Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Reseberättelse från Erik Perkiö

Min resa som utbytesstudent kom sig helt av en slump. Fick veta att det fanns en restplats och bestämde mig då på bara en dag att jag skulle åka. Jag hade inte planerat utlandsstudier men när jag fick chansen tvekade jag inte en sekund egentligen och allt mindre nu i efterhand.

Boende

Eftersom att jag tidigt fick veta att jag ej fick boende på Campus började jakten på ett annat boende. Till slut blev det ett boende i Hung Hom via Airbnb, ett mycket lugnt område jag kan rekommendera för det personer som vill slippa känna av stressen hela tiden. Det ligger dessutom bara två MTR (tunnelbanestationer) från skolan vilket är mycket smidigt. Boende är dyrt och går åt snabbt i Hongkong så räkna inte med att få tag i något billigt. Jag bodde i ett mycket simpelt rum och hade 9300 kronor per månad i hyra. Det går att få tag i billigare än så men jag trivdes bra och dessutom bodde vi två i rummet till en början.

hongkong1.jpg

Skolan

CityU som ni kommer lära er att kalla skolan är lite större än Högskolan i Skövde men man lär sig hitta väldigt fort och ni kommer få rundvisning under introduktionen. Om ni har löst alla kurser redan innan ni kommer fram till Hongkong får jag gratulera men det kommer ni högst troligt inte. Jag löste mina kurser i sista sekund och det gäller att man är på för att få som man vill. Jag läste följande kurser:

  • IS2505 e-Business
  • Mobile Social Networks: Practices, Challenges, and Beyond
  • CS3483 – Multimodal Interface Design
  • IS4834 – Business Intelligence and Analytics

hongkong2.jpg

Fråga mig om ni skulle vara intresserad av någon av dem. Har allt kursmaterial ifall ni skulle vilja förbereda er eller få en bättre inblick av kursen.

Saker att se

Det finns otroligt mycket att se i Hongkong, det är bara att googla så får ni välja och vraka vad ni vill se. Ingenting är egentligen långt bort med MTR, buss och taxi. Jag kan även rekommendera att resa, det finns mycket fina och intressanta länder runt omkring. Dom två första månaderna i Hongkong kommer vara väldigt varma men sen svalnar det av och då är både Filippinerna och Thailand rätt nära.

hongkong3.jpg

Mat

All världens mat finns i Hongkong. Något att tänka på dock är att asiatisk mat är billigt medan den internationella maten är ganska dyr. Så har ni låg budget skulle jag rekommendera att äta den inhemska maten. Mycket mat ser ut och luktar äckligt dock, men så är jag också ganska petig med mat.

Viktigast

Viktigast av allt är dock att ha kul och det gäller allt. Välj så roliga kurser som möjligt, träffa så många personer som möjligt och passa på att göra allt ni är sugna på att göra. Åker ni själva så se till att socialisera er tidigt med andra utbytesstudenter eller locals. Vill ni festa mycket så tar ni er till schyssta rooftop bars. Det kan ni göra alla dagar i veckan och någonting jag rekommenderar. Lev livet för er tid i Hongkong kommer vara något ni sent glömmer så länge ni tar vara på tiden. Fyra månader går otroligt fort.

Frågor

Har ni några frågor eller vill ha kontakter nere i Hongkong redan nu så hör gärna av er så ska jag hjälpa er så gott jag kan. Bara glad om jag kan underlätta och göra tiden i Hongkong ännu bättre. Själv ska jag studera i Sydkorea i höst.

hongkong4.jpg

Skapad: 2022-12-29

City University of Hong Kong

Erik Perkiö
Utbytesstudent HT2018

Ta kontakt med Erik om du är nyfiken på att veta mer om hans tid i Hong Kong:

  • Facebook - Erik Perkiö
  • Tel - 0736845592

Partneruniversitet: Go Global!

Tillbaka till databasen med alla universitet.