Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Svenska lärosäten uttrycker oro för situationen i Iran

Högskolan i Skövde och andra medlemmar i Sveriges universitet och högskoleförbund (SUHF) står upp för demokrati och mänskliga rättigheter. Som medlem i SUHF ställer sig Högskolan i Skövde bakom den oro över situationen i Iran som SUHF uttrycker på sin webbplats. Du kan läsa uttalandet nedan.

Sveriges universitet och högskoleförbund är djupt oroade över den rådande situationen för studenter och universitetsanställda i Iran.

Studentdemonstrationerna i Iran fortsätter. Demonstrationerna mot regimen startade efter att Mahsa Jîna Amini arresterades av den iranska moralpolisen och senare avled i polisförvar den 16 september. Internationella media rapporterar idag att iranska säkerhetsstyrkor har satt in tårgas och skjutit skarpt mot protesterande studenter vid Sharif University of Technology i Tehran. Enligt uppgift är universitetet nu stängt.

SUHF står upp för demokrati och mänskliga rättigheter och värnar yttrandefrihet och rätten till ickevåldsprotester. SUHF anser att det pågående våldet i Iran mot demonstranter vid lärosäten är oacceptabelt.

Sveriges universitet och högskoleförbund, (SUHF)

Skapad: 2022-10-04