Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Data Science – magister/masterprogram

Grattis till att ha blivit antagen till magister/masterprogrammet i Data Science! Vi hoppas att denna utbildning blir det första steget i din framtida karriär. Under dina studier kommer du att få en bred grund att stå på gällande Data Science och AI. Du kommer att lära dig både teori och praktik kring dataanalys, hantering av stora datamängder samt kommunikation av data – kunskaper som blivit mycket eftertraktade på arbetsmarknaden nationellt såväl som internationellt.

Registrering

Om du har sökt till programmet via Antagning.se, måste du innan programstarten registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Om du sökt programmet via Universityadmissions.se, hittar du information på Registration (his.se/en) om hur du går till väga för att registrera dig. Se under rubriken ”How to register (per category)” och läs informationen under den studentkategori du tillhör. Om du inte registrerar dig mister du din programplats.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post.

Programstart och introduktion

  • Programstarten är måndagen 28 augusti 2023, kl 10:15 till 12:00 i E110, i hus E.
  • Dagen fortsätter med campusvandring tillsammans med faddrar kl 13:15-15:00.

Under programinstruktionen sker en närvarokontroll samt att du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna.

Vad händer under höstterminen?

Du kommer att inleda dina studier med tre kurser som är avsedda att introducera dig till området Data Science. I kursen "Introduktion till Data Science" kommer du att få grundläggande kunskap om den holistiska vy över Data Science som Högskolan anammat där hela kedjan från problem – data – analys – kommunikation – beslut exemplifieras. Du kommer även att tränas praktiskt att använda ramverk som är vanligt förekommande inom området. Parallellt kommer du att få en bred kunskap om AI i kursen "Artificiell Intelligens". I denna kurs kommer du ges en överblick gällande olika AI modeller, samt de utmaningar AI-området står inför idag. Därefter kommer du läsa en kurs inom "Data Mining" där olika tekniker för dataanalys står i fokus där teori varvas med praktik.

Karriärmöjligheter

Allt fler företag nationellt och internationellt efterfrågar kompetens inom dataanalys och AI för att utveckla produkter och tjänster. Denna efterfrågan har ökat i takt med förbättrad beräkningskapacitet samt att allt fler företag, organisationer och myndigheter har förstått vikten av att samla in och analysera data för att förbättra sina beslutsprocesser och framtidssatsningar. Därför är det vanligt att en Data Scientist blir "navet" av den kompetens som krävs för att identifiera, förstå och ta fram företagsspecifika lösningar, samt är den person som kommunicerar med olika specialister och beslutsfattare. Efter examen finns en rad olika karriärvägar att gå inom exempelvis systemutveckling, business intelligence samt på forsknings- och utvecklingsavdelningar hos företag, organisationer och myndigheter.

Självständiga studier

Högskolestudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Några frågor?

Om du har några frågor kan du alltid kontakta mig via e-post eller telefon. Jag ser fram emot att träffa er vid programintroduktionen!

Addi Ait-Mlouk, programansvarig
Telefon: +46 500-44 83 33
E-post: addi.ait-mlouk@his.se

Uppdaterad: 2023-06-26 11:18:08
Skapad: 2021-06-10

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!