Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Digitalt berättande – magisterprogram

Välkommen till det ettåriga magisterprogrammet Digitalt berättande: spel och kulturarv vid Högskolan i Skövde. Här kan du genomföra dina magisterstudier i en kreativ miljö i samarbete med lärare/forskare, andra studenter och externa uppdragsgivare.

Registrering

Om du har sökt till programmet via Antagning.se, måste du innan programstarten registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 5 och 12 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Om du sökt programmet via Universityadmissions.se, hittar du information på Registration (his.se/en) om hur du går till väga för att registrera dig. Se under rubriken ”How to register (per category)” och läs informationen under den studentkategori du tillhör. Om du inte registrerar dig mister du din programplats.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post.

Programintroduktion

Programstarten är måndagen 2 september 2024, kl 10:15-12:00 i A103, i hus A.

Du kommer att introduceras för programstrukturen och höstkurserna. Det kommer att finnas tid för frågor etc.

Vad händer under hösten?

Programmet startar med två parallella kurser:

ME722A, Berättelse i nya medier som forskningsområde A1N, 7,5 hp (Stefan Ekman). En kurs som låter dig skapa en översikt över forskningsområdet; dess teorier och begrepp inom medier, estetik och berättande. Kursen diskuterar frågor om medieproduktion och konsumtion; text, användare/publik, syfte och produktion i olika medier.

Teorierna kan med fördel kopplas till projektet som utvecklas i parallellkursen ME724A, Vetenskapliga perspektiv på digitalt berättande och transmedialitet A1N, 7,5 hp (Lars Vipsjö). Centralt för denna kurs är ett designmoment som du kan genomföra med/för en extern part, eller om du har en helt egen idé. Dessa två första kurser kommer att vara en plattform för arbetet i terminens tredje kurs, ME725A (ledd av Lissa Holloway-Attaway).

Karriärmöjligheter

Arbetsmarknaden inom digitalt berättande och spelutveckling kopplat till natur- och kulturarv och turistindustri är i kontinuerlig utveckling. Genom snabbt ökande tillgång till digital teknik ökar också behovet av kvalificerade digitala berättare. Beroende på vad du har studerat i dina grundläggande studier, kan du till exempel komma att arbeta i ett företag med att ta fram spelapplikationer för besöksmål eller med utveckling av digitalt berättande på ett större museum.

Fria studier

Universitetsstudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för lärarledd undervisning varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas själv planera dina studier, särskilt under icke-lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsjobb. Dina studier och studieresultat bygger på ditt eget ansvar och vi vid universitetet gör vårt bästa för att erbjuda dig bra undervisning och en trevlig studiestämning så att du kan lyckas och njuta av dina studier.

Kontakt

Om du har några frågor kan du alltid kontakta mig via e-post eller telefon. Jag ser fram emot att träffa dig vid programintroduktionen!

Lars Vipsjö, Programansvarig
Telefon: +46 500-44 88 44
E-post: lars.vipsjo@his.se

Uppdaterad: 2024-06-26 11:54:12
Skapad: 2021-06-22

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!