Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Reseberättelse från Shammeran Benjamin

Min tid på Rockford University har varit otrolig lärorik. Jag har lärt känna människor från världens alla hörn.

Studietiden utomlands

Under denna tid utvecklades min öppenhet för mångfald ännu mer och min nyfikenhet på andra kulturer växte. Personligen utvecklades jag till att bli mer självständig och världsvan.

Partneruniversitet

Rockford University är en skola som består av cirka 2 000 studenter varav ungefär 500 studenter lever på campus. Universitet har studenter från olika länder och nationaliteter, detta ger en spektakulär mångfald. Det finns många internationella elever som representerar diverse kulturer som antingen är där för att lära sig engelska eller studerar på ett program.

Skolans campus är charmig med en grönskande natur, här vistas djur såsom tvättbjörnar, ekorrar och gäss överallt. Tycker man om att gå i skogen utan att gå för långt är det perfekt att ta med sig en vän och bara njuta av en härlig promenad. Rockford University har funnits sedan 1847 och fortfarande idag har man bevarat retrokänslan. Dock har under det senaste året satsat på att skapa en samlingsplats för studenterna, så kallat student center.

I student center finns det möjlighet att studera i ett av de luftiga inglasade arbetsrummen eller om man vill se på TV eller spela spel såsom biljard eller pingis. Det finns även cafeteria där studenterna pausar vardagen med lite mat eller kanske en kopp kaffe. Rockford University är en skola som ger studenterna en känsla av god gemenskap och samhörighet. Människor som har svårt att öppna sig för andra eller upplever att det är svårt att ta kontakt med nya människor kan Rockford University rekommenderas.

På Rockford University finns möjligheten att vara aktiv i olika skolföreningar. En av de mest framstående föreningarna är Campus Activity Board (CAB) som har till syfte att underhålla studenterna på campus genom att anordna bland annat fester, tävlingar, utflykter och shower. Det finns även möjlighet för studenterna att anordna egna event genom skolan. Den utflykten som jag tyckte bäst om under min tid på Rockford University var skidresan i Wisconsin, där vi fick åka skidor och snowboard under en hel dag.

Jag var med och anordnade Swedish Festival där det bjöds på traditionell mat, musik och kläder. Eventet anordnades på skolan och cirka 300 personer besökte vårt event. USA är även känt för sport, på Rockford University finns det möjlighet att vara aktiv i en sport där det tränas och tävlas en hel del. De sporter som finns tillgängliga är bland annat amerikansk fotboll, basket, softboll, volleyboll och baseboll.

Kurser

Det finns en bred valmöjlighet bland kurser på Rockford University. Allt från dans och musik till datavetenskap, business, och kemi. De flesta studenterna kan hitta kurser som kan relateras till ens egen utbildning. Kurser finns i olika nivåer, det vill säga från ett till fyra credits där fyra motsvarar en mer omfattande kurs. Jag läste fyra kurser på en termin som tillsammans blev 12 credits vilket motsvarar 30 högskolepoäng. Kurserna erbjuds både på dagtid, som då oftast är på 50 minuter, och under kvällstid, som oftast är två-tre timmar.

Staden

Rockford University befinner sig i delstaten Illinois och det bor cirka 150,000 invånare. Illinois påminner till klimatet mycket om Sverige. Vintrarna är snötäckta och kylan hänger kvar länge, somrarna däremot är heta och fuktiga. I staden finns det aktiviteter för alla. Det finns möjlighet att besöka museum, teatrar eller Illinois största vattenpark som befinner sig strax utanför Rockford.

Det fantastiska med Rockford är att det tar cirka 1,5 timma med buss/bil att ta sig in till storstaden Chicago som har allt man kan tänka sig, allt från de bästa restaurangerna till de härliga shoppinggatorna som är omringade av alla de höga byggnaderna. I närheten till

Rockford University finns det ett köpcentrum som är härlig att strosa omkring. Strax utanför campus finns det mataffärer, shoppingbutiker och olika matställen att besöka.

Boende

Rockford University består av cirka tio olika studenthus där husen är uppdelade antingen i separata småhus eller i ett stort hus. I det stora huset har man sammanslagit fyra studenthus. Det finns olika val gällande boendet, antingen väljer man att bo tillsammans med en rumskamrat i ett så kallat ”double room” eller att bo ensam i ett ”singel room”. Rummen är möblerade och de innehåller varken kök eller badrum. Ett av skälen till varför det inte finns kök på rummen är att man vill att studenterna ska fokusera på skolan så mycket som möjligt. Måltider serveras tre gånger om dagen i skolans restaurang inom bestämda tider.

Tips och råd

Några viktiga tips och råd från mig är bland annat att välja kurser som kan tillgodoräknas till din egen utbildning. Det är även viktigt att vara öppen som person och vara villig att lära känna människor som är olik en själv. Var gärna engagerad och aktiv i någon aktivitet så att vänkretsen ökar och språket utvecklas.

Skapad: 2023-01-03

Rockford University

Partneruniversitet: Go Global!

Tillbaka till databasen med alla universitet.

Shammeran Benjamin
Utbytesstudent 2016