Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Muriel Beser Hugosson blir Högskolan i Skövdes nästa rektor

Regeringen nu beslutat att Muriel Beser Hugosson blir Högskolan i Skövdes nästa rektor. Hon tillträder uppdraget 1 januari 2023.

– Som jag sagt tidigare kommer jag att ta mig an rektorsuppdraget med ödmjukhet och energi. Jag vet att det finns en stor och djup kompetens bland Högskolan i Skövdes medarbetare. Nu får jag möjlighet att bidra med mina kunskaper och erfarenheter. Tillsammans kan vi göra ett starkt lärosäte ännu starkare, säger Muriel Beser Hugosson.

Muriel Beser Hugosson är idag professor och skolchef på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm. Hon har varit verksam som skolchef sedan 2016 och som vice skolchef samt prefekt sedan 2010. Hennes forskningsområde är transportmodellering. Hon har utvecklat flera prognosverktyg som bland annat används av Trafikverket vid stora infrastrukturinvesteringar.

Förslag från styrelsen

Det beslut som regeringen nu har fattat grundar sig på ett förslag från Högskolan i Skövdes styrelse.

– Högskolan i Skövde är en utåtriktad akademi som arbetar nära det omgivande samhället. Detta präglar rektorsuppdraget på Högskolan. Muriel Beser Hugosson har den kompetens och den breda ledarerfarenhet som krävs för rektorsuppdraget på ett sådant lärosäte, säger Kerstin Norén som är ordförande i Högskolans Styrelse.

Högskolan i Skövdes nuvarande rektor Lars Niklasson avslutar sitt rektorsuppdrag den 31 december 2022, då hans sexåriga uppdragsperiod löper ut.

Skapad: 2022-09-15