Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Konstverk i Götasalen

Du kanske har sett det under lunchen eller på fikarasten. På en av väggarna i Götasalen har någonting avlångt hängt sedan december, övertäckt med papp. Under högtidliga former på måndagseftermiddagen avslöjades vad det var – ett över sex meter långt konstverk som skapats i samarbete med Skaraborgs hemslöjdsförening och Högskolans studenter.

Medlemmar ur Skaraborgs hemslöjdsförening och Studentkårens ordförande samt vice ordförande samlades i Götasalen under måndagseftermiddagen. Tanken var att konstverket som hängt dolt sedan början av december skulle täckas av klockan 15:00. Men för att underlätta hade Högskolans tekniker redan i förväg tagit bort den papp som täckte konstverket.

– Så får det bli när man har ett konstverk som är över sex meter långt, konstaterade Anita Kjellström, lektor i pedagogik och medlem i Skaraborgs hemslöjdsförening.

Studenter har broderat

Konstverket består av en grå ylleväv, designad och vävd av konstvävaren Lena Köster. På ylleväven sitter en mängd tyglappar som var och en har broderats med ett eget litet konstverk. Det är studenter som under introduktionsveckorna vid höstterminens start 2016, 2017 och 2018 har dekorerat rutorna. Inspirerade av de märken studenterna dekorerar sina overaller med, är motiven allt från blommor och djur till ord och pokémon-figurer. En ruta trycktes till och med upp som märke, så att studenterna kunde sätta det på sina overaller.

Hoppas på fortsättning

Genom Postkodlotteriet fick Skaraborgs hemslöjdsförening chansen att delta i projektet Do it together, och vände sig till Studentkåren i Skövde. Flera olika aktiviteter arrangerades genom samarbetet och det som föll absolut mest väl ut var det som nu blivit till ett konstverk.

– Det här är jättekul att se. Jag trodde faktiskt att jag hade bidragit till det här men jag lämnade nog aldrig in min lapp, sa Simon Wallin, Studentkårens ordförande.

Alla inblandade är mycket nöjda med samarbetet och Anita Kjellström hoppas på att Skaraborgs hemslöjdsförening ska få komma tillbaka.

– Kanske går det att brodera något nytt och hänga upp någon annanstans på skolan.

Skapad: 2020-01-14