Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Ekonomprogrammet – redovisning och revision

Grattis, du är antagen till Ekonomprogrammet – redovisning och revision, en treårig internationellt gångbar utbildning som både ger dig en kandidatexamen i företagsekonomi såväl som den teoretiska behörigheten att bli auktoriserad revisor.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du mellan 1 och 14 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på konto.his.se.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till programansvarig via e-post. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 14 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Välkomstceremoni på campus

Måndagen den 28 augusti från kl 09:00 bjuds det på kaffe och du välkomnas av faddrar innan den gemensamma välkomstceremonin på campusområdet kl 09:30.

Programstart och introduktion

  • Programstarten är måndagen 28 augusti 2023, kl 10:15 till 12:00 i D105, i hus D.
  • Dagen fortsätter med campusvandring tillsammans med faddrar kl 13:15-15:00.

Jag, som programansvarig, kommer att ta emot dig och övriga programstudenter vid den första programträffen. Du kommer få en del grundläggande information om ditt program, om Högskolan och annan nödvändig praktisk information kring dina studier. På programstarten och under den första introduktionsveckan kommer du också att välkomnas till Högskolan av rektorn och annan personal som kommer finnas som stöd för dig under din studietid. Du kommer också få bekanta dig med de andra programstudenterna och dina programfaddrar.

Uppskattad utbildning

Ekonomprogrammet – redovisning och revision gör dig kvalificerad och redo för att efter avslutad utbildning exempelvis kunna påbörja din praktiska utbildningsdel för att bli revisor eller kunna arbeta som revisorsassistent, redovisningskonsult, skatterevisor eller ekonomiansvarig i olika typer av företag och organisationer.

Ditt nya program!

På programmets webbsida på his.se hittar du mer information om programmet.

På hemsidan finner du bland annat länk till utbildningsplanen med mera. För att ta del av kursplaner för de specifika kurserna (innehåller bland annat litteraturlistor) så kan du söka på respektive kursnamn eller kurskod i kursplanesöken här på Studentportalen.

Navet i all utbildning är vår lärplattform Canvas. På Canvas hittar du sidor för varje kurs du kommer att läsa och en programhemsida. Canvas når du via Studentportalen. Canvas finns även som app (Student).

En av de första kurserna som du kommer läsa är Externredovisning I G1N. Tidigare års studenter har tryckt på hur viktigt det är att ha kurslitteraturen vid kursstart. Därför rekommenderar vi dig att införskaffa "Redovisning – från bokföring till analys" Av Jan Marton, Niklas Sandell och Anna-Karin Stockenstrand (huvudbok och övningsbok) i förväg. Aktuell upplaga är nr 5.

Faddrar väntar på dig

Veckan före programstarten kommer du att få ett mejl från studenter på Högskolan, som kommer vara faddrar för dig under introduktionen. Faddrarna kommer informera dig om vart ni ska träffas första dagen, visa runt dig på Högskolan och finnas till hands för dig och hjälpa dig med praktiska frågor.

Studentkåren kommer också att ordna olika sociala aktiviteter under introduktionsveckan som du kan vara med på. Mer information om vad som händer under introduktionen hittar du i Introschemat för HT23.

Frihet under ansvar

Högskolestudier innebär både stor frihet och stort ansvar. Schemat för den lärarledda undervisningen varierar ofta från kurs till kurs och vecka till vecka. Du förväntas planera och lägga upp dina studier, framförallt på icke lärarledd tid, så att den totala studietiden motsvarar ett heltidsarbete. Dina studier och studieresultat vilar mycket på ditt eget ansvar och vi på Högskolan gör vårt bästa för att erbjuda dig god undervisning och en trivsam studieatmosfär för att du ska kunna lyckas och trivas så bra som möjligt med dina studier.

Utanför studierna

Genom att planera din tid bra och förvalta ditt studieansvar så är vi övertygade om att du kommer att uppleva studierna som stimulerande och givande. Aktiviteter utanför högskolestudierna är också viktiga. Som student har du till exempel möjlighet att delta i olika typer av studentföreningar. Genom dessa kan du skapa värdefulla kontakter både för tiden vid Högskolan men också inför framtiden.

Kontakt

Har du frågor, kontakta mig eller studievägledare Ingela Cederberg.

Varmt välkommen!
Cecilia Gillgren, programansvarig

Uppdaterad: 2023-06-26 12:18:25
Skapad: 2020-07-07

Tips!

Svar på allmänna frågor kring att vara ny student på Högskolan i Skövde hittar du lättast på student.his.se/ny-student, där finns även en bra checklista för blivande studenter. När du hämtat ut ditt konto så kan du se schema och kursplaner på student.his.se, i kursplanerna kan du se eventuell litteratur som du behöver inskaffa. 

Hitta rätt på campus

Osäker på var du ska gå vid programstarten? Hitta rätt med vår campuskarta över högskoleområdet!