Något gick fel

Testa att ladda om sidan eller försök igen senare. Om problemet kvarstår, kontakta systemarenden@his.se

Hoppa till innehåll (Tryck Enter)

Notifikationer

 

Reseberättelse från Dennis Einemo Swahn

Jag heter Dennis Einemo Swahn och läser produktionsingenjörsprogrammet på Högskolan i Skövde. Vårterminen 2018 bestämde jag mig för att göra utbytesstudier i Hong Kong, vilket är ett av de bästa besluten jag gjort.

Universitetet

Universitetet i Hong Kong hette City University of Hong Kong och det var en jättebra skola. Det var många utbytesstudenter från alla världens håll, men även väldigt mycket svenskar från hela Sverige. Skolan har ungefär 16 000-17 000 studenter, så det är ganska stor skola. Inledningen i skolan började med att det var en ”introduktionsvecka” där man fick lära känna utbytesstudenterna och även själva skolan.

Skolan innehöll även en massa idrottsanläggningar: fotbollsplaner, badminton, basketplaner, gym och en stor fin pool som var väldigt populär. De första veckorna var det även mycket ”international partys” och dessa skedde på helt magiska rooftops på både 40:e och 50:e våningen där utsikten var osannolik. Detta är något man inte får missa. Jag rekommenderar att gå med i diverse Facebook-grupper för att få tillgång till dessa. Sök på ”City University of Hong Kong” så kommer det komma upp förslag på grupperna.

Om Hong Kong

Varför jag valde just Hong Kong beror främst på att det var en storstad jag var ute efter och då var Hong Kong ett perfekt val. Dessutom innehåller landet allt som önskas, alltifrån gator med de allra exklusiva butikerna till fantastiska vyer från skyskraporna och även ett antal fantastiska stränder. Tänker man på Hong Kong föreställer man sig framförallt de alla höga skyskraporna, men det finns väldigt mycket natur och stränder att besöka.

Jag ska även tillägga att vädret var väldigt bra. Jag var där från slutet på december till slutet på maj. Januari och halva februari var det väldigt varierande. Det kunde vara allt ifrån 9 till 20 grader och då är det vinter. Därefter stabiliserade det sig och då var det mellan 20-30 grader hela tiden. Sista månaden, i princip hela maj, då var det runt 35 grader och då var det ganska jobbigt ibland, men jag klagade inte. Andra studenter är ju där på höstterminen och då var det 30-35 grader från augusti till oktober, sedan svalnade det av lite.

Jag kan verkligen rekommendera att studera i Hong Kong. Jag uppskattade det väldigt mycket eftersom det innehåller allt som behövs för en perfekt utbytestermin. Det finns alltid något att göra och man är aldrig sysslolös. Skoltempot är inte på samma sätt som hemma, så det finns alltid möjligheter att göra utflykter och liknande de dagarna man inte har föreläsningar. Är man sugen på att resa till något annat land i närheten så går även det att göra då det är billigt att flyga eftersom Hong Kong ligger väldigt bra till geografiskt sett.

Sammanfattning

Som sagt, detta är ett av de bästa äventyren jag varit på och jag hade gärna läst en termin till på detta ställe. En rekommendation är att åka ensam på sina utbytesstudier, alltså utan någon klasskompis. Även om det givetvis hade varit kul att uppleva det med någon man känner så blir det en helt annan upplevelse att åka ensam. Man är tvungen att hitta nya vänner vilket att utmanar sig själv som person och dessutom kommer man dessa kompisar närmare på ett annat sätt. Jag har träffat vänner för livet och det betyder väldigt mycket.

Slutligen, välj Hong Kong!

Dennis Einemo Swah

Bilder

Nedan kommer lite bilder från olika saker som jag tycker speglar min resa.

Detta är entrén från skolan när man tagit tunnelbanan.

 

Bild från en av innegårdarna på skolan. Här satt vi ofta och pluggade när vädret inte var för varmt, då fick vi sitta inomhus. Och där var det så kallt ibland att man fick variera plugget inom- och utomhus.

 

Detta är området ”Mong Kok” och det är världens mest tätbefolkade område. Här är det väldigt populärt att besöka alla marknader som finns och detta rekommenderas verkligen. Jag fick inget boende så jag bodde precis vid denna gata, så det var både på gott och ont. Jag hade väldigt nära till allt om man jämför med de som bodde på campus, men vissa stunder kunde det vara jobbigt med allt folk. Detta var dock en upplevelse i sig.

 

En bild från Victoria Peak som är väl den mest besökta turistattraktionen och detta får man inte missa. Magisk utsikt över hela Hong Kong.

 

Detta är en av alla ”hiker” vi gjorde. Det finns 100-tals hiker att göra och det rekommenderar jag.

 Utsikt från en annan hike.

 

En populär aktivitet på onsdagar är att gå till The Hong Kong Jockey Club. Alla är helt galna i detta och det är en grej som jag tyckte var väldigt skoj. Går även att spela på de olika hästarna ifall man känner för det.

 

Utsikt över Jockey Club. Enorm arena.

 

Risig bild, men detta är ”Repulse Bay” som är en av alla stränder som finns. Här var vi ofta.

 

Stanley Beach. Här var vi också ganska ofta.

 

Bild från hamnen (Tsim Sha Tsui) som också är väldigt populärt att besöka. Klockan 20:00 varje kväll är det en form av ljusshow och det är värt att kika på.

 

Solnedgång i Tsim Sha Tsui.

 

Bild från en av alla rooftops vi var och festade på.

 

Annan bild från en rooftop.

 

Ytterligare bild från en rooftop.

Skapad: 2022-12-22

City University of Hong Kong

Dennis Einemo Swahn
Utbytesstudent VT2018

Partneruniversitet: Go Global!

Tillbaka till databasen med alla universitet.