt om covid-19

Håll dig informerad om vad Högskolan gör för att minska risken för smittspridning och vad du kan göra för att bidra till en säker studiemiljö när du börjar studierna. Tänk på att:

• Hålla avstånd i Högskolans lokaler och på campus
• Tvätta händerna
• Stanna hemma om du är sjuk, och även vid lindriga symptom

Mer viktig information om covid-19